Mosteerd geele bank

Bij het zien van deze kleur loopt het water je in de mond: spiced honey. Ofwel: een pittige honingkleur. Het is dé trendkleur van dit moment. Waarom? Wij weten het wel! De kleur is warm, vriendelijk, een tikkeltje eigenwijs en op verschillende manieren toe te passen. Flexa riep spiced honey als de trendkleur van 2019 uit, maar ook in 2020 steelt hij de show. Wil jij weten hoe je deze kleur kunt toepassen? Onze experts geven je tips.

Hoe kan je spiced honey toepassen?

Dankzij het vriendelijke karakter en de huiselijke look kan je spiced honey in elke ruimte van het huis toepassen. De kleur gaat mooi samen met een houten vloer, maar ook met fluweel, leer, kurk, bamboe, rotan en andere warme materialen. Met deze kleur op de muur maak je een sterk statement.

Wanneer je voor de warmste variant gaat, raden we aan om slechts één muur in de trendkleur te schilderen om te voorkomen dat de ruimte klein oogt. Je kunt spiced honey wel in verschillende kleurnuances toepassen om diepte te geven aan je interieur. In de slaapkamer zorgt de honingtint voor warmte en rust, in de woonkamer voor een vrolijke sfeer en in de entree zorgt deze amberkleur voor een warm welkom.

Welke kleuren matchen mooi met spiced honey?

De vraag is eigenlijk: welke kleuren matchen niet met spiced honey? Door de natuurlijke toon van deze trendkleur, is hij eigenlijk overal mee te matchen. En in elke kleurcombinatie zorgt hij net voor een andere sfeer. Wij hebben drie kleurmix-varianten voor je op een rijtje gezet:

 • Spiced honey & pastel: de lichtste toon van het spiced honey-kleurenpalet gaat prachtig samen met pasteltinten zoals groengrijs, lichtroze en zachtgeel. Deze combinatie zorgt voor een dromerig interieurbeeld.
 • Spiced honey & aardse kleuren: spiced honey doet denken aan de gouden gloed waarmee ons landschap vlak voor zonsondergang wordt bedekt. Deze natuurlijke associatie zorgt ervoor dat de trendkleur heel goed samengaat met andere natuurlijke tinten zoals bruin en beige, maar ook bordeauxrood en donkergroen. Met deze natuurlijke kleuren versterk je het warme en huiselijke karakter van de honingkleur.
 • Spiced honey & felle kleuren: ja, zelfs met felle kleuren kan spiced honey gecombineerd worden. Van okergeel en oranje tot indigo en rood. Door de kleur te combineren met sterke contrastkleuren, krijgt de ruimte een levendige, energieke uitstraling. Zeker in een werkkamer is deze kleurcombinatie aan te raden.

Accentmuur creëren met spiced honey

Wil jij met een statement maken? Creëer dan een accentmuur met spiced honey. Dit kan je doen door de hele muur te schilderen, achter de bank of het bed bijvoorbeeld, maar je kunt er ook voor kiezen om een kleurvlak te maken. In dit kleurvlak kan je dan een schilderij of een fotocollage hangen. Het kan een cirkelvormig kleurvlak zijn, maar ook een vierkant of rechthoek. Hoe je zo’n cirkel of vierkant schildert? Wij leggen het je stapsgewijs uit.

Een vierkant schilderen:

 1. Markeer met schilderstape het vierkant. Zorg dat alle hoeken negentig graden zijn en de onderste lijn waterpas is.
 2. Schuur het kleurvlak licht op en ontvet het daarna.
 3. Schilder het kleurvlak met spiced honey muurverf.
 4. Wanneer je klaar bent, haal dan direct het schilderstape van de muur. Hoe langer je daarmee wacht, hoe moeilijk het wordt om het eraf te krijgen.
 5. Klaar! Nu kan je iets in het kleurvlak hangen zoals een fotocollage, schilderij, klok of een plank met je favoriete boeken.

Een cirkel schilderen:

 1. Bepaal wat de diameter van de cirkel moet zijn en deel deze door twee.
 2. Knip een stuk touw af dat 10 cm langer is dan de uitkomst van stap 1.
 3. Knoop een potlood aan het einde van het touw vast.
 4. Prik het andere eind van het touw met een punaise in het midden van de te schilderen cirkel op de muur.
 5. Hou het touwtje gespannen terwijl je de cirkel tekent met het potlood.
 6. Schuur de cirkel licht op en ontvet het daarna.
 7. Schilder eerst de omtrek van de cirkel met een brede kwast, doe dit zorgvuldig zodat je niet buiten de lijntjes verft.
 8. Nu kan je de rest van de cirkel inkleuren.
 9. Klaar! Wanneer het droog is kan je de cirkel decoreren met een klok of ander wandobject.

Met welke materialen kan spiced honey gecombineerd worden?

Spiced honey is een rijke, warme kleur die zorgt voor een huiselijke sfeer. De kleur brengt rust in elke ruimte van het huis. Je kunt ‘m dus gerust in de slaapkamer, woonkamer en welkomsthal toepassen. Om een ruimte extra gelaagdheid te geven is het mooi om te werken met verschillende materialen die tot dezelfde kleurfamilie behoren. Denk bijvoorbeeld aan kurk, dit prachtige materiaal kan je terug laten komen in accessoires zoals lampen, maar ook als poefs, wanddecoratie en als bijzettafel. Ook hout gaat heel mooi samen met het natuurlijke karakter van spiced honey. En wat dacht je van cognackleurig leer? Deze kleur duikt steeds vaker op in ons interieur en is een mooie match met spiced honey.

Tip: om spiced honey iets stoerder te maken, kan je het combineren met messing en koper. Zeker in een industrieel interieur is deze combinatie aan te raden. Ook dan zijn cognackleurig leer, ruw hout en kurk mooie toevoegingen.

Behoefte aan meer inspiratie? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om jouw interieur warm en sfeervol aan te kleden.