Blauwe woonkamer

Een warm interieur waarin een hoofdrol is weggelegd voor de kleur ijsblauw.
Een interieur met koude kleuren dat toch warmte uitstraalt? Dat kan! Blauw is van zichzelf een koele kleur die voor frisheid zorgt. Door ijsblauw op de juiste manier te combineren in je interieur, kun je deze tint inzetten om een warme sfeer te creëren. Wij leggen je uit hoe je de deze blauwtint kunt toevoegen aan je interieur zonder dat de stijl koel en kil wordt.

Interieur met meubels in ijsblauw

Het klinkt misschien spannend, een meubel in een opvallende kleur toevoegen aan je interieur. Toch is blauw een kleur die eenvoudig zijn weg vindt binnen verschillende stijlen, de kleur matcht met veel andere kleuren en kan ook op subtiele wijze toegepast worden. Heb je wel eens gedacht aan een bank met een bekleding in ijzig blauw?

 1. Bank in koel blauw
  Of je nu een tweezits- driezits- of grote hoekbank hebt, een bank in ijsblauw kan een fantastische blikvanger vormen in je woonkamer. Vooral in ruimtes waarin de muren wit zijn gehouden en de rest van de meubels subtiel blijven, kan een blauwe bank die neigt naar grijs écht shinen. De bank combineert prachtig met natuurlijke kleuren en materialen als hout, rotan of marmer.
 2. Houten tafel in grijs blauw
  Misschien vind je je natuurlijk houten tafel een beetje saai. Een houten tafel in ijzig blauw kan een mooi alternatief zijn. Je behoudt de natuurlijke nerf van het hout, terwijl je tafel toch een vleugje kleur in de ruimte brengt. Deze houten tafel is prachtig in Scandi of landelijke interieurstijlen.
 3. Fauteuil in lichtblauw
  Een fauteuil van leer of met een gebroken witte bekleding is natuurlijk mooi basic en passend in veel stijlen. Toch kan een fauteuil in blauw ook een prachtig item in de ruimte vormen als blikvanger, maar ook als elegant basisstuk dat zonder op te vallen in de styling past. Combineer bijvoorbeeld een fauteuil in deze grijzig blauwe kleur met een fris kussentje met grafische print of een plaid in warme kleuren als bruin of okergeel. Hallo stijlvol zithoekje!
 4. Ijzig blauwe kast
  Van commode in de babykamer tot vitrinekast in de keuken; met de kast in fris blauw sla jij de plank zeker niet mis. Met deze kast kies je voor een leuk alternatief voor hout terwijl je wel dezelfde authentieke en karakteristieke stijl behoudt. In de babykamer kun je ook meer richting babyblauw of pastelblauw gaan, terwijl je in de keuken of woonkamer wellicht eerder voor een diep blauwe kast zal kiezen. Verrijk de kast met accessoires van glas, donker hout of modern zwart en wit voor een mooi resultaat!

Decoreren met blauwe accessoires

Het leuke aan deze blauwe kleur, is dat hij écht in elke ruimte en binnen elke stijl zijn plekje kan veroveren. Wil je liever niet voor grote meubels gaan, kies dan voor accessoires en decoratie in onze favoriete blauwtint. Accessoires en decoratie zijn onmisbaar voor het creëren van sfeer in je interieur en om jouw stijl de finishing touch te geven. Van fotolijstjes tot vazen; ijsblauw zet de toon!

 1. Fotolijstjes
  Houten fotolijstjes gelakt in iceblue? In één woord: wauw! De lijstjes presenteren jouw vakantiefoto’s of professionele prints zeer stijlvol en zetten de belangrijkste momenten van jouw leven echt in de schijnwerpers.
 2. Vazen
  Glazen vaasjes in verschillende kleuren kun je presenteren op een dienblad van hout. Lichtblauwe vazen geven een klassieke, elegante twist aan de basic glazen variant.
 3. Kandelaars
  Elke dag is een mooi moment voor een kaarsje. Kaarslicht is voor de sfeer in elk huis onmisbaar. In grijs blauwe kandelaars, straalt de kaars nog mooier en bovendien geven deze accessoires – ook als de kaarsen niet branden – een mooie sfeer aan de ruimte.
 4. Servies
  Uitgekeken op jouw witte porselein? Ga voor een geheel servies in ijs blauw. Nog steeds subtiel en geschikt voor elke gelegenheid, maar nét even anders.

Kleurcombinaties met blauw

We hebben het al laten doorschemeren; ijsblauw matcht eigenlijk met vrijwel elke kleur. Denk eens aan blauwe gordijnen met fris wit bedlinnen of een houten vloer in combinatie met een blauwe bank. Door blauw op de juiste manier te combineren, maak je de sfeer warm en elegant.

Bovendien heeft blauw een bijzonder rustgevende werking en bevordert het, het concentratievermogen. Absoluut slim dus om deze tint in huis te halen. Ga je voor het ultiem kalmerende plaatje? Kies dan voor een mix met natuurlijke materialen en kleuren. Houd je het graag strak en modern? Mix het dan met zwart, wit en glanzende materialen.

Hebben we je overtuigd om ijs blauw in huis te halen? Met onze tips en tricks kun je deze blauwe tint een hoofdrol laten spelen in je interieur en het als accentkleur gebruiken in elke stijl. Je kunt zelf beslissen of je voor een groot meubel of toch liever voor een stel kleine accessoires kiest. Registreer je op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor de mooiste meubels en woonaccessoires in ijsblauw.