Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
woontrends 2022 kleuren met roze muur en groene bank

Wat betreft kleuren gaan we vooral veel eenvoudige en bekende kleuren in bijzondere combinaties terugzien. Denk hierbij aan het opzoeken van contrasten, heldere kleuren in combinatie met verwassen nuances en colour blocking to the max. Deze kleuren gaan we overigens niet alleen op de muren terugzien, maar dus ook in het interieur én belangrijker nog: in decoratie. Wees weer helemaal up to date en geniet van ons fijne overzicht van de woontrends 2022 kleuren. Ben je benieuwd naar de meest recente trends? Neem dan een kijkje in ons trendrapport over dé 6 interieur kleuren van 2023!

Trend 1. Colour blocking to the max

Zie kleur in je interieur als harde tegenbeweging van al het thuis zitten en de sombere periode waar we weer uitkomen. Het is tijd om het leven te vieren, de vrijheid te vieren én om samen te zijn. Dus, als ode aan vrolijkheid, voegen we wat extra vrolijkheid toe in onze interieurs. Kleur, kleur en nog eens kleur. We brengen wat extra spice toe in onze interieurs en durven onze muren onder te dompelen in de trend: colour blocking to the max. Denk hierbij dus aan verschillende kleuren op de muur, verschillende kleuren qua meubels in huis én beter nog: een bank in opvallende knalkleur voor een fris geschilderde muur. Alles mag weer bij deze woontrend van 2022!

Kleurenpalet:

 • Groen
 • Rood
 • Roze
 • Geel
 • Mintgroen
 • Paars

Trend 2. Frisse kleuren

We zijn stiekem nog steeds fan van de interieurs gevuld met zachte kleuren, maar anno 2022 maken deze zachte nuances juist plaats voor frisse kleuren waar de zon van gaat schijnen in huis. Denk hierbij vooral aan verschillende blauwtinten. Van de de kleur Breathe volgens Graham & Brown tot Flexa’s nuance Bright Skies. Allemaal kleuren geïnspireerd op de frisse buitenlucht, gebombardeerd als dé woontrends kleuren voor 2022.

Kleurenpalet:

 • Blauw, in allerlei verschillende tinten
 • Lichtgeel

Trend 3. Brown baby, brown

Je hebt de kleur bruin misschien afgelopen jaar al veel voorbij zien komen in combinatie met beige, maar anno 2022 gaan we bruin nóg meer als center colour zien. Een kleur waar we de rest van ons interieur omheen bouwen en die niet alleen centraal staat in het gebruik van materialen. (Denk hierbij aan donker hout of de combinatie met Weens vlechtwerk). Van meubels tot decoratie en van muren tot verlichting; bruin is het nieuwe zwart en mag gezien worden. Je zult deze kleur bijvoorbeeld ook veel terug gaan zien in keukens. Waar matzwart nu nog hip & happening is, gaan de bruine matte keukens (of in houtlook) het overnemen. Mark our words…

Kleurenpalet:

 • Bruin
 • Beige
 • Lichtbruin
 • Crème

Trend 4. Groen

Groen blijft een kleur die hoog in het lijstje staat wat betreft kleurentrends voor de slaapkamer en babykamer, óók voor 2022. Voor het voorjaar zul je vooral veel sage-groen terug zien komen, maar ook donkergroen is terug van weggeweest. De kleur wordt vooral veel gecombineerd met zachte pasteltinten als mint en lichtroze om wat extra zachtheid in het interieur te brengen.

Tip! Ben je benieuwd hoe je de paastafel in het voorjaar helemaal kunt dekken naar de trends van 2022? Lees dan snel ons trendrapport over de paasdecoratietrends van 2022.

Kleurenpalet:

 • Donkergroen
 • Sage
 • Eucalyptus groen

Trend 5. Geel of goud als interieur kleuren 2022

We zullen gouden accessoires nooit uit het oog verliezen, maar het goud is in combinatie met gele tinten voor komend voorjaar 2022 een absolute trend die je veel gaat terugzien. Het gaat hierbij vooral om warme nuances die je doen denken aan de zonsondergang in de mix van luxe gouden accenten. Het is een warme pittige kleur die zorgt voor een elegante uitstraling én die je interieur meteen een chique eigentijdse look meegeeft.

Kleurenpalet:

 • Warm geel
 • Mosterdgeel
 • Okergeel
 • Goud
 • Messing

Extra tip:

Door de gele en gouden tinten te combineren met hét trendmateriaal bouclé maak je van je huis een trendy bedoening. Combineer dit alles met de nieuwe ontdekking wat betreft materialen voor 2022: papier-maché en je maakt het he-le-maal af.

Tips voor bij het verven van jouw muren in de woontrends kleuren 2022

Een likje verf op de muur, doe je zo!

Belangrijk bij de kleurentrends voor 2022 is de manier van schilderen. We geven namelijk niet alleen de muren een kleur, maar betrekken ook de vloeren en belangrijker nog, de plafonds bij de kleuren. Je ziet dat vloeren steeds vaker onderdeel zijn van het totaalplaatje qua kleurenpalet en dat het plafond belangrijker is dan ooit.

Het plafond schilderen? Waarom?

Door het plafond mee te schilderen in de kleur van de muren, zorg je voor een stijlvolle eenheid. Je brengt hiermee de hotel chique look in huis én zorgt ervoor dat de ruimte optisch groter lijkt, zelfs met een donkere kleur op de muur. Als je de muur namelijk verft en je laat het plafond wit, zorg je door de blokkige verdeling, juist dat het plafond naar beneden komt. Door het plafond mee te nemen in dezelfde kleur kun je juist die chique look verzorgen.

Toch bang voor een optisch kleinere kamer? Dit is de truc!

Door de muur niet in z‘n geheel te schilderen, maar alleen bijvoorbeeld de bovenste 20 procent, maak je de muur optisch hoger. Natuurlijk is het hierbij wel ook de bedoeling dat je het plafond meeneemt. Sowieso werkt het goed om te spelen met een verdeling op de muur qua kleuren. Zo verf je bijvoorbeeld de onderste 60 procent in kleur A, om vervolgens de overige 40 procent + plafond in kleur B te verven.

Extra tip:

Een andere tip bij het schilderen van de ruimte is om ook de deur te schuren en te schilderen. Vaak slaan we de deur over en verven we alleen de muren eromheen, maar door de muur mee te nemen zorg je voor een fancy afgewerkte look. Deze look doet je misschien denken aan fraaie boetiekhotels én kun je overigens ook heel goed toepassen als je met behang werkt. Door de deur namelijk mee te behangen, maak je ‘m onderdeel van het geheel én je raadt het al, maak je de ruimte optisch in ieder geval niet kleiner. Ben je benieuwd naar de behang trends van 2022? Neem dan snel een kijkje in ons trendrapport.

Registreer op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal op het gebied van de laatste interieur- en lifestyletrends.