Trendmateriaal

Haptiek, dat wil zeggen het ontroerende en tastende begrip van een object, heeft iets indrukwekkends. Materialen die we kunnen aanraken en voelen zijn hiervoor cruciaal. Vooral in de afdeling Home & Living spelen stoffen en texturen een doorslaggevende rol in het ontwerp van ons huis. Onze huisexperts zijn aanwezig op alle bekende meubel- en interieurbeurzen om de laatste materiaaltrends voor jou op te sporen. In onze artikelen vind je de nuttige tips en inspiratie over hoe je ze het beste kan gebruiken en combineren in jouw huis.  

Moet ik elke trend volgen? Natuurlijk veranderen de trends net als alle andere bewegingen. Over een jaar gaat iedereen voor acryl. Het komende jaar zullen de natuurlijke materialen het meest populair zijn. Of het nu om het nieuwste trendmateriaal gaat of niet, het belangrijkste punt is dat jouw huis jou aanspreekt. Onze artikelen zijn bedoeld om jou te inspireren en te informeren. Kies eenvoudigweg jouw favoriete materialen!  

Welke materialen zijn bijzonder populair?

Waarover is de Home & Living scene dit jaar enthousiast? Als je jouw woning in 2019 op een bijzonder trendy manier wil inrichten, moet je zowel natuurlijke als luxueuze materialen gebruiken. Hier vind je de belangrijkste informatie in één oogopslag:

Natuurlijke materialen – eenvoudig en eerlijk

Duurzaamheid, natuurlijkheid en zorgvuldigheid zijn de megatrends in 2019, zowel voor fabrikanten als consumenten. Belangrijke trends in 2019 zijn duidelijk meubelstukken en oppervlakken van natuurlijke materialen die volgens het traditionele vakmanschap zijn verwerkt. Misschien weet je er zelfs veel over uit vroegere tijden. Je dient bijzondere aandacht te besteden aan de volgende texturen:

  • Hout
  • Steen
  • Wol & Zijde
  • Klei
  • Keramiek

Met natuurlijke materialen zorg je voor meer comfort in jouw huis. Als het om stylen gaat, raden wij jou aan om minder kleurcombinaties met natuurlijke materialen te gebruiken. Dit onderstreept het uiterlijk perfect. Breng een speelse verscheidenheid in jouw huis – experimenteer met verschillende materiaalcombinaties!

Knuffel materialen – zacht en nobel

Je hebt vorig jaar zeker al talloze dames in zachte teddyjassen op straat gezien. Er is nauwelijks een bekend designmerk dat niet op deze trend is gesprongen. En ook in de Home & Living sector zijn knuffel materialen erg populair. Zintuiglijke materialen creëren een tijdloze elegantie en geven jouw huis een bijzonder nobele uitstraling. Heel populair dit jaar:

  • Bouclé
  • Fluweel
  • Velours
  • Teddy
  • Namaakbont

Terwijl het teddy materiaal een zeer ontspannend effect heeft op jouw interieur, brengt bouclé iets meer elegantie en glamour. Je kent ongetwijfeld de beroemde Bouclé-jassen van Chanel en andere beroemde ontwerpers. In de Home & Living afdeling vind je ook krukken, poefs en andere meubels die bekleed zijn met dit kostbare materiaal. Zachte materialen zijn bijzonder effectief binnen een mooie mix van patronen. Bloemenmotieven of edele decors verfrissen de look van jouw huis en zorgen voor meer levendigheid. Let ook op gepolijste oppervlakken en verfijnde details zoals reliëfs. Zulke materialen vereisen grote zorgvuldigheid.

Onze belangrijkste tips voor het combineren van trendmaterialen

Tip 1: Zorg ervoor dat het totaalbeeld harmonisch is. Te veel verschillende materialen kunnen makkelijk tot verwarring en overbelasting leiden. Combineer bijvoorbeeld alleen natuurlijke of luxueuze materialen. Zo kan je de meubels, textiel en decoraties perfect aanvullen en tegelijkertijd trouw blijven aan jouw stijl!

Tip 2: Dit leidt ons naar de volgende tip. Let op de afwerking en oppervlaktestructuur van de materialen. Zijn de oppervlakken in jouw huis natuurlijk of hoogglanzend gepolijst? Zorg ervoor dat de ruimte een samenhangende structuur behoudt.

Tip 3: Creëer een spannende look met de stijlbreuken. Een harmonieus totaalbeeld kan ook worden gecreëerd als je bijvoorbeeld natuurlijke en luxueuze materialen combineert. Kies een stijl om de toon te zetten en leg discrete accenten met luxe objecten.

Er zijn nog veel meer trendy materialen te ontdekken. In onze artikelen vind je gedetailleerde informatie over verschillende texturen en tips over hoe je deze het beste in jouw huis kan gebruiken. Ontdek de laatste materiaaltrends en ga met ons op ontdekkingstocht!