Topmerken tot -70%! Registreer nu!

Dikke gezellige Chunky Knit deken op de bank, daarnaast een prachtig versierde salontafel.

Het nieuwste op het gebied van stijlvolle ontspanning: dat moet de chunky knit deken zijn. Chunky knit plaids zijn grofgebreide dekens die het goed doen in elk interieur én op Instagram. Het ultiem comfortabele materiaal zorgt er niet alleen voor dat je er ’s avonds lekker warm bij zit op de bank, hij verspreidt ook een flinke dosis stijl door de ruimte. Of je nu een Netflix marathon op de comfortabele bank gaat houden, of je bed een extra comfy look wilt geven – de handgemaakte chunky knit plaids zijn stijlvolle blikvangers die voor veel warmte zorgen. Gewoonweg perfect voor de herfst en winter of als musthave tijdens de koelere nazomer in de tuin. Onze interieurspecialisten geven je tips voor het maken van jouw eigen chunky knits en grofgebreide deken. Natuurlijk presenteren we je ook een aantal styling ideeën voor je nieuwe grofgebreide deken.

Hoe maak je zelf een chunky grofgebreide deken?

Een XXL grofgebreide deken in slechts 45 minuten? Volumineuze dekens zijn momenteel de bestseller als het gaat om woontextiel en met een beetje kennis kunnen de dekens zonder veel moeite zelf worden gebreid. Je hoeft alleen maar te weten hoe – en dat is precies wat we je nu laten zien!

Voor de oversized grofgebreide dekens in XXL formaat heb je geen naalden nodig! Hier kun je met de hand breien – Chunky knit plaids worden namelijk alleen met handen en armen gebreid. Bij breinen met je arm sla je de steken met de armen en brei je rijen met de armen. De bewegingen zijn dezelfde als bij klassiek breien.

Maak je eigen grofgebreide deken:

 1. Stap 1

  Om op een wollen deken met een breedte van 1,5 m te maken, zijn ca. 10 armlengtes wol nodig. Je begint niet aan het einde van de schoothoek, maar slechts 10 armlengtes verder naar voren.

 2. Stap 2

  Om de eerste steek te bevestigen, leg je een wollen lus en trek je deze door het kortere uiteinde van de draad. Plaats de voltooide lus rond de rechterarm. Deze kan losjes liggen, omdat de hele rij dan naar boven beweegt op de arm en zich anders vernauwt.

 3. Stap 3

  Bij de volgende steken wordt eerst de nog aan de bol hangende onderdraad opgepakt. De wijsvinger reikt tot onder de onderdraad, de duim onder de andere. Draai dan je linkerhand naar boven. Met de ringvinger en de pink worden de draadeinden vastgehouden.

 4. Stap 4

  Neem het werkdraad in de hand waarop de steken liggen. Pak de eerste steek met de andere hand vast. Trek nu de onderdraad door de steek. Rijg de lus in die zich aan de linkerarm vormt. Herhaal de procedure. Als de steek nu aan de andere kant staat, trek je voorzichtig aan de onderdraad om deze vast te zetten.
  Herhaal dit nogmaals en doe dan hetzelfde in de andere richting. Wanneer een bol wol op is, wordt de draad geknoopt aan het begin van de nieuwe bol wol en zo ga je verder.

Als je de twist hebt weggenomen, gaat dit breien echt in recordtempo. Met een beetje oefening heb je dus maar 45 minuten nodig voor een grofgebreid item van 1,5 x 0,90 meter (dit komt overeen met ongeveer 18 steken en 32 rijen). Voor chunky knits in de standaard maat heb je meestal vier XXL bollen wol nodig.

Je bespaart jezelf liever het werk en koopt vanuit je luie stoel een chunky knit? Dan hebben we bij WestwingNow precies wat je zoekt:

Stylingideeën voor jouw nieuwe chunky knits

Grofgebreide wollen dekens maken een prachtige indruk op het bed, de bank of de favoriete stoel, vooral in het koude seizoen. Het credo hier is: hoe grover het breisel, hoe stijlvoller het item! Grofgebreide dekens zien er bijzonder stijlvol uit in combinatie met een grofgebreid kussen en natuurlijke materialen. Rotan meubels, linnen en katoen onderstrepen de comfortabele look van de pluizige dekens en zorgen voor een gezellige, sfeervolle maar tegelijkertijd rustieke look.

Hoe de grof gebreide deken er op jouw bank uitziet

Drapeer chunky knits nonchalant op de bank en laat het exemplaar een beetje hangen over de rand. Dit geeft de indruk dat je de deken daar spontaan hebt laten vallen. Dit maakt de grof gebreide deken tot een absolute blikvanger.

Stylingtip van de interieurspecialist: de grof gebreide deken werkt ook als blikvanger op de stoel voor je kaptafel en straalt een instant gezellige sfeer uit. Voor de extra kers op de taart, voeg je een chunky knit kussenhoes toe – die vind je ook bij Westwing en WestwingNow!

Deze kleurencombinaties passen bijzonder goed bij de XXL Chunky deken

We kunnen geen genoeg krijgen van de chunky knits in XXL-formaat! Bovendien kunnen we ons hiermee thuis lekker nestelen op de bank. De modellen zijn altijd een blikvanger. Zorg er voor dat jouw chunky knit plaid harmonieus in het totaalbeeld past. Te felle kleuren en te opvallende patronen zijn hier niet op hun plaats. Daarom is het beter om in het natuurlijke kleurbereik te blijven en soortgelijke tinten met elkaar te combineren.

 • Als je absoluut zeker bent van je stijl, kies dan voor een plaid in gedempte tinten zoals grijs, antraciet of wit.
 • Pasteltinten zoals roze of lichtblauw zijn ook in trek!
 • Een grof gebreide deken in het wit ziet er zeer elegant uit in combinatie met lichte kleuren uit dezelfde kleurenfamilie. Beige, crème, champagne en ivoor zijn goede opties.

Hebben wij je kunnen overtuigen van deze gezellige interieurtrend? Of het nu zomer of winter is – de chunky knits mogen op geen enkel moment van het jaar ontbreken in je interieur. Veel plezier bij het inrichten! Vergeet je niet te registeren op Westwing en ontvang dagelijkse aanbieden van top interieur merken!