Grijze vaas met rand van geborsteld goudkleurig metaal naast glazen vazen en gouden kandelaar

Als nieuw trendmateriaal verovert geborsteld metaal momenteel de leefruimtes van veel interieur- en designliefhebbers. Of het nu gaat om koper, chroom, roestvrij staal of aluminium: elk metaal kan door een speciale oppervlakteveredeling een andere look krijgen. Terwijl gepolijste en geslepen metalen helder glanzen, ziet geborsteld metaal er subtieler uit en kan het voor een elegante look zorgen. Voor een strakke, minimalistische stijl is dit metaal daarom hét trendmateriaal bij uitstek. Van productie of professionele reiniging tot het decoratieve aspect van het inrichten van een woonkamer met meubels en decoratieve objecten , er is veel mogelijk met geborsteld metaal.

Hoe wordt geborsteld metaal gemaakt?

Bar Accessoires aus silberfarbenem, gebürstetem Metall

Wat is het verschil tussen geborsteld metaal en gepolijste of geslepen oppervlakken? Zeer eenvoudig: geborsteld roestvrij staal of geborsteld aluminium wordt op het oppervlak opgeruwd en krijgt zo een optische korrel. Het materiaal wordt opgeruwd met verschillende materialen. Het borstelen van het metaal resulteert in talrijke microscopisch fijne inhammen, wat leid tot een karakteristiek uiterlijk.

De oppervlakteveredeling breekt het licht, waardoor geborsteld metaal er minder glanzend uitziet dan vergelijkbare gepolijste of geslepen versies. Het lijkt eerder op gepoedercoat metaal, hoewel het productieproces anders is. Het matte effect is discreet en elegant en wordt vaak gecombineerd voor verschillende woonstijlen.

Deze factoren zijn kenmerkend voor geborsteld metaal:

 • Feit 1: Geborsteld metaal heeft een mat uiterlijk en is minder glanzend dan gepolijst metaal.
 • Feit 2: Een fijne oppervlaktebehandeling zorgt voor een karakteristieke afwerking.
 • Feit 3: Om metaal te borstelen heb je speciale metaalborstels nodig.
 • Feit 4: Voorkom beschadigingen door roestvrij staal onder lichte druk te borstelen met roestvast staal.

Geborsteld metaal voor je meubels

Metaal wordt veel gebruikt in de interieursector om verschillende redenen. Het bijzondere uiterlijk is natuurlijk bepalend voor het decoratieve aspect. Of je nu kiest voor modern koper, luxe goud of koel chroom – elk metaal past weliswaar bij een andere woonstijl. Metalen meubelen en decoratieve artikelen hebben niet alleen optische voordelen, maar zijn ook bijzonder robuust en duurzaam en kunnen daarom op elk gebied worden gebruikt.

Roestvrij staal wordt zonder problemen gebruikt in de badkamer, op het terras of in de tuin wegens zijn weerbestendigheid.
De vele positieve eigenschappen van metalen oppervlakken zijn de reden waarom geborsteld metaal wordt gebruikt op veel plekken in huis. We onderscheiden twee categorieën geborsteld metaal in het interieur.

Meubels van geborsteld metaal

De positieve eigenschappen van geborsteld metaal maken het materiaal een aanvulling op het meubilair. In plaats van klassiek hout te gebruiken, biedt WestwingNow een breed scala aan rekken, dressoirs, bijzettafels, krukken en stoelen van geborsteld metaal. Je hebt de keuze uit verschillende soorten metalen. De details van gestoffeerde meubelen zijn voorzien van gouden metalen oppervlakken. Banken en fauteuils schitteren dankzij extravagante koperen poten.Je ziet veel zilver roestvrij staal in keukens door het duurzame karakter.

Decoratieve artikelen van geborsteld metaal

Ook voor decoratie vertrouwen we op het optische effect van geborsteld metaal. De bijzondere oppervlakteveredeling van decoratieve elementen zoals kandelaars, fotolijsten, spiegels of schalen is bekend. Geborsteld aluminium is bijzonder geschikt voor kleine decoratieve figuren in metallic design. Maar ook praktische kleine objecten zoals kapstokken of een sleutelbakje van geborsteld metaal in de gang kunnen een eenvoudige blikvanger vormen.

Het reinigen van geborsteld metaal

Om ervoor te zorgen dat je lang plezier hebt van je geborstelde metalen items, is het belangrijk om bij het schoonmaken ervan op een aantal zaken te letten. In principe adviseren wij het gebruik van een speciale reiniger. De alkalische reinigers zijn echter ook geschikt voor conventionele onzuiverheden en kunnen goedkoop door zelf worden geproduceerd. Wij laten je zien hoe je geborsteld metaal gemakkelijk kunt reinigen met het huishoudelijk wasmiddel natriumbicarbonaat:

Hoe je geborsteld metaal goed reinigt:

 1. Stap

  Verdun een deel van baksoda met driekwart water en roer er een fijne pasta van.

 2. Stap

  Smeer de sodapasta uit in de richting van de borstelstreken op het roestvrij staal. Let op dat je niet over de nerf heen werkt.

 3. Stap

  Laat het sodamengsel, afhankelijk van de mate van vervuiling, enkele minuten inwerken.

 4. Stap

  Spoel het geborstelde metaal af met helder water tot er geen baksoda resten zichtbaar zijn.

 5. Stap

  Spoel het geborstelde metaal af met helder water tot er geen baksoda resten zichtbaar zijn.

Geborsteld metaal past perfect bij de industriële stijl!

In de industriële stijl staat een ruwe charme en gezelligheid centraal.
Het is een echte interieurtrend geworden dat doet denken aan oude fabrieksgebouwen. Vooral belangrijk voor de koele uitstraling: meubels van geborsteld metaal!

Tafels, stoelen, rekken, maar ook lampen met een industriële uitstraling zijn in de eerste plaats geschikt om de karakteristieke stijl van een fabriek te integreren in de woonsfeer. De meeste meubels zijn gemaakt van geborsteld metaal in zilver of zwart, zodat de mannelijke stijl mooi tot zijn recht komt. Maar ook bijzondere accenten in goud of koper zijn denkbaar.

Om je meubels er gezellig uit te laten zien, raden wij je aan om af en toe warme materialen zoals hout, bont of fluweel te combineren met de metalen meubels. Op een stoel van geborsteld metaal ziet een zachte vacht er decoratief en gezellig uit. Voor de zachte fluwelen bank kun je een metalen bijzettafel en een grote vloerlamp met een industriële uitstraling neerzetten.

De spannende mix van verschillende materialen zorgt voor een interessant contrast dat in elke kamer een evenwichtige flair creëert. Probeer het uit, je zult verrast zijn hoe je interieur verandert met een paar items in industriële stijl!

Geborstelde metalen meubelen in industrieel design kunnen tekenen van slijtage, kleine openingen en scheuren, maar ook insluitsels en oneffenheden vertonen – dit onderstreept hun authentieke uitstraling en maakt dat ze eruitzien als echte unieke stukken.

Laat je inspireren door onze producten van geborsteld metaal en integreer ze in jouw interieurstijl. Wij wensen je veel plezier met het selecteren, shoppen en inrichten!