Ontdek onze interieur sale -70%!

Marmeren kubus witgrijs gedecoreerd met bloemenboeket, tafelboeken en kaarsen.

Moderne trend of tijdloze favoriet voor het interieur? Marmer is een materiaal dat al duizenden jaren wordt gebruikt in statige gebouwen en kunstwerken. Je kunt het vinden in de Acropolis in Athene, in de Taj Mahal in India, maar ook standbeelden worden ervan gemaakt. Tot op de dag van vandaag is marmer een populair materiaal waarmee de glamoureuze stijlen kunnen worden onderstreept. Tegenwoordig wordt deze gesteente niet alleen gebruikt voor een luxe interieurstijl. Verfijn je moderne interieur met subtiele en tegelijkertijd bijzondere accenten van het populaire natuurlijke materiaal! Marmer heeft de afgelopen jaren de designwereld veroverd als trendmateriaal. Wij laten je zien hoe je deze trend toevoegt aan je interieur.

Kleuren van de regenboog

De Spaanse ontwerper Jaime Hayon gebruikt de trendy steen voor zijn huidige keukenontwerpen en zelfs modeontwerper Alexander Wang heeft voor zijn eerste interieurcollectie schalen in zwart marmer ontworpen.

Interieurobjecten en decoratieve items van echt marmer of in marmerlook genieten een grote populariteit en zijn verkrijgbaar in tal van ontwerpen. Bij WestwingNow kun je een exclusieve selectie van prachtige items vinden die de trend vakkundig integreren in jouw huis.

Het gesteente is een natuurlijk materiaal en daarom uniek in zijn uiterlijk. Dus als je kiest voor echte marmeren meubelen, krijg je gegarandeerd een echt uniek stuk dat je in geen enkel ander huis zal vinden. Een samenstelling van de mineralen calciet, dolomiet en aragoniet zorgt voor een grote verscheidenheid aan kleuren voor elk marmeren meubel.

Verontreiniging is verantwoordelijk voor de verschillende kleuren en patronen. Zo verkleurt kalksteen en krijgt het zijn karakteristieke aderachtige uiterlijk, dat soms streperig of wolkachtig kan zijn.

De carbonaatsteen is indrukwekkend veelzijdig: klassiek wit marmer met grijze insluitsels, zwart marmer, roze en rood marmer. Zelfs blauwe, groene of gele kleuren zijn denkbaar in het marmerpatroon.

Een van de bekendste en meest populaire marmersoorten is het lichte Carrara-marmer uit Italië. In China worden het gele Honey-Onyx-marmer, het blauwe China-Blauwe marmer en het groene Onyx-Groene marmer gedolven. Een bijzonder extravagante marmerlook is te vinden in Noorwegen: Norvegia-marmer valt op door zijn roze kleur en kan een discreet maar effectief kleuraccent leggen.

Echt marmer of marmerlook

Niet alle marmeren platen zijn hetzelfde. Of je meubel in marmerlook nu echt is of een imitatie kun je eenvoudig controleren door te letten op een paar factoren. Beide materialen hebben verschillende voor- en nadelen. Onze Westwing checklist helpt je de juiste beslissing te nemen:

 • Echt marmer is gemaakt van natuursteen en is aanzienlijk zwaarder dan een meubelstuk met een item in marmer look.
 • De technische vooruitgang zorgt ervoor dat reproducties van natuursteen er steeds realistischer uitzien en brengt vele voordelen met zich mee. In tegenstelling tot het originele gesteente zijn designs in marmerlook waterafstotend en minder gevoelig voor vlekken.
 • Als je op de prijs let, zal je merken dat meubels of decoratieve objecten van echt marmer veel duurder zijn dan look-a-like’s. De reden hiervoor is vaak de complexe en niet ongevaarlijke ontginning van de natuursteen.
De trendy steen is gevoelig voor zuren, maar kan na intensief gebruik opnieuw gepolijst worden.

De mooiste meubels in marmerlook

Veel mensen kennen marmer van de tegels in de entree of badkamer. Nieuw in de interieursector is dat het trendmateriaal ook hele meubelstukken tot statementstukken kan maken. Een tafel in marmer is momenteel bijzonder populair. Je hebt de keuze tussen een echt marmeren tafelblad of een design in marmerlook.

De marmeren tafel is verkrijgbaar in verschillende maten, die geschikt zijn voor elke woonkamer: van de kleine bijzettafel of salontafel met marmeren blad tot de marmeren eettafel. Vooral in de keuken wordt marmer gebruikt als decoratief element.

Als je wilt, kun je ervoor kiezen het keukenblok of een kookeiland van marmer te maken en in het midden van de kamer te plaatsen om zo een moderne blikvanger te creëren. Let op het materiaal en kies voor robuuste replica’s in marmerlook. Het originele gesteente is te gevoelig voor zuren en vlekken.

Enkele moderne details worden geleverd door decoratieve gebruiksvoorwerpen zoals trays, onderzetters, snijplanken, opbergdozen, kandelaars of vazen.

Zelfs lampen zijn nu verkrijgbaar met een opvallende marmerenvoet! Met kleine decoratieve objecten kun je zonder veel moeite de trendy marmerlook in je interieur integreren en een stukje van de interieurtrend in huis halen!

Klein maar fijn! Tafels in marmerlook zijn echte blikvangers en passen bijzonder goed bij een ensemble van gestoffeerde meubels.

Hoe combineer je je statement stukken in marmerlook met elkaar?

 1. Marmerlook en natuurlijke materialen

  Correct gecombineerd ziet marmer er modern en stijlvol uit. Het natuurlijke materiaal kan worden toegepast in veel woonstijlen.

 2. Marmerlook en metaal

  Een mix van marmeren decoratie met metalen details zoals messing of koper, is momenteel bijzonder populair. Deze combinatie kan perfect gecombineerd worden met andere decoratieve objecten en laat een frisse wind waaien in huis.

 3. Marmerlook en hout

  Als je het comfortabeler vindt, kun je het koele marmer combineren met warme materialen zoals hout. Dit zorgt voor een spannend contrast, dat een hoogtepunt in het interieur vormt. Plaats in de keuken bijvoorbeeld een grote houten schaal op een tafel met marmeren blad of versier een houten kist met een wit marmeren dienblad.

 4. Marmeren top en stof

  Marmer of marmerlook is ook een belangrijke interieurtrend op het gebied van textiel. De korrel van het marmer maakt van decoratieve kussens of beddengoed een bijzondere blikvanger. Combineer stoffen met marmerprint met lichte meubels. Op de moderne witte bank of op het comfortabele boxspringbed worden de items met marmerlook een waar statement!

Vlekken uit marmer verwijderen

Marmer behoort tot de kalksteenfamilie en daarom moet je bijzonder voorzichtig zijn met het reinigen ervan.

Grof vuil kan eenvoudig droog worden weggeveegd, maar vochtige vlekken moeten zo snel mogelijk worden verwijderd, anders bestaat het risico van verkleuring van het materiaal. Gebruik indien mogelijk een speciale reiniger voor marmeronderhoud en vermijd agressieve reinigingsmiddelen onder alle omstandigheden. Deze kunnen het gevoelige materiaal aantasten en je meubilair van marmer of marmerlook beschadigen.

Met de juiste zorg zal je zeker lang kunnen genieten van je nieuwe It-Pieces! Of het nu gaat om items met marmerlook of van het natuurlijke materiaal.