Dienblad en pennenhouder in roze rooskleurige pijlstaartrog lederlook met gouden en zwarte decoratieve voorwerpen.

Voor het maken van mooie woonaccessoires en meubels is niet persé echt leer of echt bont nodig. Toch willen veel interieurfans niet zonder de unieke lederlook. Eersteklas imitatieleer met roggenleer look heeft een bijzondere uitstraling. Met zijn ongewone look creëert dit type kunstleer exotische, unieke stukken en meubels in een spannende stijl. Deze vorm van imitatieleer wordt ook wel segrijn genoemd. Met statement items in segrijn kun je hele bijzondere eyecatchers creëren. Kijk wat er allemaal mogelijk is met roggenleer!

Roggenleer look: materiaaleigenschappen

Het goede nieuws: exotisch leer wordt gezien als hip en vintage tegelijk. Daarnaast scoren woonaccessoires in de roggenleer trend punten met nog een ander voordeel: de morele vraag rijst niet. Gelukkig maar, want het gaat hier om kunstleer. Omdat goed bewerkt kunstleer in roggenleer-look nauwelijks te onderscheiden is van echt leer.

Het imitatieleer bestaat uit gecoate stof die in meerdere lagen wordt verwerkt. Het oppervlak is vaak gemaakt van zacht PVC of polyurethaan. Tegenwoordig zijn de kunstledersoorten zo goed verwerkt waardoor ze moeilijk te onderscheiden zijn van echt leer, zowel qua gevoel als qua uiterlijk.

Meubels en woonaccessoires van kunstleer zijn eenvoudig te reinigen, vaak zelfs in de wasmachine.
Geen wonder dat in de afgelopen jaren de interieuritems van roggenleer aan populariteit hebben gewonnen. Dit komt vooral door de glasparel-achtige oppervlaktestructuur met pareleffect en de iriserende uitstraling. De onregelmatige structuur op het oppervlak van echt roggenleer doet denken aan kleine glaskralen.

Exotische variëteiten roggen-look

  • Roggenleer is een bijzonder en zeldzaam materiaal. Voor alle interieur- en designliefhebbers zijn de meubelen van segrijnleer of kunstleer een bijzondere mogelijkheid om indruk te maken op het gebied van interieurdesign.
  • Roggenleer is het fijnste leer dat in de zee te vinden is. Segrijn lederen meubels zijn uniek, exotisch en exclusief.
  • Naast het elegante en luxe uiterlijk is kunstleer met segrijnleer-look een zeer robuust en ongevoelig materiaal.
  • Er wordt onderscheid gemaakt tussen pijlstaartroggen met een brede huid en pijlstaartroggen met een lange en smalle huid. Imitaties van segrijn zien er evenzeer zo exotisch en zeldzaam uit als de echte variant. Het materiaal zorgt voor prachtige accenten in je huis.

Meubilair en woonaccessoires in segrijnleer

Rochenleder-Optik Deko: Boxen aus grauem Rochenleder, Bilderrahmen in rosa Rochenleder-Imitat und puderfarbenes Rochenleder Tablett

Wanneer roggen met vloeiende bewegingen door het water in de oceaan glijden, is het ongelooflijk fascinerend en bijna magisch. Deze exotische uitstraling omringt ook onze woonaccessoires van roggenleer.
De dienbladtafels, opbergdozen of fotolijstjes in zachte kleuren zoals roze of geel brengen een bijzonder stijlvolle maritieme extravagantie ons huis in.
Roggenleer imitaties zijn bestand tegen zware weers-en gebruiksomstandigheden door hun kenmerkende elasticiteit.
Hierdoor wordt het materiaal steeds populairder in het interieur.

Decoreren met imitatie segrijn

Gemütliche Ecke mit Beistelltisch aus hellgrauem Rochenleder und goldenem Gestell neben hellgrauen Schaukelsessel dekoriert mit rosa Kissen

Meubels en woonaccessoires in lederlook met segrijn, getuigen van een hoge mate van elegantie. Roggenleer versterkt het stijlvolle karakter van meubels. Een absoluut hoogtepunt in je interieur! Laat je ook inspireren door andere trendmaterialen zoals licht hout, linnen en rookglas voor in je interieur. Imitaties van roggenleer hebben een unieke textuur. Registreer je nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om jouw interieur een unieke look te geven.