Topmerken tot -70%! Registreer nu!

Patchwork

Je vloeren zijn de basis van je huis. Elke vloer, of deze nu van hout, beton of laminaat gemaakt is, kan baat hebben bij een stijlvol vloerkleed. Een vloerkleed maakt de ruimte warm en zorgt voor zachtheid en een knusse sfeer, ideaal voor de koude maanden van het jaar. Er bestaan heel veel soorten vloerkleden, passend bij diverse stijlen. Of je nu een strak modern, fris Scandi of warm boho stijltje hebt; voor elk interieur is een passend kleed te vinden. Je kunt er ook voor kiezen om meerdere kleden met elkaar te combineren óf om één speels patchwork vloerkleed te kiezen. Laat je inspireren en ontdek de mogelijkheden met patchwork.

Warme vloeren

Vloerkleden zijn dé sfeermakers van je huis. Ze maken de ruimte op elke manier zacht en warm en geven je een comfortabel gevoel wanneer je erop loopt. Er zijn ontzettend veel soorten vloerkleden. Ze kunnen effen zijn, of een hippe, oosterse of klassieke print hebben, ze kunnen hoogpolig of vlak zijn, groot of klein én ze kunnen in elke kamer een plekje vinden. Een kleed is ook heel handig voor het opdelen van een kamer in verschillende delen. Op die manier kun je bijvoorbeeld in een grote loft toch verschillende hoekjes creëren. Loop jij graag op blote voeten? Dan kun je helemaal extra blij worden van een zacht vloerkleed onder je voeten. Maar naast warmte en zachtheid, kan een vloerkleed ook nog een statement zijn voor de ruimte.

Het is belangrijk om bij het kiezen van een vloerkleed na te denken over de vorm, de kleur, het materiaal en bedenken of het vloerkleed harmonieus moet voegen in het bestaande interieur óf juist een echte blikvanger moet zijn. Hieronder lees je meer over het patchwork vloerkleed!

Patchwork patronen

Patchwork is hip en wij snappen wel waarom. De patronen zijn speels, kleurrijk en hebben een authentieke uitstraling. Patch betekent lapje, een patchwork stof bestaat dan ook uit verschillende lapjes stof. Patchwork is een handwerktechniek waarbij verschillende lapjes stof, in diverse kleuren, patronen en groottes, aan elkaar worden genaaid. Ze bestaan daarom in heel veel verschillende soorten en varianten.

In de 18e en 19e eeuw werd patchwork zeer veel toegepast. Er werden toen voornamelijk warme dekens gemaakt van diverse kleine lapjes stof, meestal afkomstig van oude kleding. Het was dus een zeer duurzame manier om resten stof stijlvol en slim te benutten. Patchwork vloerkleden zijn vaak vintage, doordat ze dus van oude stofresten gemaakt zijn. Tegenwoordig worden deze kleden ook ‘nieuw’ gemaakt.

Een speels accent met een patchwork vloerkleed

Met patchwork kun je elke ruimte een speelse look geven. Zelfs de meest strakke interieurs krijgen kleur en warmte door er een vloerkleed aan toe te voegen. Bij Westwing hebben we veel patchwork vloerkleden die passen bij jouw interieur. Het leuke is, dat een patchwork vloerkleed bestaat uit een vrolijke mix van stofjes, zo haal je dus oosterse, vintage of hippe patronen en stoffen in huis die samen een mooi geheel vormen. Vaak heeft zo’n vloerkleed wel een overeenkomstige tint die terugkomt in alle stoffen. Hierdoor wordt de look niet te druk.

In elke kamer kun je een patchwork kleed leggen. In de kinderkamer is een vrolijk kleed in een tint als blauw of rood een te gekke eyecatcher. Voor de woonkamer is een grijze kleur of bruintint meer geschikt. Ook in werkkamers of slaapkamers kan zo’n vloerkleed prachtig zijn. In de slaapkamer zorgt het kleed voor warmte en een prettig gevoel onder je blote voeten.

De maat & plek

Waar ga jij het vloerkleed neerleggen? Is dat in de slaapkamer? Bedenk dan of het kleed onder het bed, of deels onder het bed, geplaatst wordt. Vaak is het mooi om het kleed in elk geval aan beide zijden een beetje te laten uitsteken. Je kunt ook kiezen voor aan beide zijden een apart vloerkleed. In de hal kun je het beste kiezen voor een loper of lang, smal kleed. Dit maakt de ruimte bovendien optisch langer. In de woonkamer kun je aanhouden dat het meestal mooi is om een deel van de meubels op het kleed te zetten. Zo vormt de zithoek een mooi geheel.

Accessoires met patchwork look

Naast vloerkleden, bestaan er ook andere accessoires die de patchwork patronen vertegenwoordigen. Denk aan dekens en plaids, of kussentjes met een hoes in patchwork stijl. Patchwork kussens in het klein zijn erg mooi op een moderne bank. De grote varianten van deze kussens kun je een plekje geven op de vloer. Deze zogenaamde vloerkussens zijn ideaal in de zithoek om op plaats te nemen tijdens een gezellige avond bij de haard.

Bij WestwingNow vind je veel vloerkleden in diverse stijlen. De patchwork kleden in diverse tinten verrijken je stijl en kunnen naar wens gecombineerd worden. Voor meer trends en tips binnen decoratie en inrichting kan je eens een kijkje nemen bij onze andere artikelen!

Hoe groot moet een vloerkleed zijn?

Bekijk deze video om te weten hoe groot je tapijt moet zijn: