Schildpad bestaand uit optisch patroon

Lange tijd werd schildpad beschouwd als een duur materiaal, dat samen met zilveren ornamenten werd verwerkt tot voorwerpen zoals juwelenkisten of handspiegels. Objecten van echte schildpad stonden voor luxe en horen bij een vervlogen tijd. Toch bestaat de fascinatie voor het dier met het bijzondere schild nog steeds. Schildpad patroon wordt in de modewereld beschouwd als populair voor brillen en zonnebril patronen, oorbellen of tassen.

Het trendpatroon heeft nu ook zijn weg gevonden naar de interieurwereld. We gebruiken het woord schildpad patroon uiteraard voor het dier, maar ook voor het echte én kunstmatige trendmateriaal voor mode-items & interieuraccessoires dat ook wel ‘karet’ genoemd wordt. We laten zien binnen welke interieurstijl het trendpatroon het beste past en hoe meubels en woonaccessoires in schildpad-look decoratief kunnen worden gebruikt.

Schildpad – De belangrijkste vragen

Het uiterlijk van de schildpad-look

Acetaat stelt fabrikanten in staat om het uiterlijk van het populaire patroon na te bootsen. Dit maakt de interieurtrend toegankelijk voor een breed publiek. De hoornlook van kunstmatige schildpad is deels transparant en wordt gekenmerkt door de typische marmering. Kleuren zoals rood en donkerbruin, zwart, beige of amber komen hier vaak voor. Het patroon kan ook worden omschreven als gevlamd of bewolkt en varieert in uiterlijk afhankelijk van het productieproces.

Het doel van het kunstmatige materiaal schildpad is echter om het natuurlijke uiterlijk van een echt schild na te bootsen. Sommige fabrikanten stappen hier echter bewust van af en vertrouwen in plaats daarvan op contrastrijke ontwerpen. Deze zijn bijzonder in het oog springend en lijken maar een beetje op echt schildpad.

De klassieke schildpad-look: een vlammenachtig patroon in donkere natuurtinten en transparante delen.

De schildpad-look past bij deze interieurstijlen

Konsolentisch mit Schildpatt-Optik Sonnenbrille, Dekodose und Blumenstrauss

De karet-look is een van de oudste patronen in het interieur en heeft altijd gestaan voor een luxe woonstijl. Wij geven inspiratie over bij welke woonstijlen schildpad het beste past en hoe het opvallende patroon harmonieus in een bestaand interieur kan worden geïntegreerd. Je kunt de schildpad-look af en toe gebruiken als decoratief object of kies voor een hoogtepunt in de kamer met een schildpadmeubel.

Deze drie woonstijlen passen bij de schildpad patroon:

  1. Loft-Style

    Een moderne loft look is gebaseerd op heldere lijnen en hoogwaardige materialen. In combinatie met enkele kleuraccenten krijgt de minimalistische inrichting een glamoureuze touch. Stoffen zoals zijde en fluweel kunnen een blikvanger vormen als contrast met koel metaal. Maar ook de decoratie in schildpad-stijl past perfect bij een moderne loft stijl, die er toch gezellig uitziet.

  2. Etno-Look

    De etno-uitstraling wordt gekenmerkt door het gebruik van patronen en materialen die doen denken aan verre landen. Samen met lichte linnen stoffen en rotan meubelen kunnen woonaccessoires in schildpad-look harmonieus in het totaalbeeld worden geïntegreerd. Bijvoorbeeld in de vorm van kandelaars of als fotolijstjes. De karet look past perfect bij de wereldse etno-look.

  3. Slow Living

    Met deze inrichtingsstijl is minder meer! Slow Living richt zich op het essentiële. Bij deze moderne look gaat het om enkele hoogwaardige componenten. Pure vormen, vormen de basis en krijgen een nonchalance door het gebruik van natuurlijke materialen. Plaats bijvoorbeeld een bijzettafel in schildpad-look voor een eenvoudige bank. Het trendpatroon zorgt dankzij de warme kleurtint voor meer gezelligheid en verbetert de sfeer in de ruimte.

Interieurtips & decoratie-ideeën voor de inrichting met karet

Integreer de schildpadtrend in je interieur en breng de glamour van het trendy patroon in huis!

Het is het beste om te beginnen met persoonlijke woonaccessoires, zoals decoratieve schalen en fotolijsten. Karet is ook geschikt voor tafeldecoratie die zorgt voor een frisse uitstraling en die samen met Monstera bladeren een tropische sfeer achterlaat. Servetringen, lepels of kopjes van acetaat met een schildpad-look zijn echte blikvangers en kunnen perfect gecombineerd worden met gewoon, wit porselein.

Indien gewenst kan het trendpatroon ook in de inrichting worden geïntegreerd in de vorm van kleinere meubels. Sommige interieurontwerpers gebruiken acetaat zoals acryl om opvallende bijzettafels, krukken of banken te creëren. Als je keuze op een van deze unieke stukken valt, zorg er dan voor dat je de decoratie in een neutrale omgeving neerzet. Bijzonder geschikt zijn eenvoudige natuurlijke kleuren zoals beige en crème, die het effect van de schildpad look op natuurlijke wijze benadrukken. Wil je ook dit trendy patroon in je interieur verwerken? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal.