Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
close-up tafel met wit geglazuurde beker en koek

Geglazuurd servies servies is helemaal hip! Maar wat is glazuur nu precies? Dat leggen we uit in dit artikel. We vertellen je ook gelijk hoe je deze nostalgische serviezen kunt stylen in je interieur en wat je nog meer kunt doen met dit trendmateriaal.

Glazuur- duurzaam traditioneel materiaal

Wat is glazuur eigenlijk? Glazuur, ook wel email, is een beschermlaag van gesmolten glas dat op metaal wordt aangebracht. Deze laag zorgt ervoor dat het metaal beschermd wordt en voorziet het van een glanslaag. Borden, kopjes, kopjes, keukenaccessoires, maar ook potten, pannen en braadpannen worden voorzien van een glanzende glazuurlaag. Ook aardewerk wordt vaak voorzien van een beschermlaag, maar dit noemen we keramiek.

Glazuur servies: trendy geglazuurd servies

Geglazuurd servies beleeft de afgelopen jaren zijn comeback. Dit is te danken aan traditionele bedrijven zoals de Oostenrijkse glazuurproducent Riess. De productie van glazuur begon hier al in 1922. Met creatieve samenwerkingen, zoals met sterrenchef Sarah Wiener, laat Riess zien dat het materiaal ook in een modern interieur thuishoort. Klassieke varianten daarentegen voegen een nostalgisch tintje aan je interieur toe.

Kenmerkend voor het glazuur is het gladde, poriënvrije oppervlak, dat zowel bacterieremmend als snij- en krasvast is. Dit maakt het zeer eenvoudig om schoon te houden. Gebruik geen staalborstels of agressieve schuurmiddelen bij het reinigen van glazuur servies om beschadiging van het oppervlak te voorkomen. Zo geniet je een leven lang van geglazuurd servies!

Glazuur is niet alleen geschikt voor servies zoals borden en kopjes. Het trendmateriaal heeft een hoge kleurvastheid en is zeer hittebestendig. En dus ook perfect geschikt voor inductieplaten. Glazuur pannen, potten en braadpannen zijn een goed alternatief voor gecoate producten en zijn bovendien volledig geur neutraal.

Geglazuurd servies in allerlei kleuren

Geglazuurd servies is verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren en patronen. Lichte pasteltinten zijn trendy en zetten moderne kleuraccenten in je keuken. Maar ook met kleuren zoals geel, rood, groen, effen wit, donkerblauw, bruin en zwart maak je indruk. Of met romantische motieven zoals bloemen en dieren. Met geglazuurd servies geef je het interieur een nostalgische knipoog zonder dat het ouderwets oogt. Het servies staat fantastisch op een houten plank in de keuken of achter de glazen deuren van een buffetkast. Heb je een feestelijk etentje? Laat de porseleinen borden in de buffetkast staan en kies een keer voor trendy geglazuurd servies!

Laat je inspireren door de veelzijdigheid van dit materiaal en andere trendmaterialen zoals terrazzo, travertin, pluche en faux fur. Registreer je nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om je huis te decoreren volgens deze laatste trends!