Roze patroon van een agaatsteen

Edelstenen worden niet langer alleen om de hals of aan de vinger gedragen. Dit seizoen nemen agaten hun intrek in ons interieur. Onze interieurspecialisten vertellen wat er achter de ‘agaattrend’ schuilgaat en geven nuttige tips voor een perfecte styling. Laat je inspireren!

Agaat: alles wat je moet weten over deze edelsteen

Trendmateriaal agaten: geef je interieur glans

Agaat is niet alleen te vinden in de sieradendoos, maar ook als decoratie voor je interieur. Vooral liefhebbers van de minimalistische interieurstijl zullen hun hart verliezen aan de trend. Het trendmateriaal is populair voor gebruik binnen deco opjecten tot aan meubels. Zeer populair zijn onderzetters, theelichthouders en bijzettafels van deze edelsteen. Ook heel mooi: een tafellamp met een agaten voet.

Ook op de eettafel kan deze edelsteen worden toegepast. Zo bestaat er bestek met agaten handgrepen. Dit staat prachtig in combinatie met wit porselein en een linnen tafelkleed. Agaten kandelaren maken het plaatje compleet.

Mooi en praktisch: agaat onderzetters

Agaten onderzetters zijn de blikvangers van elke bijzettafel. Elke onderzetter is uniek dankzij het natuurlijke materiaal. De onderzetters hebben een glasachtige glans waardoor ze prachtig staan op een glazen bijzettafel en in combinatie met een kristallen wijnglas.

Hoe kan ik de edelsteen combineren?

  • Tip 1: Agaten decoratie en meubels zijn een prachtige toevoeging aan het glansrijke uiterlijk van een strakke, moderne inrichting. Door agaten toe te voegen ontstaat er een spannend spel van strakke lijnen en organische vormen.
  • Tip 2: Om te voorkomen dat het te kleurrijk wordt op de tafel, moet je een mix van te veel verschillende kleuren agaten vermijden.
  • Tip 3: Omdat de edelsteen een natuurproduct is, kan het perfect gecombineerd worden met andere natuurlijke materialen zoals hout, rotan, bamboe en wol.

Wij wensen je veel plezier bij het decoreren met agaat! Voor meer inspiratie en stylingtips, bezoek ons Instagramaccount en kijk ook eens bij de andere trendmaterialen: denim, acryl, karton en terrazzo. Vergeet je ook niet in te schrijven op Westwing voor exclusieve interieur deals.