Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
babykamer met jungle thema

Uit onderzoek blijkt dat er weer een heuze babyboom gaande is. De afgelopen maanden van lockdowns en maatregelen hebben ons, letterlijk, nader tot elkaar gebracht met een nieuwe babyboom als prachtig resultaat. En als we het over baby’s hebben, hebben we het ook over het interieur wat daarmee gepaard gaat. Want, wat zijn nu eigenlijk de babykamer trends voor 2022, wat is dé babykamer inspiratie 2022 en wat zijn de kleuren voor de babykamer in 2022? Allemaal vragen waar wij je bij gaan helpen. Ready? Set? Go! Psst. Ben je op zoek naar de meest recente trends? Neem dan snel een kijkje in ons trendrapport over de babykamer trends voor 2023.

Als er zo’n klein wondertje aankomt, is het natuurlijk wel zo leuk om daar een mooi kamertje voor te maken. Van een kleurtje op de muur tot de mooiste meubeltjes en van schattige wanddecoratie tot de fijnste accessoires. Wat zijn de babykamer trends voor 2022, wat is hip en wat is happening? En vooral hoe begin je?

Kleuren babykamer 2022

 • Babykamers waar de natuur centraal staat zijn populair in 2022. En dan hebben we het nog niet eens over de toffe wallpapers die je kunt kiezen voor op de muur, maar puur over de kleurenschema’s. Aardse nuances, zoals terracotta, zijn nog steeds helemaal hip en niet alleen voor een meisjeskamer. Verwassen groen doet het ook heel goed én een palet aan zandkleuren mag ook in 2022 niet ontbreken. Wat we vooral veel gaan zien is de combinatie van twee kleuren op de muur. Denk hierbij aan off white en beige of aardsrood in combinatie met zand of greige en groen.
 • Tip! Wil je de muur verven en ga je voor twee kleuren? Ga dan voor een verdeling van 60 om 40 procent. Wat we hiermee bedoelen: door vanaf de vloer 60% van de muur in een bepaalde kleur te verven en de ‘overige’ 40% in de andere kleur, maak je de kamer optisch groter. Nog zo’n tip: verf het plafond mee in de kleur van de bovenste 40%, zo komt het plafond niet ineens als ‘groot wit vlak’ op je af.

1. Babykamer trends 2022. De sterren en de maan

Waar we eerder heel veel wolkjes en regenbogen voorbij zagen komen, duiken we nu de nacht in als het om de babykamer gaat. Dé grootste babykamer trend voor komend jaar is namelijk by far het heelal en dan vooral: de sterren en de maan. De sterren en de maan vind je terug in printjes op beddengoed, klamboe’s, mobieltjes voor boven het wiegje en co. Deze trend zet zich overigens ook door in de behang trends 2022 voor de slaapkamer.

Hoe pak ik het aan?

Zin om de babykamer om te toveren tot een sterrenstelsel? Let dan even goed op. Het is namelijk zaak dat je deze styling niet traditioneel aanpakt. Waar je misschien in eerste instantie denkt aan een donkere muur in combinatie met geelgouden sterren, houd je het bij deze trend juist neutraal. Eigenlijk is het een mix van de terra-aardse kleuren, sterren en de maan. Maak het geheel af met messing details in bijvoorbeeld het mobieltje boven het bed. Zo maak je er een rustige, serene en vooral classy kinderkamer van!

Echte musthaves:

 • Textiel met subtiele sterrenprint
 • Beige basis-items om een sereen & rustig fundament te kunnen creëren
 • Messing of bras details
 • Kussens of deco in de vorm van de maan of de sterren

2. Babykamer trends 2022. Puur natuur

Zoals je ook hebt kunnen lezen bij de kleurentrends voor de babykamer en in ons trendrapport over de woontrends kleuren 2022, is de natuur nog altijd on trend. Anno 2022 nemen we die natuur nog nét iets letterlijker en gaan we voor groen, groener, groenst in combinatie met natuurlijke materialen. Denk hierbij aan rotan, Weens vlechtwerk, jute en ander riet. De natuurlijke invloeden zijn niet weg te denken in de woontrends van 2022 en komen in ieder item naar voren: van wiegjes tot verschoonmanden en van vloerkleden tot opbergers. Daarnaast zijn ook de botanische prints voor op de muur een echte trendtopper voor 2022 en wordt de print aangevuld door ‘echt’ groen in de slaapkamer d.m.v. planten.

Hoe pak ik het aan?

Door te gaan voor een rustig kleurtje op de muur kun je uitpakken met een funky wallpaper. Je kunt natuurlijk de hele kinderkamer behangen, maar anno 2022 is het vooral hip om 1 wandje of zelfs een deel van de wand te doen. Een deel van de wand, hoe dan? Behang bijvoorbeeld alleen 2 of 3 stroken achter de commode of achter het wiegje. Zo baken je de ruimte af en maak je de kamer ook nog eens optisch groter. Je kunt natuurlijk ook de hele muur behangen met een opvallend printje! Verder kleed je de babykamer dus aan met veel natuurlijke materialen en kun je lekker spelen met verschillende botanische prints. Print op print mag, sterker nog: graag zelfs!

Echte musthaves:

 • Botanische wallpaper
 • Natuurlijke materialen (babywiegje, vloerkleed, opbergmanden etc)
 • Beige textiel voor een rustige ‘basis’
 • Planten (echt)
 • Botanische of groene prints – in zowel deco als textiel

3. Babykamer trends 2022. Scandi clean

We zien de trend van Scandi clean al vaker terugkomen in de babykamers, maar anno 2022 krijgt ie een luxe touch. Moderne strakke meubels zijn een absolute go to en dan vooral in combinatie met de nieuwe flexa-kleur van 2022 Bright Skies. Door te kiezen voor witte strakke meubels wordt de babykamer een stijlvolle doch cleane bedoening. Belangrijk voor deze babykamer is dat er niet teveel frutsels op de vloer liggen of aan de wand hangen. Scandi clean betekent Scandi clean, minimalistisch en prachtig in zijn eenvoud dus.

Hoe pak ik het aan?

Ga voor de flexa-kleur van 2022 Bright Skies op de muur en combineer dit met meubels met strakke eenvoudige lijnen. Probeer niet al te veel met hout te werken, maar ga juist voor witte afwerkingen en minimalistische ontwerpen. Qua grotere meubels als de commode, de schommelstoel en de kledingkast ga je voor simpel design en ook qua decoratie en accessoires houd je het simpel. Om de Bright Skies iets meer ‘kracht’ bij te zetten kun je gaan voor witte accenten of blijf je in hetzelfde kleurenpalet, maar speel je met verschillende tinten.

Laat je inspireren door de nieuwste babykamer trends van 2022. Registreer je nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om je babykamer in te richten volgens de laatste trends, kleuren en accessoires.