Meld je aan en ontvang een €50 voucher!
Billen porselijnen vaas

Wellicht heb je deze trend al vaker voorbij zien komen: female body decoration. Je kunt er haast niet omheen: Pinterest, Instagram en menig interieurblog staan er vol van. Deze trend staat vooral bekent vanwege z’n ronde en vrouwelijke vormen. Een decoratie trend die je niet mag missen in 2021. In dit artikel vertellen we je waar deze trend vandaan komt en hoe je deze trend thuis kunt toepassen.

Waar komt de trend vandaan?

Voor deze trend gaan we terug naar de Griekse oudheid. Denk hierbij aan naakte beelden in de vorm van een vrouw of schilderijen waarin de vrouwelijke, ronde vormen van de vrouw duidelijk naar voren komen. Vrouwelijke vormen zijn dan ook niet voor niets al honderden jaren lang een belangrijke bron van inspiratie. Dit in combinatie met woman empowerment, body positivity en zelfliefde, maar ook de populariteit van organische vormen in het interieur zorgt ervoor dat deze trend is geboren.

Waarom deze trend?

Female body decoration kun je zien als een renaissance (wedergeboorte) in interieurland. Hoofdeloze vrouwenlichamen hebben we al vaker gezien in het interieur maar deze trend gaat nog veel verder dan dat. We zeiden het hierboven al even, maar deze trend is mede tot stand gekomen vanwege body positivity. Alle vormen en functies van het vrouwelijk lichaam mogen gezien worden: van ronde vormen tot brede heupen. Alle huidtinten, lichaamsvormen en andere verschillende vormen van lichaamsbouw mogen gezien worden.

Female body in decoratie: hoe ziet het eruit?

Female body decoration is er in veel soorten en maten. Denk hierbij aan kunst of decoratie geïnspireerd op het naakte vrouwelijk lichaam. Badmatten, klokken, potten of mokken met borsten erop. Vazen die het onderlijf of een gedeelte van het onderlichaam van de vrouw uitbeelden. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is bedacht.

De trend ziet er speels en creatief uit en de vrouwelijke vorm zie je overal op terug. Dit kan bijvoorbeeld ook een vaas zijn waarbij de hals de buik voorstelt en de rest van de vaas beeld de heupen en een gedeelte van de benen uit. Kortom diverse elementen van het naakte vrouwelijk lichaam komen overal op terug. Meer voorbeelden hiervan zijn vazen, bloempotten, stoelen, beelden, maar ook vloerkleden, wanddecoratie, posters, kussenhoezen, servies, tafellampen, badmatten, wandhaakjes, douchegordijn of meubels.

Hoe pas je deze trend thuis toe?

Deze trend kun je overal in huis toepassen. Overigens is deze perfect te combineren met veel andere interieurtrends zoals minimalisme, Japandi, nude tinten en een werelds interieur.

Slaapkamer, woonkamer en badkamer

Hoewel deze trend overal in huis toepasbaar is, zijn de woon- , slaap- en badkamer hier het meest geschikt voor. In de slaap- en badkamer kun je helemaal losgaan met female body decoratie. Vooral omdat niet iedereen deze kamers altijd ziet kun je flink uitpakken. Denk aan mooie wanddecoratie, maar ook aan vloerkleden, vazen of potten.

Wat betreft d e woonkamer: sommige objecten kunnen echte eye-catchers zijn dus is het slim om deze trend in de woonkamer te beperken tot enkele objecten of decoratieve items. Denk hierbij aan stoelen in de vorm van vrouwenlichamen of een groot vloerkleed.

Female body decoration buiten

Natuurlijk kun je deze trend overal in huis terug laten komen, maar ook buiten komt de trend goed tot zijn recht. Plaats hier een mooi beeld van een vrouwelijk torso of ga voor een groot vrouwelijk boeddha standbeeld. Een andere optie is om je buitentafel te decoreren met female body vazen en potten.

Female body decoration en line art

Heb je in ons trendrapport over paasdecoratie 2021 de trend Line art al voorbij zien komen? Deze trend staat voor lijntekeningen of eenlijnige illustraties die vloeiend en strak ogen. De face line art sluit heel goed aan bij deze female body decoration trend. Ga voor een vloerkleed waarin beide trends samen komen of kies voor een female body decoration badmat, vaas of standbeeld waarbij je line art wandecoratie aan de muur laat terugkomen.

Female bod decoration en line art als wanddecoratie

Zowel de trend female body decoration als de (face of body) line art is perfect om in huis toe te passen op je dressoirtafel. Zet hier een mooie vaas of beeld op en ga voor female body decoration aan de wand. Koop verschillende female body wall art afbeeldingen of ga juist voor een groot schilderij.

Female body decoration: neem het leven niet te serieus

Deze decoratie trend 2021 is zonder twijfel een actueel onderwerp. Het staat dan ook voor sociale en politieke veranderingen, zoals de ‘free the nipple’ beweging. Abstracte afbeeldingen van borsten (in de vorm van line art) zien we terug in het interieur. Wie female body decoration toevoegt in zijn of haar huis voegt een stukje humor en vrijheid toe. Je kunt all the way gaan of slechts een paar accenten toe voegen. Hoe dan ook is het een leuke manier om je huis gezellig te maken.

Voor alle trends, maar deze in het bijzonder geldt vooral: doe en zet in huis neer waar je je zelf prettig bij voelt.