kersttrends-2021: een groene krans met rood lint

Het lijkt misschien nog wat vroeg, maar stiekem zijn we achter de schermen al volop bezig met de decembermaand. Dé feestmaand van het jaar, als je het ons vraagt. En vooral ook dé maand om qua interieur eens flink uit te pakken. Waar we het vorig jaar sober en ingetogen moesten houden vanwege alle omstandigheden, pakken we dit jaar uit. En hoé! We bespreken alle kersttrends 2021 één voor één én geven je natuurlijk de handigste tips & tricks om jouw huis helemaal Christmas-ready te maken. Ben je benieuwd naar de meest recente trends? Neem dan eens een kijkje in ons trendrapport over de kersttrends van 2022.

Kersttrends 2021: dit zijn de kerstkleuren 2021 

We gaan voor traditie! 

We zien verschillende kleurenschema’s voor komende kerst. Sowieso is de traditionele kerst met een traditioneel kleurenschema nog steeds heel populair. Denk hierbij aan donkergroen, donkerrood, wit en gouden accenten als basis. Je kunt deze kleuren, zeker in de decembermaand, combineren zoals je zelf wilt. Voeg er donkere houttinten aan toe om het geheel nog wat extra warmte te geven.  

Een witte kerst

Een andere kleur, ja we weten dat het geen kleur, maar een toon is, die we veel gaan zien deze kerst is wit! We willen massaal een witte kerst – en dat dan niet alleen buiten, maar juist ook binnen. Hoewel we wit vaak zien als kil en steriel, gaan we deze kerst voor een luxere off white waardoor je juist warmte en karakter in huis haalt. Vergeet bij een witte kerst, ook de witte ornamenten in de kerstboom niet!  

Let’s get funky!

Een ander kleurenpalet wat we gaan zien dit najaar is het funky kleurenpalet. Denk hierbij aan een tikkie hysterische kleuren, opvallende ornamenten en vooral meer is meer. Schroom bij dit kleurenpalet vooral niet om lekker veel kleuren met elkaar te combineren. En als het aan ons ligt, mogen dit ook best schreeuwerige neon-kleuren zijn. Des te opvallender, des te beter. 

Aards & organisch 

De laatste trend, als het om kerstkleuren gaat, is de aardse, natuurlijke & organische trend. Het gaat hierbij dus vooral om kleuren die te herleiden zijn uit de natuur én die eveneens weer op kunnen gaan in de natuur. Denk hierbij aan warme houttinten, rijke materialen en aardse nuances. Ook de keuze in materialen is hierbij essentieel.  

Ons advies: kies een kleur die dicht bij je huidige interieur staat, zodat je je living ook goed kunt integreren en in hogere kerstsferen kunt brengen. Wel zin in wat anders? Ga dan voor een compleet contrast, zodat je duidelijk tijdens deze periode kunt genieten van ‘anders’ en het na de feestdagen eenvoudig weer terug kunt brengen tot een relaxte oase.  

Wist je dat… 

…kleuren ook een psychologische werking hebben op ons? Zo kunnen kleuren van invloed zijn op je humeur en zelfs bepaalde karaktereigenschappen versterken! Het gaat hierbij om associaties, boodschappen en gevoel. Groen bijvoorbeeld heeft eigenlijk alleen maar een positieve betekenis in de psychologie van kleur. Van zelfbehoud tot vernieuwing en van groei tot stabiliteit.  

Kersttrends 2021: dit zijn de kerstboomtrends 2021 

Als we het over kerst hebben, kan de kerstboom natuurlijk niet ontbreken. Ook hier zien we soortgelijke trends als bij de kleuren en daar worden we blij van. Want of je nu gaat voor de klassieke kerst of voor de funky feestdagen, alles mag en alles kan. Met de belangrijkste boodschap: samenzijn én uitpakken – letterlijk.  

Funky feestdagen 

We zagen de funky kleuren al even voorbijkomen bij de kerstkleuren 2021, maar ook wat betreft decoratie mag het deze kerst allemaal nét wat uitbundiger. Hoe je dit doet? Ga voor uitgesproken opvallende kerstballen, kleurrijke deco en het beste van alles: kerstbomen in felle kleurtjes.  

Terug naar toen 

Nog een trend die je veel gaat zien komende winter is de Dutch Golden Age Revival. De watte? We gaan terug in de tijd en gaan voor een kerst met een vleugje Gouden Eeuw en heel veel klassieke elementen. Denk hierbij aan oer-Hollandse details in de boom en oer-Hollandse accessoires subtiel gestyled door te rest van je living.  

Ons advies: kerst is, als het aan ons ligt, het moment om de boel thuis eens flink op te schudden. Ga je voor een traditionele boom in huis? Pak dan uit! Ga all-in en maak er een tof thema van! Zoals dus bijvoorbeeld de Funky feestdagen of Terug naar toen. Go celebrate!  

Wist je dat… 

…de nostalgie écht niet mag ontbreken deze winter? We kunnen niet wachten op de foute mokken vol warme choco met slagroom en ook de witte laag sneeuw binnen (!) is weer he-le-maal terug van weggeweest. Dat alles gaat overigens gewoon heel goed samen met de trendy kerstboomtrends 2021!  

Kersttrends 2021: 2x kerstversiering 2021

We hebben het natuurlijk al gehad over de kerstboomversiering 2021, maar er is meer met Kerstmis dan alleen de kerstboom. Voor sommigen onder ons, is kerst hét moment om je hele huis om te bouwen tot een kerstige droom. Er zijn twee kerstversiering-trends die opvallen, we lichten ze toe. 

Kerstdecoratie 2021: more more is more

Precies zoals de titel het zegt, kun je verwachten bij deze kerstversiering. Het gaat om meer en zelfs misschien nog een beetje meer dan meer. Zeg maar gerust: een tikkie over de top. Deze kerst pakken we uit, waar we het vorig jaar sober en ingetogen moesten vieren. Dus, van kaarsenhouders tot decoratieve accessoires en van textiel tot glitters, komende winter is het tijd om uit te pakken! 

Back to basic 

Als tegenhanger van de andere trend zien we juist een basic kerst m.b.t. kerstversiering. Back to basic houdt in dat we teruggaan naar natuurlijke basic materialen en kleuren. Denk hierbij dus aan duurzame kerstversiering met een natuurlijke touch.  

Kersttrends 2021: kerstballen 2021 

Als we het hebben over dé kerstballen die in jouw boom moéten hangen komende kerst, dan hebben we het niet per se alleen maar over ballen. Want, juist de meeste ornamenten die we op de beurs voorbij hebben zien komen en als kerstballentrend 2021 zien, zijn meer dan alleen de soepele perfecte ronde vorm. Het zijn figuren, dieren, bloemen, veren en meer. Er worden zelfs takken of kleinere poppetjes (zonder hangertje) in de kerstboom geschikt. Dit klinkt misschien wat gek, maar staat écht heel gezellig. En dat is het allerbelangrijkste voor Kerstmis, right? Gezelligheid!  

Nog meer inspiratie nodig of benieuwd naar de andere trends van dit jaar? Lees dan ook onze trendrapporten over de woondecoratie trends-, slaapkamertrends, najaarstrends, woontrends en badkamertrends. Ben je benieuwd naar de meest recente trends? Bekijk dan ons artikel over de woontrends van 2022!

Registreer je nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om je huis in te richten volgens de laatste trends, kleuren en accessoires!