Meld je aan en ontvang een €30 voucher!
keukentrends 2023 metallic achterwand

Één ding kunnen we je alvast verklappen: de keukentrends van 2023 zien er veelbelovend uit! De keuken vormt het hart van onze woningen. Het is de plek waar onze smaken letterlijk en figuurlijk op de proef worden gesteld, de plek waar eten en sfeer ons samenbrengt. Daarom hebben onze interieurexperts speciaal voor jou uitgezocht wat de keukentrends voor 2023 zijn! Geen zorgen, je hoeft niet je complete keuken op de schop te nemen. Door te spelen met kleuren en door middel van een paar nieuwe accessoires heb je in no time een nieuwe setting. Vind hier je keuken inspiratie voor 2023!

Trend 1: Vintage Retro

Wat is Vintage Retro? 

Bij het woord retro zouden beelden uit de jaren ’50 en ’60 naar boven moeten komen. De vrolijke mojo en kleuren uit de films van Austin Powers zijn geen leugen en zien we daarom ook terug in de keukentrends van 2023. 

Hoe pas ik deze trend toe?

Opvallende kleuren zoals (oker) geel, groen en terra staan in balans met pasteltinten en ronde vormen. Maar ook strakke en grafische patronen zijn makkelijk toe te passen in deze trend. Met een paar accessoires en nieuwe verfrissende kleuren is je trend doel zo bereikt!

Een leuke fruitschaal of een vaas kan een ruimte op doen lichten! Maak de sfeer compleet door een kleurrijk serveerschaal of dienblad toe te voegen. Benieuwd hoe je de keukentrends van 2023 doortrekt naar de rest van je interieur? Neem dan eens een kijkje in ons trendrapport voor de woontrends van 2023.

Hoe kleed ik het aan volgens de keukentrends van 2023?

Natuurlijk zijn de heftige kleuren niet voor iedereen weggelegd, daarvoor heb je dus modern retro. Dit is wanneer het kleurgebruik neutraler wordt en de meubels een vintage-look hebben. Zo maak je met modern retro een huisstijl toegankelijker en zijn de kleuren en accessoires er makkelijker op aan te passen. Dit speelse en eigentijdse interieur is makkelijk door te trekken naar andere ruimtes in het huis, bijvoorbeeld de woonkamer. Benieuwd hoe? Bekijk dan de woontrends voor dit najaar eens!

Kleurenpalet Vintage Retro

Trend 2: Before Y2K

Wat is Before Y2K?

Y2K staat voor Year 2000, dus alles omtrent de jaren 2000. Maar, wij gaan nog iets verder terug namelijk de jaren ‘80 en ‘90! In de jaren ‘80 was het landelijke interieur niet weg te denken uit de woonwereld. Veel wittinten en licht hout waren overal terug te vinden. In de jaren ‘90 maakte het keukeneiland, ook wel kookeiland genoemd, zijn doorbraak. 

Hoe pas ik deze trend toe?

De stijl is makkelijk te herkennen door de minimalistisch look. Hoge kasten en wittinten zijn dan ook een must. Een groot pluspunt aan de stijl Before Y2K zijn de hoge kasten. In de keuken hebben we al ons gereedschap klaar liggen om elk culinair hoogstandje te kunnen bereiden. Dat vraagt om veel bergruimte, en dat is precies wat de hoge kasten bieden! Decoreren? Dat kan, maar we houden het rustig. 

Hoe kleed ik het aan volgens de keukentrends van 2023?

Probeer tijdens het aankleden van de keuken alles rustig te houden. Dat betekent telkens dezelfde (wit)tinten terug laten komen, of voor een speelser effect de keuken aan te kleden met 1 kleur. Ben jij benieuwd hoe je met het minimale het maximale uit de sfeer van je keuken kan halen? Decoreer dan eens een vaas met bloemen of bladeren! Zó geef je jouw keuken eenvoudig een update volgens de keukentrends van 2023!

Kleurenpalet Before Y2K

Trend 3: Urban Chic

Wat is Urban Chic?

Op het eerste gezicht lijkt dit type keuken robuust en massaal. Dit komt door de iets wat donkere kleuren en de massieve of grove materialen. Beton, staal en andere ruwe materie ontbreekt niet in deze stedelijke keukenstijl. Vaak wordt er gedacht dat deze gewaagde en stoere look alleen toegepast kan worden in een loft of industriële ruimte, maar juist door wat landelijke elementen er door heen te gooien breek je de somberheid.

Hoe pas ik deze stijl toe?

Vul neutrale kleuren aan met hier en daar een vervoeging van een vrolijke tint of een houten snijplankje. Laat zien dat je niet bang bent om de industriële stijl door te voeren. Live life with some spice!  

Hoe kleed ik mijn keuken aan volgens de keukentrends van 2023?

Deuren met houtlook en handvatten van metaal gematched met een werkblad in antracietgrijs past perfect in deze trend. Houd neutrale tonen aan en probeer sfeer te brengen door de landelijke en stedelijke accessoires toe te voegen. Twijfel hierbij niet om lichtere kleuren te gebruiken of natuur accenten toe te voegen. Dit zal zorgen voor een geheel eigentijdse look!

Kleurenpalet Urban Chic

kleurenpalet urban chic keuken

Trend 4: Metallic 

Wat is Metallic?

Een spannende combinatie van goud, brons en zwarte staaltinten komt samen in deze keukentrend. Durf jij hier mee te spelen in de keuken? Naast de normale metaallook heb je ook ‘Carbon Metallic’, deze staalgrijs heeft een luxe glas-afwerking waardoor hij een luxueuze indruk geeft!

Dit past dan ook geweldig in een keuken. Wat carbon metallic nog specialer maakt is dat de front schrijfbaar is. Een memobord in de keuken die dient als tekenobject voor de kinderen of een boodschappenlijstje.

Ook gaat de metallic look geweldig samen met natuursteen zoals marmer. Alles samen geeft een stoere maar verfijnde sfeer, perfect om gezellig samen te komen dus!

Hoe pas ik deze stijl toe?

Zoals we eerder al benoemden oogt de stijl stoer en classy, maar is de greeploze strakke metallic keuken makkelijk te breken. De donkere kleuren combinaties kunnen namelijk makkelijk gebroken worden door natuurelementen toe te voegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een houten werkblad of houten wandplanken.

Hoe kleed ik het aan volgens de keukentrends van 2023?

Breek het robuuste met hier en daar een plantje. Ook mag er best met kleur gespeeld worden in de accessoires. Groen zou het bijvoorbeeld heel goed doen! Maar ook houten snijplankjes zorgen voor een gemoedelijke en rustieke keukensetting. Ben je benieuwd naar welke kleuren trending zijn in 2023? Neem dan snel een kijkje in ons trendrapport over de interieurkleuren van 2023.

Kleurenpalet Metallic

Trend 5: Ikigai 

Wat is Ikigai?

Ikigai is een Japans concept waarbij een persoon een gevoel van een doel heeft. Weet je de Japanse schoonheid samen te brengen in je keuken? Dan is het doel wel duidelijk! Breng de stilte, rust en eenvoud samen en geniet van de tijdloosheid in je interieur. 

Hoe pas ik deze stijl toe?

Voeg natuurlijke materialen die gedurende hun levensloop steeds mooier worden toe zoals beton en hout. De schoonheid van imperfectie is duidelijk terug te vinden in deze trend. Durf met gouden accessoires te werken terwijl de rest van het interieur rustig blijft. Kies voor aardetinten zoals ecru, beige of grijs. Laat de tinten je zo omhelzen dat elke kop thee voelt als een bevrijding.

Hoe kleed ik het aan volgens de keukentrends van 2023?

Twijfel niet om textiel mee te brengen in de keuken. Dit kan namelijk een geweldige touch zijn. Werk het af met hout en speel met zachte kleuren zoals babyblauw of verfrissend groen. Nog niet genoeg inspiratie kunnen opdoen? Neem dan een kijkje in het huis van Carolien Spoor, zij kwam met een vernieuwde versie Ikigai ofterwijl natural asia. Zij durfde een gewaagde mix aan, namelijk: Retro Chic x Natural Asia! 

Kleurenpalet Ikigai

Wil je naast de keuken ook de rest van je interieur een trending update geven? Neem dan eens een kijkje in onze trendrapporten.

Registreer je nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om je keuken en de rest van je interieur in te richten volgens de laatste trends, kleuren en accessoires.