witte bank met een houten tafel en beige stoel met zwarte poten

Vandaag delen we de interieurtrends van Juli in ons eerste trendrapport. We leven in een buitengewone tijd en dit heeft een grote invloed op ons interieur. We zitten namelijk veel meer thuis, dus schenken automatisch meer aandacht aan hoe onze leefomgeving eruitziet. We zoeken naar rust in ons huis, om zo ons hoofd koel te kunnen houden tijdens de quarantaine en crisis. Maar hoe doe je dit dan? En welke stijlen passen hierbij? Bij Westwing helpen we jou daar graag bij. Vooral nu.

De volgende vijf interieurtrends sluiten naadloos aan bij het vinden van rust en vrolijkheid binnen- en buitenshuis. De trends zijn direct toe te passen in je eigen interieur, wel zo makkelijk.

Take it easy, met deze trends zit dat wel goed.

De Zomertrend: doe het zoals de Grieken en Romeinen

Jaarlijks rond zomertijd besluiten we massaal om onze interieurs om te gooien en er een frisse wind doorheen te laten waaien. Zo shoppen we graag zomerse items, gemaakt van rotan en bamboe bijvoorbeeld. Alles volgens de laatste zomertrends. Deze zomer gaat er net een beetje anders uitzien dan voorheen, aangezien we voorlopig niet zorgeloos op vakantie kunnen gaan. Het gevolg daarvan? We zoeken de zomer in ons eigen huis en gaan daarom nog meer moeite in het zomerinterieur stoppen dan voorheen. Maar voor welke trend ga je dan, in de zomer van 2020?

Grieks en Romeins interieur

Ben je al bekend met de Griekse en Romeinse stijl, voor in je interieur?

Wat leuk is aan deze trend, is dat het laat zien dat klassieke interieurs weer helemaal van nu zijn. Maar dan wel met een moderne twist. Wees vooral creatief en innovatief, net als de Grieken en Romeinen.

Juist omdat we het buitenland zo missen, gaan we op zoek naar manieren om de geliefde culturele invloeden van deze landen te integreren in ons eigen interieur. De Griekse en Romeinse interieurstijl is rustig en creëert makkelijk een licht en zomers gevoel.

Aysha van Egmond, Creative Director

Heb je de Griekse beelden al gezien, in onze shop? Dit is een perfect voorbeeld van een zomers item voor in jouw zonnige interieur. Belangrijk om te onthouden is: maak het niet al te druk. Je spendeert veel tijd in je huis deze zomer en werkt er waarschijnlijk ook, dus te veel afleiding
is dan een no-go. Hoe je dan wel sfeer kunt toevoegen, zonder een regenboog aan kleuren in huis te halen? Voeg textuur toe! Ook dit typeert de Griekse en Romeinse stijl. Door te kiezen voor items met een zomerse, opvallende textuur breng je meer boldness in huis en behoud je tegelijkertijd de kalmte.

Interieurtrend Juli: Buitenkleed

In deze tijden van thuis zitten ligt de focus op de tuin of het balkon. Hoe fijn is het om daar een zacht ondergrondje te hebben, waar je kunt relaxen? Daarom brengen we het kleed naar buiten. Wen er maar vast aan: buitenkleden worden een heus begrip. Meer dan ooit tevoren! Met buitenkleden breng je heel gemakkelijk een fijne, warme sfeer in je tuin. Shop er dus vooral een, bijvoorbeeld bij Westwing. Het buitenkleed brengt vrolijkheid met zich mee en maakt je exterieur even comfortabel als je interieur.

Waar we eerst veel buitenkleden zagen met ingetogen patronen en dessins, zien we ze nu juist meer in opvallende tinten met verfijnde vormen en structuren. Verschillende stijlen worden gemixt in één kleed, waardoor het een echte eyecatcher wordt.

Vooral als je buitenitems hebt geshopt in neutrale kleuren, volgens de Grieks en Romeinse zomertrend hierboven, is het leuk om er één opvallend buitenkleed aan toe te voegen. Geen reden voor inhouden dus, deze trend schittert sowieso in jouw tuin. Sommige kleden (zoals deze uit onze shop) worden speciaal gemaakt om ze zowel binnen als buiten te gebruiken. Maar let goed op! Niet alle laagpolige kleden die je online vindt zijn geschikt voor de weersomstandigheden in Nederland. Check dus goed, voordat je een kleed aanschaft, of deze ook buiten kan worden gebruikt. Van deze interieurtrend ga je de hele zomer genieten, wedden?

Toilet inspiratie: alles voor je WC makeover

Op zoek naar een flinke dosis toilet inspiratie om je WC een makeover te geven? Dan is deze trend onmisbaar voor jou.

We zien steeds meer WC’s waar kleurrijk behang de hoofdrol speelt. Of het nu gaat om veel patronen, bijzondere (neon)kleuren, dierenprints of andere spraakmakende beelden. Ons interieur kan nu wel een boost gebruiken dus krijgt de WC een flinke renovatie en behang is dan ook een belangrijke key piece.

Aysha van Egmond, Creative Director

Bijzonder behang

In de wereld van behang zien we dat het behang zelf een steeds beeldendere functie krijgt: waar we vroeger vooral bloemen, strepen, geografische vormen of basic motiefjes lieten zien in onze huizen, gaan we tegenwoordig juist meer voor kunstzinnig behang. Behang dat net zo goed een schilderij zou kunnen zijn. Door de technologische mogelijkheden van tegenwoordig kunnen we steeds gemakkelijker behang produceren, met allerlei verschillende ontwerpen en materialen. Zo zijn er ook steeds meer behangsoorten die op duurzame wijze worden geproduceerd. Ideaal dus, voor je WC makeover.

Veel behang heb je trouwens niet nodig, wanneer je vanaf boven het toilet begint met behangen ben je binnen no time klaar! Combineer het bijzondere behang bijvoorbeeld met Hexagon wand- en vloertegels, die je tot net onder het behang betegelt. Daarboven kun je vervolgens helemaal losgaan met dit bijzondere behang, in allerlei soorten en kleuren. Zo, genoeg toilet inspiratie opgedaan? Behangen maar!

Transparante meubels

Transparante meubels ga je nog veel terugzien de komende tijd, ook in jouw eigen interieur. Maar waarom dan transparante meubels? Deze meubels ogen een tikje futuristisch en brengen de ruimte waarin je ze plaatst meteen naar een hoger niveau. Ideaal voor de echte minimalisten, transparante meubels stelen namelijk wél de show, maar niet door continue op de voorgrond te zijn. Ze zijn juist chic en verfijnen de ruimte, zonder jou de hele dag af te leiden. Precies wat we nu nodig hebben, toch? Deze trend is trouwens niet helemaal nieuw, al in de jaren ’30 werden transparante meubels ontworpen. Toch zijn we ze later weer een beetje uit het oog verloren, tot nu!

Naast stijlvol zijn transparante meubels ook ideaal voor in kleinere ruimtes, zoals de slaapkamer of babykamer. Doordat de transparante meubels see through zijn, lijkt de ruimte waarin ze staan meteen een stuk minder vol. De meubels laten veel licht door, wat meteen veel rust met zich meebrengt. Daarnaast zijn er ook veel transparante meubels te vinden waarbij alleen bepaalde onderdelen transparant zijn.

Combineer de transparante meubels met accessoires in uitgesproken kleuren en accenten van goud, zilver of metaal. Succes gegarandeerd.

Aysha van Egmond, Creative Director

Een fijne bijkomstigheid: de meeste transparante meubels zijn weather resistant, omdat er geen gebruik wordt gemaakt van beschadigingsgevoelige stof. Daarom zijn ze goed geschikt om zowel binnen als buiten te plaatsen. Wij zijn fan van deze trend, bekijk snel onze Ayden collectie, die zit bomvol transparante meubels.

Droogbloemen

Droogbloemen zijn niet meer weg te denken uit onze interieurs. Al langer verwelkomen we bijvoorbeeld takken in ons huis, zoals katjes en pampasgras. Deze decoratiestukken hebben geen water nodig en blijven maanden (soms zelfs jaren!) staan. Aan deze pronkstukken lijkt nu iets nieuws te zijn toegevoegd: gedroogde bloemen. Die eruitzien alsof ze net van het land komen! Super vrolijk, een echte do voor je interieur op het moment.

Maar hoe werkt dat dan? Hoe worden droogbloemen gemaakt? De bloemen worden van het land geplukt en meteen ondersteboven gehangen, zodat ze op een mooie manier indrogen. Zelf kun je dit ook, maar wees er wel bewust van dat niet alle bloemen hier goed op reageren. Doe dus goed onderzoek voordat je zelf begint met het maken van een droogboeket.

Duurzaamheid

Droogbloemen zijn trouwens een stuk duurzamer dan verse bloemen, omdat ze heel lang meegaan. Koop deze droogbloemen vooral in opvallende, felle kleuren zodat je interieur meteen een boost krijgt. Liever een ingetogen boeket? Er zijn ook veel droogbloemen te vinden in subtiele pasteltinten.

Naast in het interieur worden droogbloemen ook veel gebruikt voor bruidsboeketten. Het leuke daarvan is dat je ze wederom voor lange tijd kunt bewaren. Kortom een prachtige herinnering en een interieurtrend om bij te zweren.

Registreer op Westwing en mis geen exclusieve deal op het gebied van de laatste interieur- en lifestyletrends.