tuinlantaarn op balkon

In de warme zomermaanden is er niets beter dan ‘s avonds op het terras of in je eigen tuin te zitten met een koel drankje in de hand. Laat je de warme zomeravond gezellig eindigen met vrienden of familie dankzij een tuinlantaarn. Ook als de temperaturen overdag stijgen, kunnen avonden en nachten vaak koeler worden. Voor een gezellige, warme sfeer op het balkon of terras zorg je met voldoende decoratieve kussens en pluizig zachte plaids én fijne tuinverlichting.

Deze type tuinlamp kan overal buiten worden geplaatst. Met hun flikkerende licht creëren ze een ontspannen en huiselijke sfeer. Laat je inspireren door de tips van onze interieurspecialisten en vind de ideale tuinlantaarn of tuinlamp voor jouw buitenruimte!

Prachtige tuinlantaarns gemaakt van verschillende materialen

Zo divers als het ontwerp van de buitenlantaarns is, zo verschillend zijn ook de materialen waarvan de lantaarns voor buiten zijn gemaakt. Naast de houten modellen vind je ook moderne roestvrijstalen lantaarns, die dankzij het robuuste en weerbestendige materiaal bijzonder geschikt zijn voor gebruik buitenshuis. In principe zijn alle tuinlantaarns bestand tegen een kleine regenbui in de zomer. Vooral lantaarns van onbehandeld hout mogen echter niet aan vocht worden blootgesteld. Mooie modellen van roestvrij staal zien er in je tuin minstens zo goed uit. Er bestaan varianten met echte kaarsen of LED-varianten die je van binnenuit kunt laten schitteren.

Tuinlantaarns voor verschillende stijlen

Een tuinlantaarn straalt altijd een vleugje knusheid uit. Misschien is dit wel de reden waarom we zo verliefd zijn op de prachtige tuinlantaarns, die in de zomer en winter onze buitenruimte stijlvol verlichten. Zodat de tuinlantaarn harmonieus in het totaalbeeld past, kun je kiezen voor verschillende stijlen.

Een eenvoudige edeltalen lantaarn is ideaal voor een moderne stijl die ook terug te vinden is in de industrieel chique look. Houten tuinlantaarns zijn vooral populair bij liefhebbers van de Nordic Scandi-look. Natuurlijke materialen staan hier centraal en het warme licht is het absolute hoogtepunt voor de echte Scandi-liefhebbers.

Tuinlantaarn met kaarsen of LED?

Tuinlantaarns genieten een enorme populariteit als tuinverlichting in elk seizoen van het jaar. Zowel in de zomer als in de winter zorgt een prachtige tuinlantaarn met een kaars voor een aantrekkelijke uitstraling. Naast de klassieke kaarsen zijn er veel verschillende vormen van tuinverlichting op de markt. Het is dus niet altijd gemakkelijk om de juiste lichtbron te vinden. Inmiddels wordt de tuinlantaarn met LED beschouwd als een populair alternatief voor de conventionele tuinlamp met kaars.

Een LED tuinlantaarn biedt je de volgende voordelen:

  • LED’s zijn vaak uitgerust met een zonnepaneel. De tuinverlichting wordt zo de hele dag door met zonlicht opgeladen.
  • Ze zijn vandaag de dag ontworpen om zonder problemen bestand te zijn tegen omgevings- en weersinvloeden.
  • Het licht is duurzaam en zeer kosteneffectief.
  • In tegenstelling tot echte kaarsen bieden LED’s vrijwel geen brandgevaar.
  • Veel LED tuinlantaarns kunnen via een timer worden geprogrammeerd en schakelen dus automatisch in bij schemering.

Decoratie-ideeën met tuinlantaarns

Tuinlantaarns kunnen niet alleen stijlvol geënsceneerd worden met de juiste lichtbron. Zelfs met kleine planten of als cadeau zijn buitenlantaarns ideaal. Als je je tuinlantaarn in de winter in de woonkamer wilt plaatsen, kan dat! Je kunt ook prachtige effecten bereiken met een lichtslinger.

Kerstballen, waarmee je de lantaarn kunt versieren, zijn ook een leuk idee. Wil je een geliefde gelukkig maken met een grote tuinlantaarn? Gebruik een speciale pen die op glas schildert en gemakkelijk te verwijderen is. Met een paar liefdevolle lijnen op de ramen van de lantaarn, maak je echt indruk.

How-to: maak je eigen tuinlantaarn

Als je zelf een tuinlantaarn wilt ontwerpen, hoef je geen ambachtsman te zijn. Een beetje creativiteit en wat vakmanschap is voldoende. Natuurlijk worden buitenlantaarns het beste van hout gemaakt, maar keramieken tuinlantaarns zijn ook prachtig.

Het hele jaar door vormen deze mini-lantaarns een stijlvolle decoratie voor binnen of buiten. Geef een persoonlijke noot aan je keramieken tuinlantaarn door de objecten te beschilderen. Versier het oppervlak met patronen of kleur de binnenkant van de keramieken bolvormige lantaarn in de kleur van je keuze. Je kunt een keramieken bol voor je buitenlantaarn in elke bouwmarkt kopen. Laat je creativiteit de vrije loop en creëer je eigen tuinlantaarn!

Geen zin om zelf te knutselen en juist op zoek naar een reeds afgewerkte lantaarn die binnen enkele dagen bij jou thuis is? Scroll dan eens door de selectie van onze interieurspecialisten! Registreer je nu bij Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor een geweldige binnen-en buitenruimte!