Irish coffee glazen

Irish coffee glazen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorIrish coffee glazen

De herfst staat weer voor de deur en dat betekent tijd voor de lekkerste warme dranken! Wat is er nu fijner dan op een mooie herfstdag in het zonnetje op het terras te genieten van een heerlijke Irish coffee? Ook thuis kun je gemakkelijk genieten van dit heerlijke drankje, met speciale Irish coffee glazen.

Niet alleen Irish coffee is lekker om uit te genieten van speciale Irish coffee glazen, ook voor andere drankjes, zoals een French coffee of ijskoffie, kun je je Irish coffee glazen gebruiken.

De legende van Irish Coffee

De ontstaansgeschiedenis van de Irish coffee is niet helemaal duidelijk. Het verhaal gaat dat de eerste Irish coffee geschonken werd in 1942 op een vliegveld in Ierland. De bedenker van het drankje, Joe Sheridan, zou enkele vermoeide reizigers koffie met een scheutje whisky en room erdoor hebben gegeven om ze een beetje op te peppen. Op de vraag of de passagiers Braziliaanse koffie voorgeschoteld hadden gekregen, antwoordde hij: ‘No my friend, this is Irish coffee!’

De eerste Irish coffees werden in bekers geserveerd, maar die werden al snel vervangen door Irish coffee glazen. Irish coffee glazen hebben vaak een maatverdeling waarop je kunt zien hoe de ingrediënten moeten worden toegevoegd. Irish coffee bestaat uit vier vaste ingrediënten:

  • Bruine basterdsuiker;
  • Ierse whisky, zoals Jameson of Bushmills;
  • Hete, sterke koffie;
  • Ongezoete en half geslagen schenkbare room.

Voor een échte Irish coffee is het gebruik van slagroom uit een spuitbus uit den boze! Op de Irish coffee glazen kun je zien tot waar de koffie, whisky en room moeten worden toegevoegd.

Genieten van zelfgemaakte Irish coffee in je eigen Irish coffee glazen

Irish coffee glazen zijn tegenwoordig overal te koop. Op die manier kun je ook thuis genieten van je eigengemaakte Irish coffee in bijbehorend glas. Als je voor de eerste keer een Irish coffee maakt, is het misschien even oefenen om de smaak goed te krijgen. De suiker voeg je bijvoorbeeld naar eigen smaak toe en hier bestaat geen precieze maatverdeling voor.

Net zoals bij allerlei andere dingen geldt ook hier: oefening baart kunst! Na een paar keer oefenen serveer jij de lekkerste Irish coffee in prachtige Irish coffee glazen. Lekker bijvoorbeeld als aperitief na het kerstdiner! Verras iedereen met jouw koffiezet-skills en laat andere koffieliefhebbers genieten van jouw Irish coffee.

Waar te koop?

Ben je al een tijdje op zoek naar mooie Irish coffee glazen, maar kun je maar niet de perfecte glazen vinden? Dan ben je bij Westwing aan het juiste adres. Bij Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, vind je een grote variatie aan koffieglazen. Drink voortaan je latte macchiato, Irish coffee of cappuccino uit de juiste glazen! De koffie smaakt niet alleen lekkerder, het ziet er er nog eens stijlvol uit.

En wist je dat je bij Westwing elke dag nieuwe aanbiedingen kunt vinden met kortingen tot 70%? Daar wordt iedereen vrolijk van! Dus, waar wacht je nog op? Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw Irish coffee glazen zijn nog maar één klik bij je vandaan!