Japanse beelden

Japanse beelden

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorJapanse beelden

Ben je thuis, dan wil je rust, helemaal tot jezelf komen en de drukte van alledag achter je kunnen laten. Maar is het rommelig en niet opgeruimd in huis, dan lukt dat soms niet helemaal. Dan is het handig in ieder geval omringt te zijn door iets dat rust uitstraalt, een punt waar je aan kunt refereren. Een beeld dat je eraan herinnert hoe je je innerlijk op je gemak kunt voelen. Versier je huis of tuin dan met Japanse beelden.

Typische Japanse beelden als een Boeddha, tempel of karper brengen je richting Oosterse sereniteit en bezinning. De traditionele en historische waarde van deze beelden heeft een krachtige uitstraling en werkt als een steuntje in de rug bij ons jachtige bestaan. Kies je favoriet!

Kenmerken van Japanse beelden

Wat maakt beelden typisch Japans? Japanse beelden zijn meer bescheiden dan andere Aziatische uitingen. Sculpturen van Japanse figuren, de houding van de Japanse Boeddha en beelden voor in de tuin stralen ongekende rust, zijn meestal van een simpel effen grijs en gemaakt van beton.

Japanse beelden roepen met eenvoudige lijnen, een simpele expressie of een lange historie, een groots gevoel van bezinning op. Heerlijk!

Japanse beelden op een rij

Voor welke Japanse beelden voel jij het meest?

  • Een Japans Boeddha beeld: die zit meestal in de meditatiezit, heeft de handen op elkaar op schoot, of de rechterhand recht naar boven voor het hart. De laatste houding staat voor ‘gerechtigheid’. Met een Japans Boeddha beeld haal je verlichting en realisatie in huis of tuin!
  • De pagode: dat is de tempel onder de Japanse beelden. Opgebouwd uit verschillende verdiepingen van groot naar klein, kun je een kleine versie van de pagode van grijs beton in de tuin plaatsen. Zo’n Japans beeld straalt de lange geschiedenis van de monniken die eerbiedig rondjes liepen rond deze tempel.
  • De Koi karper wordt al eeuwen gewaardeerd om zijn mooie kleurenpatroon en is van symbolische waarde in Japan. Kun je deze niet in de vijver rond laten zwemmen, dan zijn er genoeg Koi karper beelden die prachtig staan in huis of tuin! Deze karper staat bekend om zijn angstenloosheid en doorzettingsvermogen..

Japanse beelden: een kleine toevoeging met een groot effect!

Uit het aanbod aan Japanse beelden zul je snel kunnen kiezen: waar jij het meeste bij voelt, die wordt het! En heb je eenmaal gekozen, dan geef je een Japans beeld een prominente plek. Ergens waarvan jij weet dat je elke dag van de beelden kunt genieten die dit ene, unieke Japanse exemplaar bij jou oproept..

Met Japanse beelden in huis of de tuin kun je weer opgelucht ademhalen en je volledig bezinnen.

Zalig Zen!