Japanse lantaarn

Japanse lantaarn

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorJapanse lantaarn

Op zoek naar meer sfeer in je tuin? En heb je wel al jouw tuinset en andere accessoires aangekleed? Maar mis je toch nog die warme en gezellige uitstraling, wanneer je in de avond met vrienden en familie aan het tafelen bent?

Dan is een mooie Japanse lantaarn een prachtige toevoeging aan jouw terras of balkon. Het is maar een kleine aanpassing, maar heeft een groots effect. Want zet ze samen neer voor een opvallend geheel. Of plaats er maar een, in combinatie met andere lichtbronnen. Een mix van stijlen voor een eclectische uitstraling.

De Japanse lantaarn in verschillende stijlen

De Japanse lantaarn kan in verschillende stijlen jouw tuin opfleuren.

  • Bijvoorbeeld de Japanse lantaarn Andon. Hier wordt de kaars omgeven door papier dat gespannen is over een frame van bamboe, hout of metaal. Deze kan je dus ook heel mooi op een tafel plaatsen.
  • Daarnaast heb je ook de Chochin lantaarn. Deze hangt aan een haakje en heeft een meer ovale vorm. De Chochin lantaarn zie je tegenwoordig vaak terug als souvenir.
  • Als laatste bestaat er ook een Japanse lantaarn van steen, brons, ijzer of sterk hout. Deze exemplaren zijn meer opvallend en geven een robuuste en stoere uitstraling aan je tuin of terras.

In Japan hadden deze lantaarns vroeger voornamelijk een praktische functie, namelijk als enige lichtbron. Ze bestonden toen en nu nog steeds, in verschillende stijlen en formaten. Om die reden maken ze ook van jouw buiten een gemoedelijke setting.

Haal de Japanse lantaarn naar binnen

Maar de Japanse lantaarn kan ook naast dat die je tuin verrijkt, ook heel mooi in een interieur worden verwerkt. Denk aan een combinatie van rustige en zachte kleuren met een Japanse lantaarn en daarnaast bloesem, in de hoek. Het geeft jouw huis een Oosterse sfeer waarin je heerlijk kan ontspannen.

Een Japanse lantaarn heeft een rustieke en spirituele uitstraling. Maar geeft bovendien ook een warm en gemoedelijk sfeer in je interieur. En samen met andere prachtige Oosterse woonaccessoires, maak je het plaatje in huis helemaal af.

Zoek je een warme sfeer voor in je tuin of huis? Dan is een Japanse lantaarn de ideale toevoeging in de ruimte. De lantaarn bestaat in verschillende stijlen en kan zich aanpassen aan elk exterieur of interieur. Je kan er dus ook voor kiezen om het lichtobject met andere woon- of tuinaccessoires te combineren, of juist de Japanse lantaarn als blikvanger naar voren te laten komen. Want met maar een klein object, kan je een heel groot en sfeervol effect creëren.