Japanse prenten

Japanse prenten

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorJapanse prenten

Wat een pracht voor aan de muur! Japanse prenten zijn van een tijdloze schoonheid en geven jouw interieur binnen een handomdraai een serene sfeer als uit het Verre Oosten. Japanse kunstenaars werken vanuit een lange geschiedenis, met de volste overgave en heel gedetailleerd. En dat spat ervan af!

Ben je op zoek naar een upgrade voor in huis? En zie jij een Asian Fusion met jouw huidige interieur wel zitten? Geef die nieuwe look dan met Japanse prenten! Deze eye catchers laten de wind uit het Verre Oosten gewoon bij jou in huis waaien..

Wat maakt Japanse prenten tot Japanse prenten?

Waar denk je aan als je zegt: Japanse prenten? Vulkanen, Samoerai, Geisha’s en bloemen. Maar wat maakt deze bekende plaatjes tot Japanse kunst?

  • De uitgebreide details
  • De subtiliteit
  • De kleuren

Tekent een kunstenaar in japan volgens een tradionele manier een kleine bloem, dan zal die veel gedetailleerder zijn dan een schilder uit ieder ander land. De nerven van de bloemblaadjes worden met de grootste precisie weergegeven en het schubbenpatroon van een karper was nog nooit zo duidelijk.

Japanse prenten kunnen van een fotografische precisie zijn!

Maar het kan ook totaal andersom zijn! Alleen de omtrekken van een zwarte kat geven in een Japanse prent zoveel meer weer, dan bij een moderne, Westerse afbeelding.

Subtiele pennenstreken creëren een groots effect in Japanse prenten!

Ook de kleuren zijn altijd subtiel en goed op elkaar afgestemd.

Beroemde Japanse prenten!

Welke Japanse prenten hebben de tand des tijds doorstaan? Dat zijn er ontzettend veel, maar de meest bekende en toonaangevende kunstenaar uit Japan is Hokusai. Kende je zijn naam nog niet, dan ken je zeker weten wel de prenten die hij tekende:

  • ‘De grote golf voor de kust van Kanagawa’

De witte toppen en het blauw van een overweldigende, aanrollende golf herken je van een afstand!

  • ‘Bliksem onder de top’

De bekende top van de vulkanische berg Fuji staat hierop centraal. De helder wit besneeuwde top contrasteert prachtig bij de donkerblauwe lucht.

Idee met Japanse prenten

Make an Asian Fusion! Heb je een moderne inrichting? Is alles redelijk strak, licht en wit? Kleed je interieur dan aan met Oosterse woonaccessoires.

Met een prachtige, gedetailleerde karper in gedegen kleuren boven de trendy bank, maak je de perfecte mix and match. De mengeling van een klassieke beauty en een strak meubel creëren een uitgebalanceerde ambiance waar je erg van zult genieten!

Japanse prenten: dat is rust en sereniteit voor aan de muur!