Juniorstoel

Juniorstoel

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorJuniorstoel

Elke dag verbaas je je er weer meer over: wat groeit die kleine spruit toch ontzettend hard! Van kleine baby naar dreumes en van dreumes naar kleuter. Je hebt soms nieuwe kleertjes en schoenen nog niet in huis gehaald, of er is al een maat groter nodig. Langzaamaan groeit zoon- of dochterlief uit de kinderwagen en wordt het ook tijd de stoel aan de eettafel te vervangen.

Deze kan dan vervangen door een juniorstoel! Na de kinderstoel waar je kindje als baby zijn eerste hapjes in nam en de bezigheden aan tafel kon bijhouden, is het nu handiger een iets ruimere stoel, zonder blad, bij de eettafel te zetten. Een stapje verder richting volwassen stoel, maar nog hoog genoeg om comfortabel te kunnen eten. Dat is de juniorstoel!

Een juniorstoel op maat

Is het tijd voor een juniorstoel bij de eettafel, let dan vooral op :

  • De hoogte van de stoel in vergelijking met die van de tafel. Sommige stoelen kunnen in hoogte worden aangepast, maar de meeste hebben een vaste hoogte.
  • Het materiaal van de juniorstoel: wat vind je zelf het meest efficiënt? Ga je liever voor de stijl en de sfeer die de stoel uitstraalt? Of ben je iets praktischer ingesteld en ga je het liefst voor een juniorstoel die gemakkelijk schoon te maken is? Dan is een kunststof stoel het meest geschikt.

Een juniorstoel voor in de woonkamer

Naast de stoel bij de eettafel, heeft je kindje misschien ook behoefte aan een eigen plek in de woonkamer. Ook in dat geval kun je het hem of haar comfortabel maken met op maat gemaakte stoelen.

Kies een juniorstoel volgens de stijl van je andere meubels zodat jij en je kindje samen kunnen genieten van een knus en gezellig samenzijn waarbij iedereen zich op zijn gemak voelt.

Juniorstoel stijlen

Het design van een juniorstoel is een uitdaging voor veel ontwerpers, omdat dit een meubel is waar functie en esthetiek goed op elkaar moeten worden afgestemd. Maar bij elk interieur past een juniorstoel:

  • Een wit strak design van kunststof voor aan de moderne eettafel
  • Een naturel juniorstoel van hout met een eenvoudige zitting is toebedeeld aan de liefhebber van de Scandinavische look
  • Kies een wit gelakte juniorstoel met naturel, rotan zitting als je de stoel wilt laten integreren in een landelijke ambiance
  • Of maak het gezellig en fleurig met een knalkleurige rode of groene juniorstoel

Leuk voor op de juniorstoel

Maak het extra comfortabel en persoonlijk door een zitkussen op de stoel te leggen. Eentje die je met koordjes aan de juniorstoel kunt bevestigen. Kies een hoes die in de smaak zal vallen bij de kleine junior en hij of zij zal met extra veel plezier aan tafel komen zitten!