Kaarsenstandaard

Kaarsenstandaard

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKaarsenstandaard

De kaarsenstandaard is een onderschat accessoire. We zien een kaarsenhouder vaak als iets vanzelfsprekend, als iets wat er gewoon is. Toch is er een groot assortiment aan kaarsenhouders. Voor verschillende sferen en verschillende gebeurtenissen!  

Voor religieuze feesten wordt soms een weelderige kandelaar gebruikt, terwijl je voor een gezellige avond in je living gebruik kan maken van een felgekleurde glazen kaarsenstandaard. De kleur van het glas bepaald welke kleur licht er wordt geprojecteerd tegen je muren en plafond. Voor gezelligheid kies je dus het best een kaarsenstandaard in glas van warme kleuren.

Knutsel je eigen kaarsenstandaard

Een idee voor rond kerstmis: maak je eigen mooie kaarsenstandaard!

Benodigdheden:

  • Stukken hout of glas
  • Twijgjes
  • Lijm
  • Spuitbus met witte verf

Zaag blokjes van zo’n 10 bij 10 cm. Je neemt enkele mooie twijgjes en lijmt deze tegen het blokje aan. Zorg dat ze niet te hoog boven het blokje uitkomen, zodat ze zeker nooit vuur kunnen vatten. Het geheel maak je mooi wit met je spuitbus.

De 70’s kaarsenstandaard

Het kan natuurlijk ook eenvoudiger met gevonden materialen. Je zult versteld staan over wat je allemaal aan bestaand materiaal in je woning kan gebruiken als kaarsenstandaard.

  • Herinner jij je die lekkere fles wijn die je gisteren bij het eten serveerde? Gebruik hem als kaarsenstandaard!  Een hele simpele oplossing met sentimentele uitstraling.
  • Als je elke keer een andere kleur van kaars neemt zal je fles wijn worden getransformeerd naar een kaarsenstandaard in vele leuke kleuren. Dat verdient een pluspuntje voor originaliteit! Vergeet niet om een schoteltje onder de fles te zetten!

Als je zelf niet aan de slag wil gaan, is er gelukkig genoeg keus in verschillende stijlen en is er een groot assortiment. Je zult je favoriete kaarsenstandaard zeker weten te vinden! Geef je interieur een upgrade met een echte design kandelaar of een meer simpele versie.

Kies de kaarsenstandaard die past bij je interieur

Een huis zonder kaarsen of andere sfeermakers zie je niet veel.

  • Houd je van de Scandi look in huis? Dan is een simpel licht houten kaarsenstandaard in een pasteltint de verrijking aan jouw Scandinavische interieur.
  • Of ben je juist meer fan van een moderne woonstijl? Ga dan voor strakke kaarsenstandaarden in zwart of wit en plaats daar dezelfde tint kaarsen in. De perfecte aanvulling op jouw serene interieur.
  • Daarnaast kan je ook in jouw romantische en klassieke huis mooie kaarsenstandaarden plaatsen. Kies een roomwitte of houten variant en zet hier een lichte kleur kaars in.

Welke kaarsenstandaard je ook kiest, een sfeervol lichtpuntje in huis, stelt je nooit teleur. Zeker niet met een prachtige kaarsenstandaard als podium!

Vind het bij Westwing!

Ben je op zoek naar meer leuke sfeermakers voor in je interieur? Kijk dan eens op Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw kaarsenstandaard en andere woonaccessoires zijn nog maar één klik bij je vandaan. 

Vergeet verder ook niet een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing. Hier vind je de nieuwste interieurtrends en styling tips & tricks waarmee je van jouw huis een uniek en sfeervol huis kan maken.