Kaasrasp

Kaasrasp

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKaasrasp

Verse kaas is misschien wel het lekkerste wat er is. Denk eens aan een goede kaasfondue. Niet uit een pakje, maar met echte kaas! Wanneer je een botte rasp hebt, wordt dit echter een crime. Met kramp in de hand sta je eindeloos te raspen en raspen. Die harde kaas lijkt wel stugger te worden! Kost het inmiddels moeite om met je huidige kaasrasp de Parmezaan of de Edammer te raspen? Wellicht is je rasp al wat bot geworden en is deze toe aan vervanging bij het kaasraspen.

Met een nieuwe kaasrasp ben je ervan verzekerd jouw blok kaas in de fijnste kaassnippers te krijgen. Lekker voor op de pasta of op brood! Met een goede rasp kun je snel extra kaas raspen om je gerecht dat extraatje te geven! Kom maar op met die kaas!

Kaasraspen in vele soorten en maten

Uw huidige kaasrasp stamt misschien nog wel van heel vroeger, van uw studententijd. Misschien is het wel tijd voor een nieuwe! Zoekt u een kaasrasp met een mooi design? Met een mooi zwart handvat, of gewaagd rood? Of juist eenvoudig in gebruik? Wilt u de kaasrasp in echt zilver of rvs? In een klassieke uitvoering, of juist in een moderne uitvoering? Met een groot vlak? Of juist een klein, handzamer raspgedeelte. Ook een betrekkelijk eenvoudig product als de kaasrasp is er in vele soorten en maten en u vindt ongetwijfeld de kaasrasp die perfect past bij de rest van uw bestek.

Praktisch: een kaasrasp!

Maar er is meer in het land van de kaasrasp. Heb je wel eens een kaasraspmolen overwogen? Naast de eenvoudige rasp kun je ook overwegen om te gaan voor een kaasraspmolen. Dan gaat het kaasraspen je ineens super goed af! Eenvoudig in het schoonmaken en in gebruik. Het kost je geen kracht en moeite om de harde kaasblokken te raspen met een handige kaasrasp. Met de molenwerking is het voor u gemakkelijk om de kaas te raspen, ideaal als u veel bezoek heeft.

Ook de klassieke kaasraspen zijn eenvoudig in gebruik en vaak kunt u zelf bepalen hoe groot de raspsels moeten zijn. Grof of fijn, you name it met deze handige grater! Met de diverse kaasraspen die voorradig zijn, is het eenvoudig om uw pasta weer te voorzien van de perfecte stukjes raspsels. Geraspte kaas was nog nooit zo makkelijk!

Kies de kaasrasp die bij u past

De kaasrasp moet niet alleen bij u persoonlijk passen, maar zeker ook in uw bestekla! Hoewel? De genoemde kaasraspmolen is er ook in meerdere maten. Sommige hiervan passen in uw besteklade, de grotere varianten zullen een ander plekje in uw keuken krijgen. Een extra element in uw keuken. Maar ook in de kleinere varianten is er een uitgebreide keuze en u vindt ongetwijfeld een kaasrasp die perfect past bij uw overige keukenbestek.

Kijkt u goed naar het ontwerp van de kaasrasp en zoek naar de perfecte match. Diverse groottes, diverse kleuren, diverse designs; u kunt het zo gek niet bedenken of u vindt het hier. Weldra bereidt u een pasta voor u en uw gasten en raspt boven uw kaasplank de perfecte stukjes kaas. Niet uit een zakje, maar rechtstreeks van een authentiek stuk kaas met een kaasrasp. Verser en lekkerder wordt het niet. Eet smakelijk!

Om even in de goede kaas sfeer te komen: een snel en makkelijk recept voor kaasfondue met, jawel, vers geraspte kaas!

Wat heb je nodig?

  • Een halve teen knoflook.
  • Droge witte wijn, pak en beet 250 ml.
  • Emmentaler, zo´n 300 g, grof geraspt. Hier kun jij dus even vlammen met je nieuwe rasp!
  • Gruyère, zo´n 300 g, grof geraspt.
  • Wat maïzena, ongeveer 1 ½ eetlepel gemengd met een scheut witte wijn.
  • Wat verse nootmuskaat.
  • Lekker brood, snackgroenten, en in schil gekookte krieltjes om de kaasfondue mee op te peuzelen!
  • Ook handig.. een fonduepan!
  • Last, but not least… de kaasrasp

Wat moet je doen?

  1. Rasp de kaas met een kaasrasp.
  2. De fondue pan smeer je in met de knoflook. Check wel eerst even of je pan vuurbestendig is, anders kun je het in een andere stevige, dikke pan bereiden en later in de fonduepan overgieten. Lekker goed langs de hele pan gaan met die knoflook. Snij desnoods steeds plakjes van de knoflook af om deze goed te laten smeren!
  3. Zet de pan op het vuur en begin met het koken van de wijn. Wanneer deze kookt, dien je de kaas toe te voegen. Pas op! Doe dit in kleine beetjes en blijf roeren! Zo ga je de klontvorming zoveel mogelijk tegen. Roer ook steeds in dezelfde richting, dit helpt! Blijf roeren en roeren totdat die kaas, die jij met zoveel passie geraspt hebt, gesmolten is.
  4. Gooi als laatste je m maïzena met wijn erbij om het te laten binden. Maak ´m af met peper en nootmuskaat en laat nog even twee minuutjes staan, maar pas op! De fondue mag niet aan de kook gebracht worden!
  5. En dan… Lekker genieten van je verse fondue!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.

Aankomende sales