Kandelaar

Kandelaar

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKandelaar

Om warmte en gezelligheid te creëren mogen kaarsen in je interieur natuurlijk niet ontbreken. Door je kaarsen te plaatsen in een mooie kandelaar of lantaarn bepaal je direct de sfeer bij jou in huis.  

De kandelaar is een klassiek ogend, maar erg tijdloos voorwerp. De kandelaar wordt al gauw geassocieerd met een chic en luxe diner voor een groot gezelschap. Het hoeft echter niet zo groots. Met de kandelaar kun je dezelfde chique en luxe sfeer ook naar jouw eigen eettafel halen!

De kandelaar & de vrouwelijke anatomie

Het ontwerp van de allereerste kandelaar was geïnspireerd op het vrouwelijk lichaam. De verhoudingen lieten zien wat men toentertijd als het ideale vrouwelijk figuur zag; lange benen, een peervormig middel en gracieuze, slanke armen. De vrouw was het lichtpunt van de samenleving en dat moest doorvertaald worden naar de kandelaar.

Een kaarsenstandaard met meerdere armen
In daaropvolgende jaren ontstond ook de kandelaar met meerdere armen. Dit stond niet in directe relatie tot de vrouw, hoewel de vrouw vaak honderd-en-één dingen tegelijk moet doen in het doorsnee huishouden.

Een frisse, nieuwe sfeer in huis

De kandelaar zorgt ervoor dat jouw kaarsen in huis op een geheel nieuwe en frisse manier getoond worden. De aandacht wordt getrokken naar de tijdloze styling, waardoor je een geheel nieuwe sfeer creëert in huis. Deze sfeer zal al gauw neigen naar chic en luxe. Juist daarom past een kandelaar in elk interieur.

Waar staat jouw kandelaar?

 • Op het dressoir
  Als je kiest voor de doorsnee, verchroomde kandelaar met twee of meerdere armen, staat deze het mooist op een donkerhouten dressoir in de woonkamer. Het contrast tussen de diepdonkere kleur en het reflecterende materiaal, zorgen voor een interessant samenspel in het interieur. De aandacht wordt direct naar de sfeerverlichting getrokken.
 • Op de eettafel
  Een andere plek waar je de kandelaar kunt plaatsen, is op de eettafel. Wil je een romantisch diner voor twee of een gezellig diner voor meer personen organiseren? Dek de tafel met ,b>mooie tafelbekleding, zoals een tafelkleed of mooie placemats en een speciaal type servies, zoals bijvoorbeeld vierkant servies. Plaats de kandelaar in het midden van de tafel, waar iedereen ervan kan genieten. Om het geheel af te maken, kun je ervoor kiezen voor kaarsen in dezelfde kleur als het tafellinnen. Sfeer versterkende kleuren op tafel zijn paars, geel of pastelkleuren.

Soorten kandelaren

Naast de klassieke en traditionele kandelaar, met lange romp en sierlijke armen, heb je ongelooflijk veel verschillende soorten kandelaars. Je kunt grofweg twee soorten onderscheiden:

 • Klassiek
 • Modern

Kandelaren zijn er in allerlei verschillende materialen. Daardoor zijn ze  verkrijgbaar in alle mogelijke kleuren en toe te passen in ieder interieur. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Zilver
 • Brons
 • Hout
 • Glas
 • Kunststof

De moderne kandelaar
Deze kandelaar heeft in essentie hetzelfde ontwerp als de traditionele kandelaar, alleen iets anders geïnterpreteerd. In plaats van de sierlijke lijnen en vormen, kan er juist worden gekozen voor strakke, geometrische lijnen. Dit past mooi in een modern interieur, waar strakke lijnen en geometrie voor een rustige, chique sfeer zorgen.

Verder kun je ook denken aan allerlei leuke vormen, die als basis dienen voor de kandelaar. Stap af van het ontwerp van die ene lange poot en denk aan bijvoorbeeld vier poten met ieder hun eigen kaarsenhouder. Of een houder in de vorm van een boom met takken, waar aan het uiteinde van elke tak een kaarsenhoudertje zit. De mogelijkheden buiten het traditionele zijn oneindig.

Kandelaar voor elk moment

Een kandelaar hoeft niet direct geassocieerd te worden met luxe, klassieke dinertjes of ambtelijke sferen. Als je de traditionele kandelaar weet te combineren met leuke, vrolijke kleuren van jouw meubilair creëer je de perfecte sfeer die bij jouw persoonlijke smaak past. Laat licht schijnen vanaf jouw nieuwe kandelaar!

Ontdek Westwing!

Westwing is de nieuwe manier van online interieur shoppen en biedt je alles voor een stijlvol huis. Kleurrijke woonaccessoires, bijzondere meubels, luxe keukenapparatuur, vernieuwende gadgets: allemaal producten van high-end designmerken die niet of nét in Nederland en België verkrijgbaar zijn.