Kant en klare gordijnen

Kant en klare gordijnen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKant en klare gordijnen

Welke gordijnen het beste bij jouw passen, is natuurlijk een kwestie van persoonlijke smaak. Maar één ding is zeker - zelf naaien duurt gewoonweg te lang voor veel mensen! Kant en klare gordijnen zijn dan de ideale oplossing. De enige moeite die je dan nog moet doen voor een kant en klaar gordijn is die opzoeken, die je het liefste bij jou voor de ramen ziet hangen.

Met welke kant en klare gordijnen laat jij een nieuwe wind door je interieur waaien? Ga je voor een neutraal, tijdloos gordijn of maak je een keuze voor een bepaalde stijl waar je je huis een frisse upgrade mee geeft?

Kant en klare gordijnen – Uitpakken, ophangen, genieten

Kant en klare gordijnen

Kant en klare gordijnen zijn, zoals de naam al doet vermoeden, gordijnen die kant en klaar zijn en direct kunnen worden opgehangen, zonder er ook maar iets aan te hoeven doen. Het is simpelweg, uitpakken en ophangen om er van te kunnen genieten.

Heb je ramen of balkon deuren in een standaard maat? Dan kun je zeker een gordijn vinden wat bevalt. Kant en klare gordijnen zijn vandaag de dag zelfs zo geaccepteerd dat vele fabrikanten hun productie aan deze behoefte hebben aangepast, zodat ze naast de gordijnen op maat eveneens talrijke andere opties hebben.

Beschik je over de juiste afmetingen voor de kant en klaar gordijnen, dan moet je na gaan denken over de manier van ophangen. Welke montage-optie kies jij? De verschillende mogelijkheden zijn namelijk

  • een gordijn met lussen en een gordijnroede,
  • klittenband of
  • de klassieke manier wat met behulp van een rails wordt bevestigd.

Nadat alles is besloten en aangeschaft, moet het kant en klare gordijn aan een gordijnroede vast gemaakt en opgehangen. Nu kunnen we met volle teugen van de afgewerkte gordijnen genieten, die overigens van ons huis een comfortabeler thuis maken.

Wat is belangrijk bij de keuze van kant en klare gordijnen?

Bij het selecteren van de juiste kant en klare gordijnen, moet er wel op sommige dingen gelet worden en worden nageleefd om er voor te zorgen dat de gordijnen en de ramen aan het eind bij elkaar passen. De belangrijkste factor hierbij zijn natuurlijk de juiste afmetingen.

  • Ten eerste moet er goed worden nagedacht over hoe lang de gordijnen moeten zijn.  Wilt u gordijnen op vloerlengte? Of juist niet? Dit is namelijk belangrijk om te kunnen bepalen welke lengte de gordijnen moeten zijn.
  • Om de hoogte goed te kunnen inschatten behoort men vanaf de gordijnroede of de gordijnrail te kijken om de hoogte te bepalen.
  • Daarbij moet er worden opgemerkt wat de bevestigingsmethode zal zijn, aangezien wanneer het lussen zijn het vanzelfsprekend invloed zal hebben op de lengte.
  • En vergeet tot slot de breedte niet! Meet alles goed op van te voren..

De bevestigingsmethode

Verder is het ook aan te raden om aan de bevestigingsmethode te denken, aangezien niet alle opties mogelijk zijn. Dit hangt af van de vorm en het soort venster.

Het is simpelweg soms gewoon niet mogelijk om een bepaald systeem te gebruiken, omdat het venster bijvoorbeeld in een nis is verwerkt.

Zijn kant en klare gordijnen altijd klassieke gordijnen?

CurtainsKant en klare gordijnen behoren zeker niet alleen tot de klassieke witte gordijnen. Ook, vouwgordijnen, overgordijnen en vitrages behoren tot deze groep. Zelfs kant en klare kindergordijnen!

Genoeg verschillende soorten dus om de ramen volledig mee te kunnen versieren.

In de meeste gevallen is het niet eens zichtbaar of een gordijn op maat gemaakt of kant en klaar is. Geniet daardoor maar lekker van de gemakzucht van een kant en klaar gordijn. Daarnaast, zijn ze zo weer gemakkelijk te vervangen door andere.

Een combinatie van verschillende kant en klare gordijnen is ook aan te raden en mogelijk. Door een combinatie te maken van bijvoorbeeld vouwgordijnen, de conventionele gordijnen en overgordijnen is uw venster op een snelle en simpele manier klaar voor elk type verduistering die het nodig heeft.

Plus het ziet er daardoor modieus èn decoratief uit. Kies simpelweg wat jij mooi vindt en laat je ramen er van binnen èn buiten goed uitzien!

Heb je nog ideeën nodig, of weet je al wat je zoekt? Neem dan nu een kijkje bij Westwing! In deze Home & Living webshop vind je alles wat je nodig hebt bij jou voor de ramen. De meeste gordijnen bij Westwing zijn kant en klaar. Via Westwing ontvang je dagelijk een gevarieerd en exclusief aanbod accessoires en meubels. Alles voor in huis! Daarnaast vind je in het Westwing online magazine de nieuwste interieurtrends, styling tips & tricks, interviews en home updates en kun je bovendien binnen kijken in de huizen van toonaangevende interior designers en andere, inspirerende mensen.