Kanten gordijnen

Kanten gordijnen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKanten gordijnen

Kies je voor raamdecoratie, dan kies je waarschijnlijk voor standaard gordijnen, zoals rolgordijnen of hanggordijnen. Maar het is de stofsoort dat de sfeer en functionaliteit bepaalt.

Ga voor kant! Kanten gordijnen zorgen voor net dat beetje extra sfeer in jouw huis. Kanten gordijnen worden vaak gebruikt als vitrage, waarbij er wel licht je huis binnenkomt, maar inkijk voorkomen wordt.

Romantische gordijnen

Met kanten gordijnen creëer je een romantische sfeer. Daarom zijn kanten gordijnen ook perfect voor in de slaapkamer, kinder- of babykamer. Als je de kanten gordijnen in de slaapkamer of babykamer ophangt, moet je daarbij nog wel zorgen voor verduisterende overgordijnen. De kanten gordijnen zorgen weliswaar voor sfeer in de kamer, maar zorgen niet dat de kamer donker genoeg wordt om te slapen.

Echte sfeermakers

Kanten gordijnen zijn niet alleen romantisch. Ze zorgen ook voor een prettige ambiance. Het licht wordt op een hele zachte manier de kamer binnen gebracht en dit voelt erg prettig aan.

Kanten gordijnen zijn vaak wit van kleur of verkrijgbaar in pastelkleuren. Als je kiest voor kanten gordijnen in de babykamer, ligt een romantic look in de rest van de kamer ook voor de hand. Maak hiervoor gebruik van zachte kleuren, zoals pastelroze.

Stylingtip!
Ga voor een touch of vintage! Brocante meubelen passen perfect bij de uitstraling van kanten gordijnen!

De maatvoering van gordijnen

Voor het kopen van gordijnen, moet je natuurlijk weten hoeveel textiel je nodig hebt.

  • Bij een enkele plooi, kun je uitgaan van 1,5 tot 2 keer de breedte van je ramen.
  • Als je kiest voor een dubbele plooi dan heb je 2 tot 2,5 keer de breedte van je raam nodig
  • Ga je voor een driedubbele plooi, dan zul je 2,5 tot 3,5 keer de breedte van je raam nodig hebben aan stof. 

Kant & klaar gordijnen

Je kunt zelf je kanten gordijnen maken, of gaan voor kant en klare gordijnen. Dit scheelt een hoop moeite, want je kunt ze zo ophangen. Soms moet je ze nog wel op de juiste lengte maken of door middel van een plooiband op de juiste breedte. Let er op wat voor gordijnrails je nodig hebt. Heb je al een gordijnrails of moet je er nog een kopen? Ben je een beetje handig, dan kun je gordijnen natuurlijk ook zelf maken.

Kanten gordijnen niet voor de ramen

  • In de tuin
    Hang dan kanten gordijnen voor de tuindeur als een soort hor. De wind zal de gordijnen mooi laten wapperen en als de zon erop schijnt geeft dit een extra mooi effect. Kanten gordijnen kun je natuurlijk ook gebruiken als afscheiding bij je patio als je een etentje geeft. Dit geeft je tuin een romantische sfeer.
  • Als hemelbed
    Geef je slaapkamer de ultieme romantische look met een hemelbed. Geen zin om een heel nieuw bed te kopen? Bevestig dan gordijnroedes op het plafond boven je bed en hang daar de gordijnen aan op of gebruik de constructie van een klamboe.

Ontdek Westwing

Benieuwd hoe je van jouw huis een uniek thuis kunt maken? Westwing inspireert je dagelijks met decoratie tips en DIY ideeën. Wat doet mooie raambekleding met de sfeer in huis en met welke accessoires maak je de woonkamer nu echt gezellig? Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.