Kantoor

Kantoor

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKantoor

Ongeacht of het voor professioneel gebruik of voor het dagelijkse papierwerk is, een kantoor of werkplek vindt u tegenwoordig in de meeste huizen en appartementen. Functionaliteit en praktische eigenschappen staan bovenaan bij inrichting van deze kamer, maar ook stijlvolle decoratie mag nooit achterwege blijven.

Hoe ga jij je werkkamer omtoveren tot inspirerende ruimte waar je met plezier aan je bureau gaat werken? Laat je inspireren en ontdek hoe je in een paar simpele stappen een fancy kantoor in huis creëert.

 

Welke meubels horen in een kantoor?

Ongeacht of een kantoor een aparte kamer is of een werkplek in een woon-of slaapkamer is, een aantal meubels zijn gewoonweg onmisbaar om ervoor te zorgen dat deze plek zijn beoogde doel kan dienen. Denk aan:

 • Een bureaustoel
 • Een bureau
 • Een archiefkast
 • Kantoorspullen
 • Bureaulamp

Als er voldoende ruimte beschikbaar is, dan kunt u het beste verschillende meubelstukken combineren, om voorwerpen op type en grootte op te kunnen bergen.

Welk meubilair creëert opslagruimte in het kantoor?

Heb jij voor je werkzaamheden veel opslagruimte nodig? Dan is het belangrijk dat je de juiste kasten uitzoekt waar je alles overzichtelijk alles in op kan bergen. Geef de aandacht aan stabiliteit en stevigheid, maar natuurlijk mag het design van het meubilair niet worden vergeten.

Qua soorten kasten is het aanbod enorm. Je hebt de keuze uit:

 • Ladekasten
 • Archiefkasten
 • Stelllingkasten
 • Boekenkasten

Ladekasten
Kleine kantoorartikelen zoals pennen, printer cartridges, paperclips, plakband en printpapier kunnen het best in lades worden bewaard, zodat u er snel bij kunt en de tafel netjes blijft. Meestal heeft een bureau zijn eigen lades, maar ook rolcontainers of kasten hebben deze.

Sorteerrekken en opbergdozen
In aanvulling op het kantoormeubilair kunnen ook kleine en functionele kantoorartikelen zoals sorteerrekken, penhouders en diverse opbergdozen in het kantoor of kasten voor opbergruimte zorgen en zodoende een opgeruimde indruk wekken. Tegelijkertijd zijn deze praktische accessoires in een verscheidenheid van designs en kleuren te verkrijgen, zodat u daarmee gelijk een decoratief element in de kamer haalt.

Comfortabel zitten en werken op kantoor – bureaustoel en bureau

Bij een bureau hoort een comfortabele bureaustoel. Het grootste deel van de dag zul je op de stoel zitten en dan is het belangrijk dat de stoel goed is. Waar moet je bij een goede bureaustoel opletten?

 • De juiste zithoogte.
 • De juiste tafelhoogte.
 • Verstelbare arm- en rugleuning

Het type stoel maakt daarbij niet uit: of het nu gaat om een eenvoudige bureaustoel met of zonder armleuningen, of om een zeer luxe fauteuil.

Als daarentegen het kantoor alleen gebruikt wordt om af en toe de administratie of wat papierwerk bij te werken, dan is bij de keuze van eenvoudigere en kleinere modellen met name de stijl en design belangrijk.

In zulke gevallen kunt u bijvoorbeeld een romantische en stijlvolle werkplek creëren, in plaats van de klassieke meubels in het kantoor. In plaats van een schrijftafel, kan een secretaire in felle en lichte kleuren als werkblad dienen, die door haar constructie en lades ook gelijk nieuwe opslagruimte biedt. De bureaustoel kunt u vervangen door een mooie bijpassende en comfortabele stoel.

Functionaliteit is niet alles – het kantoor inrichten en decoreren

Hoe u uw kantoor of werkplek inricht, hangt uiteindelijk af van persoonlijke wensen en individuele smaak van de gebruiker. Met functionaliteit moet u echter niet een passend en fatsoenlijke decoratie vergeten, vooral wanneer het kantoor ook voor andere doeleinden zoals als logeerkamer wordt gebruikt.

Wanneer de gekozen kamer genoeg ruimte biedt, dan is een bank of kleine zithoek de perfecte aanvulling op het praktische en functionele meubilair in een kantoor. Deze lenen zich niet alleen om gesprekken op te voeren met zakelijke partners of klanten, maar ook voor vrienden en bekenden, mochten die een keer langskomen.

Indien het kantoor naast zijn voornaamste doel ook nog andere taken vervuld, dan moeten deze bij de inrichting ook zeker niet vergeten worden. Vaak is de werkkamer ook een logeerkamer, waardoor een comfortabele en praktische slaapbank de perfecte toevoeging aan het kantoormeubilair is. Zolang er geen gasten in het huis zijn, kan deze namelijk gewoon als zitmeubel dienen.

Ongeacht hoe het kantoor of werkplek uiteindelijk wordt gebruikt – als kantoor aan huis, werkplek, gecombineerde gastenkamer of bijkeuken – om een mooie en sfeervolle kamer te creëren dient ook op decoratie gelet te worden. Boekenplanken en leeslampjes, net zoals een comfortabele stoel creëren bijvoorbeeld de sfeer in de kamer die bij een bibliotheek zou passen.

Gordijnen, muurschilderingen, tapijten, prikborden, bloemen, stijlvolle boekensteunen, speciale bureau accessoires of zelfs een wereldbol kunnen voor de juiste sfeer in het kantoor zorgen en maken het verblijf naast werk ook nog leuk.

Ontdek Westwing

Waar kun je voor een mooie prijs luxe kantoorartikelen en meubilair vinden? Dan ben je bij Westwing aan het juiste adres. Bij Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, vind je een grote variatie aan accessoires en meubels.

Dat niet alleen. Bij Westwing vind je elke dag nieuwe aanbiedingen en een brede selectie van mooie en exclusieve producten met korting tot 70%! Daar wordt iedereen vrolijk van!

Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw meubelair is nog maar één klik bij je vandaan!

Waar wacht je nog op? Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.