Kapstok

Kapstok

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKapstok

Je komt thuis na een dag hard werken, hangt je jas op de kapstok en gaat heerlijk ontspannen op de bank zitten. Ideaal gewoon. Een kapstok maakt de hal en de entree niet alleen veel huiselijker, maar is eveneens erg praktisch in gebruik.

Kies een kapstok die past bij je woonstijl en laat het niet meer alleen een in de weg staand object zijn. Maak het onderdeel van je hal of van je woonkamer. Door de vele designs en kleur, past een kapstok in ieder interieur.

Welke materialen zijn optimaal voor een kapstok?

Voor een kapstok kunnen in principe allerlei materialen worden gebruikt. Afhankelijk van het materiaal, hout, kunststof of metaal, en de kleur van de kapstokken wordt de sfeer van de hal bepaald.

  • Kunststof modellen zijn meestal beschikbaar in vele vormen evenals kleuren die vrijwel perfect in elke interieurstijl passen.
  • Een kapstok gemaakt van hout ziet er het warmst uit, aangezien ze over natuurlijke aardse kleuren beschikken. Simpelweg met matchende halmeubelen kan er een geheel eigen stijl en design in de hal worden weggezet.

Kapstok voor kinderen

KapstokKinderen moeten eveneens hun jassen en mantels op kunnen hangen zodra ze thuis komen van school of van het buitenspelen. Maar hoe dit te doen als de haken van de kapstok zo hoog zijn? Dan is een kinderkapstok een uitkomst.

  • Kapstokken in de vorm van een auto, giraf, kroon of andere figuren fleuren de hal op een leuke en speelse manier op en verhogen het plezier gehalte van de kinderen.
  • Een andere mogelijkheid is om een kapstok te kopen waar er eveneens haken op een lager niveau aanwezig zijn zodat de kinderen erbij kunnen. Kortom, er zijn verschillende figuren en mogelijkheden van kapstokken om het ophangen van de kinderjassen leuker en makkelijker te maken.

Garderobe sets voor in de hal

Vaak zijn kapstokken zeer multifunctioneel en kunnen met een schoenenrek, paraplubak en misschien zelfs een spiegel gecombineerd worden. Deze garderobe sets voor in de hal zijn ideaal en zorgen ervoor dat men meteen alles bij de hand heeft.

  • Een opberg plek voor zowel jassen, schoenen, paraplu’s en een laatste blik in de spiegel zorgen ervoor dat men op een comfortabele manier het huis kan verlaten zonder dat er wat ontbreekt.
  • Bovendien, komen deze kapstokken sets ook voor in de vorm van rekken. Deze rekken kunnen gemakkelijk tussen andere meubelen of woonaccessoires worden geplaatst om de ruimte te optimaliseren.

Zijn er alternatieven voor de kapstok?

Net zoals vele andere meubels zijn er eveneens een aantal alternatieven voor een kapstok te vinden. Als men bijvoorbeeld geen plaats heeft voor een kapstok kan men eveneens gemakkelijk van kapstokhaken gebruik maken. Maar is dit niet saai?

Laten we het zo zeggen…

Als men eenvoudige haken heeft, dan kan het goed zijn dat het nogal saai kan ogen op de muur. Echter, kan dit eveneens opvallend en stijlvol zijn! Een hertengewei als kapstok in glanzend zilver, met kleurrijke deurknoppen die vastgeschroefd zijn aan een houten balk aan de muur, maken namelijk elke hal stijlvol.

DIY: wandkapstok

Wil je graag een unieke kapstok in de hal of je woonkamer? Maak dan eens een wandkapstok zelf! Dit kan al heel gemakkelijk met een aantal benodigdheden en wat tijd.

  • Gebruik een pallet en maak deze tot het formaat dat je nodig hebt;
  • Schuur de pallet op en schilder deze eventueel in een kleur die bij je woonstijl past;
  • Bevestig in de pallet een aantal stevige en mooie spijkers of haken;
  • Plaats de pallet horizontaal op de muur en klaar is kees!

Kortom, naast een kapstok zoals de meeste hem kennen zijn muurdecoraties gecombineerd met creativiteit evenzeer een ideaal alternatief voor de kapstok. Bekijk onze Westwing sales en laat u inspireren!

Op zoek naar meer inspiratie om je hal te meubileren en decoreren? Vergeet dan niet een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Vind hier de nieuwste interieurtrends, styling tips & tricks en home updates om van jouw hal een mooi gedecoreerde hal te maken.

Foto © Living4Media