Katoenen hoeslakens

Katoenen hoeslakens

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKatoenen hoeslakens

Als je je slaapkamer (opnieuw) aan het inrichten bent, dan moet je met heel wat zaken rekening houden. Wat voor een vloer komt er in je slaapkamer? Ga je voor behang of verf je de muren een bepaalde kleur? Vergeet echter ook vooral niet de functionele meubels, met in het bijzonder natuurlijk het bed. Ga voor een bed van hoge kwaliteit en maak het af met een mooi dekbedovertrek en katoenen hoeslakens.

Met katoenen hoeslakens bescherm je je matras, lig je ’s nachts lekker zacht en geef je je bed tegelijkertijd wat kleur. Of juist niet, want de keuze is helemaal aan jou! Katoenen hoeslakens zijn werkelijk in iedere denkbare kleur te vinden, waardoor je er nooit meer aan hoeft te twijfelen dat er een exemplaar bij zowel je bed als de rest van je slaapkamerinterieur zal passen.

katoenen hoeslakens op blauw landelijk bed

Kiezen voor katoenen hoeslakens

Op een matras hoort gewoon een hoeslaken. Een exemplaar van katoen ligt heerlijk zacht, maar biedt tegelijkertijd enige bescherming voor je matras. Vind je dat niet genoeg? Stop dan een matrasbeschermer tussen je katoenen hoeslaken en je matras. Zo gaat je matras nog jaren mee en bovendien past dat prima. Let wel op dat de katoenen hoeslakens die je aanschaft groot genoeg zijn om je gehele matras te kunnen beschermen. Meet het aantal cm dus goed en neem die aantallen mee naar de winkel.

Een ander voordeel van katoenen hoeslakens schuilt in het prijskaartje. Deze lakens zijn vaak erg betaalbaar, terwijl satijnen of jersey hoeslakens bijvoorbeeld een stuk duurder zijn. Verschillende merken, zoals het bekende en vertrouwde Damai, bieden katoenen hoeslakens aan, waardoor je niet lang meer hoeft te zoeken naar het perfecte exemplaar. Uiteindelijk moeten katoenen hoeslakens ook fijn liggen, dus bezoek eens een showroom en ga eens daadwerkelijk op een dergelijk hoeslaken liggen.

katoenen hoeslakens op paars bed

Kleur bekennen

Veel mensen vinden het moeilijk om te bepalen welke kleur hun katoenen hoeslakens moeten hebben om te matchen met een dekbedovertrek, bed en slaapkamer in zijn geheel. Denk dan eens aan de volgende combinaties:

  • Lichte combinatie: een lichte kamer profiteert van lichte, katoenen hoeslakens. Wit of crème zijn hier de voornaamste voorbeelden van.
  • Donkere combinatie: een donkere kamer en donkere hoeslakens gaan ook prima samen. Bovendien staat dit garant voor een goede nachtrust!
  • Contrasterende combinatie: donkere en lichte tinten, of kleuren die elkaar contrasteren, zijn ook erg mooi. Het mooiste contrast schuilt in de combinatie tussen dekbedovertrek en katoenen hoeslakens.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.