Katoenen servetten

Katoenen servetten

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKatoenen servetten

Ben jij ook dol op etentjes met vrienden? De hele dag in de keuken staan en ’s avonds gezellig met z’n allen aan een lange tafel van de lekkerste gerechten genieten. Kaarsjes op tafel, muziekje op de achtergrond en een goed wijntje erbij. Voor veel vrouwen het ultieme weekendgevoel. De avond is natuurlijk pas geslaagd als het diner in de smaak valt, inclusief een mooi gedekte tafel. Een chique tafelkleed en mooie katoenen servetten mogen dan natuurlijk niet ontbreken.

Om je eigen thuisrestaurant te creëren, kies je voor kwaliteit. Een servet van papier staat natuurlijk niet zo gezellig als een servet van Egyptisch katoen. Deze katoenen servetten zijn zacht, sterk en duurzaam. Wil jij helemaal indruk maken op jouw gasten? Laat dan katoenen servetten bedrukken met namen erop.

De mooiste tafelstijlen

Een stijlvolle tafel geeft veel sfeer aan het eten. Wees dus creatief met het dekken en versieren van de tafel! De vier mooiste stijlen voor op tafel:

  1. Wit is altijd goed. Wit is een neutrale kleur die matcht met ieder servies en alle accessoires. Wit hoeft absoluut niet saai te zijn. Met de juiste materialen, zoals een linnen tafelkleed en katoenen servetten, maak jij een prachtige tafel.
  2. Vrolijke kleuren op de eettafel staan garant voor een hoop plezier en gezelligheid. Kies voor een bont tafelkleed en kleed de tafel verder aan met gekleurde kaarsen en leuke bloemen.
  3. Bloemen kunnen het verschil maken. Houd de tafel simpel wat betreft tafelkleed en servies en besteed veel aandacht aan de bloemen die je op tafel zet. Zet een grote amaryllis in het midden van de tafel en combineer deze met schattige witte roosjes. Varieer met bloemen, kleuren en vazen!
  4. Ga voor een aankleding die past het bij eten. Heb je iets Oosters bereid? Dan zoek je een tafelkleed met leuke Oosterse print en bijpassende katoenen servetten. Eet je tapas? Dan is mooi Spaans servies een goede aanvulling op tafel.

Katoenen servetten in de was

Katoenen servetten zijn natuurlijk bedoeld om je mond en handen aan af te vegen tijdens het eten. Niet gek dus dat een servet behoorlijk vies kan worden. Denk aan rode wijnvlekken, lippenstift en sauzen. Hoe krijg je die witte katoenen servetten ook weer schoon? Wrijf hardnekkige vlekken goed in met zuiveringszout en was de servet vervolgens op 90 graden. Ook wat groene zeep of soda in de wasmachine kan helpen om vieze vlekken uit katoenen servetten te krijgen.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.