Kattenmand

Kattenmand

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKattenmand

Kruip door, sluip door.. Is jouw huistijger ook altijd op zoek naar een eigen plekje? Een holletje om zich heerlijk in terug te trekken? Ergens waar het warm en knus is en waar de kat of poes lekker kan gaan liggen soezen?

Katten houden van rust en van een eigen stek. Ze zijn eigenwijs en rollen zich tijdens het slapen op tot een bolletje om even niet gezien te worden. Ze zoeken naar absolute privacy! Herken je jouw kat hier in? Waar jij een moment voor jezelf geniet, op een plek die naar jouw wensen is ingericht, voelt de kat zich optimaal in zijn eigen kattenmand. Kies een kattenmand die persoonlijk op jouw zachte viervoeter is afgestemd en de kat zal nooit van huis zijn!

De perfecte kattenmand voor jouw kat

Kattenmanden zijn er in verschillende soorten en maten. Kies de mand waar jou kat het meest van geniet, maar die daarbij ook past bij je interieur. Zo zijn jullie allebei happy!

 • Rieten kattenmand
 • Zacht kussen speciaal voor de kat
 • Het katten speelparadijs: kattenmand en krabpaal in één

De kunst van het kattenmanden kiezen

Welke kattenmand voor jouw Minoes geschikt is? Bedenk:

• Hoeveel het beestje van warmte houdt
• Hoe graag de kat zich terug trekt in kleine holletjes of toch een nieuwsgierig aagje blijft
• Hoe groot jouw kat is
• Hoe oud de kat is: krabt en bijt hij veel?

Afhankelijk van de antwoorden kun je kiezen voor een:

• Klassieke kattenmand: van optisch bont, want deze is heerlijk zacht, neemt de geur aan van de kat en werkt als een rond, pluche bedje voor de prins.
• Kattenmand met stevige nylon hoes. Hier kan aan gekrabbeld worden, het materiaal is vrij duurzaam en bestand tegen omstandigheden buiten.
• Kattenmand met een overkapping: dit kan zijn een kattenmand met een voorgemaakt holletje dat ook aan de bovenkant zacht aanvoelt. Of een zogenaamde rieten cave waar de kat echt in kan gaan cocoonen zonder gestoord te worden.

Een kattenmand volgens jouw woonstijl

Heb je bedacht wat de beste mand voor de kat zal zijn, dan mag je ook best gaan bedenken welke jij het leukste vindt om in huis te nemen. Een kattenmand heeft hetzelfde effect als ieder ander meubel en heeft zijn uitstraling op je interieur, dus denk ook zeker na over de looks die de kattenmand heeft.

 • Landelijk wonen
  Is jouw interieur landelijk ingericht? Heb je veel lichte tinten, beige, grijs en natuurlijke materialen in huis? Ga dan voor een rieten kattenmand! Riet zal zich naadloos voegen naar de rest van de inrichting en geeft een sfeer die doet denken aan een boerderij waar heel veel andere dieren rondscharrelen. Tijdloos en elegant! Leg dan wel een heerlijk zacht kattenkussen in de mand voor extra comfort.
 • Scandi interieur
  Is jouw huis ingericht volgens de laatste minimalistische trends? Laat je kat dan heerlijk een dutje doen op een heerlijk kussen. Kies voor een onopvallend exemplaar bij je interieur door te kiezen voor een wit,  zwart of grijs exemplaar. Of laat het kussen voor je kat juist matchen met een accentkleur in huis!
 • Design
  Staat jouw huis vol met spullen van bekende designers? Ga dan voor een kattenmand van dezelfde kwaliteit en klasse en kies voor een design kattenmand.

Kies een kattenmand volgens de wensen van je eigenwijze viervoeter en eentje die past bij jouw smaak en jullie optimaal van elkaar genieten!

Ontdek Westwing

Maak met Westwing van je huis ook een fijn thuis voor je hond of kat. Bij Westwing, Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, vind je een grote variatie aan accessoires en meubels, waaronder ook kattenmanden. Bij Westwing kun je 24/7 terecht voor online shopping, of je dagelijkse portie interieur inspiratie. Style experts en ontwerpers geven exclusief voor Westwing een kijkje in hun mooi ingerichte huis. Laat je hierdoor inspireren en blijf up to date over de laatste trends!