Keramiek beelden

Keramiek beelden

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKeramiek beelden

Jouw huis is je thuis. Hier woon je al een hele tijd en heb je een geschiedenis opgebouwd. Je bent tevreden over de inrichting en geniet van de tuin. Loop je na een drukke dag richting de voordeur dan voelt dit vertrouwd en aangenaam. Na zoveel jaren wil je dat bezegelen. Jouw huis is een cadeau waard!

Zoals sieraden dat zijn voor jezelf, zo is een kunstwerk de finishing touch voor je huis en de tuin. Versier het daarom met beelden van keramiek! Hiermee maak je de entree en het uiterlijk van de woning extra persoonlijk en geef je iedereen een warm welkom. Beelden van keramiek zijn kunstwerkjes die op subtiele wijze een verhaal vertellen. Kies een piece of art van keramiek die bij jou past!

Soorten beelden van keramiek

Denk je aan beelden van keramiek, dan denk je aan sculpturen gemaakt door kunstenaars. Sierlijk gevormde vrouwen gemaakt van een speciaal soort klei die met hun summiere lijnen veel kunnen vertellen.

Een aantal bekende beelden van keramiek, gevormd volgens het figuur van uiteenlopende vrouwen:

  • Volle, koddige vrouwen met een zonnehoed in een zittende houding. Het zijn beelden van keramiek die laten zien dat er genoten wordt! Bourgondische sculpturen waarmee je laat zien dat het hier gezellig is.
  • Heel dun gevormde vrouwen met strakke lijnen en zo min mogelijk uitdrukking. Deze beelden van keramiek geven juist door hun subtiliteit heel veel schoonheid weer. Minimale sculpturen met een rustige uitstraling!

Deze keramieken beelden vallen dan ook wel onder de noemer kunst.

Wat zijn keramiek beelden?

Het woord keramiek stamt af van ‘keramikos’, de Griekse benaming voor leem of klei en alles wat gemaakt is van aarde. Vroeger werden veel Griekse beelden gemaakt van keramiek. Mooi geboetseerde potten en vazen werden versierd met de Griekse mythologieën.

Keramiek kan alles zijn: alle soorten porselein en aardewerk zijn keramiek. Als ze maar gemaakt zijn van een puur klei en op een bepaalde temperatuur. Hiermee krijgt keramiek zijn kwaliteit.

Kunnen beelden van keramiek in de tuin?

Ja dat kan! Beelden van keramiek zijn hittebestendig en erg hard. Tuinbeelden van keramiek zijn vaak voorzien van een laagje glazuur en daardoor nog beter bestand tegen de invloed van weersomstandigheden.

Bepaal de sfeer met beelden van keramiek

Naast de op vrouwen geïnspireerde beelden van keramiek kun je kiezen voor tuinbeelden die een andere specifieke sfeer oproepen. Kies je favoriet!

  • Natuurliefhebbers zullen vallen voor beelden van keramiek in de vorm van een dier. Gezellige dikke kikkers langs de vijver of wijze uilen van keramiek in het gras, laten de tuin op een speelse manier leven.
  • Decoratieve beelden van keramiek in de vorm van een dennenappel zijn traditioneel en geven je terras een klassiek elegante sfeer.
  • Met een sierlijke buste van keramiek refereer je naar de Romeinse tijd waar schoonheid hoog in het vaandel stond. Voor een vleugje romantische nostalgie!

Welke beelden van keramiek je ook kiest, hiermee geef je huis en tuin een persoonlijk stempel en een heleboel sfeer!

Op zoek naar meer mooie decoratieve of kunst objecten? Kijk dan eens op Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Selecteer hier je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw decoratieve accessoires voor in huis of je tuin zijn nog maar één klik bij je vandaan.