Keramisch keukenblad

Keramisch keukenblad

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKeramisch keukenblad

De keuken is tegenwoordig niet meer alleen een plek waar wordt gekookt. Zeker met de komst van grote, open keukens en kookeilanden is de keuken een echte leefruimte geworden. Een keuken is vooral gezellig, een plek waar de hele familie samenkomt. Er wordt gegeten, gekletst, gewerkt en gespeeld. En wat is er in een keuken die intensief gebruikt wordt makkelijker dan een onderhoudsvriendelijk keramisch keukenblad?

Een keramisch keukenblad is niet alleen makkelijk in onderhoud, keramiek geeft ook een strakke, chique en stoere uitstraling. Een keramisch keukenblad past dus perfect in een moderne keuken. Bovendien is een keramisch aanrechtblad gemakkelijk te combineren met keukenaccessoires. Waar keukenapparatuur vroeger werd weggewerkt in keukenkastjes, mag het nu gezien worden. Mooie pannen, een design waterkoker en een ouderwetse broodtrommel zijn eyecatchers in de moderne keuken.

keramisch keukenblad in verschillende stijlen

Een keramisch keukenblad in elke stijl

Wanneer je aan een keramisch keukenblad denkt, zie je al snel een strakke moderne keuken voor je. Dat kan, en een donker of licther keramisch blad staat in een moderne keuken ontzettend goed, maar in ook in bijvoorbeeld een landelijke keuken past een keramisch blad prachtig. Omdat de uitstraling van een keramisch blad aan een natuurstenen aanrecht doet denken, geeft het een lekker natuurlijke uitstraling, terwijl een keramisch keukenblad door zijn lage gewicht ook nog eens een stuk praktischer is.

Keramisch keukenblad met kookplaat met braadpannen

Wist je dat…

keramiek voor het grootste gedeelte uit klei bestaat? Een keramisch keukenblad is een combinatie van klei en porselein. Doordat het op hoge temperatuur is gebakken, is het materiaal erg hard en heeft het een lange levensduur. Een keramisch keukenblad kan gemakkelijk 20 jaar mee, zonder dat de kleur en hardheid veranderen.

Waarom een keramisch keukenblad?

Een werkblad van keramiek is nog relatief nieuw. Behalve dat een keramisch keukenblad er gewoon heel mooi uitziet, heeft het nog een aantal grote voordelen:

  • Keramische keukenbladen zijn hygiënisch. Keramiek is een hard materiaal dat vlekbestendig is. Heel handig met kleine kinderen dus!
  • Een keramisch werkblad is onderhoudsarm. Het werkblad blijft mooi, omdat het krasbestendig en watervast is. Vocht tast het blad niet aan en voedselresten trekken er niet in.
  • Een keramisch keukenblad is hittebestendig tot 450 graden Celsius. Handig als je veel met hete pannen of ovenschalen in de weer bent. Je kunt de schalen meteen uit de oven op het keramisch keukenblad plaatsen.
  • Keramiek is gemakkelijk te combineren en het is 100 procent kleurvast. Wat voor interieur je ook hebt, een keramisch keukenblad past bijna altijd. Daarnaast is het goed te combineren met keukenapparatuur.

Let wel op wanneer je enthousiast op je nieuwe keramische blad aan de slag gaat: ga bijvoorbeeld niet direct op het blad de groenten snijden. Niet om het blad maar om het mes, het blad is namelijk zo hard, dat je mes er bot van wordt!

Keramisch keukenblad in moderne lichte keuken

Tip!
Een nieuw aanrechtblad geeft de keuken meteen een heel nieuwe look. Ga jij voor een keukenblad van graniet, composiet, terrazzo of toch een keramisch keukenblad? Bij de keuze voor een nieuw tafelblad moet je rekening houden met hoe onderhoudsvriendelijk het materiaal is, hoe intensief de keuken wordt gebruikt, of je kleine kinderen hebt, vaak hete schalen gebruikt en of het tafelblad bij de rest van het interieur past.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.

Foto’s: Living4Media & Westwing