Keramische koekenpan

Keramische koekenpan

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKeramische koekenpan

In het weekend wil je, na een drukke week, niks liever dan uitslapen en ontspannen. Wat is er dan lekkerder dan een uitgebreid ontbijtje op zondag? Een gebakken eitje, spek, thee, sap en misschien zelfs pannenkoeken! Ontspannen pannenkoeken en eieren bakken doe je vanaf nu met een keramische koekenpan.

Een keramische koekenpan heeft een onderlaag van keramiek. Dat is een speciaal materiaal dat bestaat uit verschillende bestanddelen. Een vorm van keramiek is bijvoorbeeld aardewerk, maar ook glas of diamant. Vanwege de speciale eigenschappen van keramiek, zorgt een keramische koekenpan ervoor dat je nergens anders meer mee wilt koken.

Waarom een keramische koekenpan

Benieuwd waarom je je oude koekenpan met antiaanbaklaag moet omruilen voor een keramische koekenpan? Keramische koekenpannen hebben een lage rand, waardoor het omdraaien van pannenkoeken, een eitje of bijvoorbeeld wraps nog makkelijker wordt. Door de gladde onderlaag van de keramische koekenpan, is het bijna onmogelijk om eten aan te laten bakken. Daardoor hoef je minder of zelfs geen olie of boter te gebruiken, wat de maaltijd weer een heel stuk gezonder maakt!

Omdat keramiek bestand is tegen zeer hoge temperaturen, kun je de keramische koekenpan op elk kookoppervlak gebruiken. Of je nu kookt met inductie, gas of een elektrische kookplaat, een keramische koekenpan past in elke keuken. Koken met een keramische koekenpan is lekker, leuk én gezond.

Inspiratie voor in de keuken

Op zoek naar wat bak-inspiratie om te gebruiken voor je nieuwe keramische koekenpan? Hier lees je leuke tips voor dat heerlijke ontbijtje op zondag of een doordeweeks pannenkoekenfeest met de kinderen!

  • Probeer eens een lekkere variatie te maken op de standaard pannenkoek met spek! Door het beslag kun je bijvoorbeeld kaneel of bruine basterdsuiker mixen. Dat geeft de pannenkoek een zoeter smaakje dat heerlijk is in combinatie met appel of rozijnen! Het enige wat je nog op tafel moet zetten zijn de stroop en de suiker en het feest kan beginnen.
  • Nadat je op zondag heerlijk hebt uitgeslapen, is het tijd voor een lekker uitgebreid ontbijt. Geen saai gebakken ei, maar roerei van hotelkwaliteit! Met je keramische koekenpan blijft het ei zacht, soepel en kun je het helemaal glad kloppen. Breek een paar eieren in de keramische koekenpan en kloppen maar!
  • Ben je het ook zat om te veel boter en olie te gebruiken voor bijvoorbeeld het bakken van vlees of aardappeltjes? Al je eten krijgt door het gebruik van deze ongezonde vetten dezelfde smaak. Met een keramische koekenpan heb je dit door de gladde onderlaag niet meer nodig! Je eten wordt goed gaar en knapperig en behoudt een heerlijke smaak.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.