Keramische pan

Keramische pan

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKeramische pan

Vind jij het eten dat je bereidt in de koekenpan ook altijd zo vet en ongezond? De ietwat vettige smaak door het gebruik van boter of olijfolie is soms wel eens lekker, maar niet als het in elk gerecht weer terugkomt. Bovendien is het niet goed voor ons lichaam. Wil jij ook gezonder gaan koken en gaan minderen in het gebruik van olie en vet?

Dan is de aanschaf van een keramische pan een goed idee! Met een keramische pan kook je gezond, gemakkelijk en gegarandeerd lekker. Grote hoeveelheden olie en boter heb je niet meer nodig! Een keramische pan is een aanwinst voor elke keuken, want geschikt voor elke warmtebron.

Voordelen van een keramische pan

Koken met een keramische pan heeft ontzettend veel voordelen, maar de belangrijkste zijn:

  • Een keramische pan is geschikt voor gebruik op inductie en andere warmtebronnen
  • Een keramische pan is voorzien van een anti-aanbaklaag, waardoor je flink kunt minderen in de hoeveelheid boter en olie die je gebruikt bij het bakken en braden. Aanbakkend eten is met een keramische pan verleden tijd.

Keramische kookkracht

Een koekenpan is handig om vlees in te bereiden of om heerlijk gekruide aardappeltjes in te bakken. Een nadeel is wel dat er altijd boter of olijfolie nodig is. Met de keramische pan behoort dit echter tot het verleden. Deze pannen zijn immers voorzien van een laagje keramiek, dat altijd een anti-aanbak werking heeft.

Ook is de keramische pan krasvast en kan bij hoge temperaturen worden gebruikt. Op inductie koken? Dat is geen probleem met de keramische pan!

Als jij aan de slag wilt gaan met verse ingrediënten waarvan je graag de smaak behoudt, dan is het belangrijk om over het juiste kookmateriaal te beschikken. Een keramische pan gebruiken, is dan ook zeer aan te raden. Doordat je geen toevoegingen van boter of olie nodig hebt, blijven de pure smaken bewaard. De keramische pan, ook wel ceramic genoemd, is dus een aanwinst voor elke keuken!

Voor welke keramische pan kies jij?

Een keramische pan is handig in gebruik en zorgt voor gezondere maaltijden, dag na dag na dag. Voor welke soort keramische pan jij kiest, is een persoonlijke keuze. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar.

  • De keramische koekenpan: een lekker multifunctionele pan, die je kunt gebruiken voor allerlei soorten eten. Bak er goed gekruide krieltjes of een visje in, zonder je druk te hoeven maken over aanbranden. Met de laag teflon op de bodem heb je een lekker vetarm maaltje. Drooggebakken vis is verleden tijd!
  • Een pannenkoekenpan met keramisch laagje: voor de echte pannenkoekenliefhebber is een pannenkoekenpan natuurlijk onmisbaar. Op een grote, platte keramische pannenkoekenpan bak jij de lekkerste, fijn dunne pannenkoeken zonder aanbranden. De pannenkoek omdraaien is een eitje en hij is lang niet zo vet nu je maar weinig boter nodig hebt. Kunnen jij en je kinderen ‘m ook lekker opgerold met de handen eten zonder vette vingers te krijgen!
  • De grillpan of wokpan van keramiek: wanneer jij graag flink wild wokt, dan is een keramische wokpan een goed idee! Waar je lekkere wokgroenten of de nasi nogal snel konden aanbranden in je gewone metalen wokpan, kun je lekker vetvrij aan de slag in een keramieken wokpan. Wanneer je daar graag nog een paar satéstokjes bij grillt, dan is een keramieken grillpan ook een geweldige uitkomst. Behalve dat je vlees met een pan van keramiek een stuk minder vet zal zijn, is het ook een uitkomst voor een door regen overvallen barbecue. Je kent het wel: ondanks dat de weersvoorspelling de buien pas ‘s nachts verwachtte, barst het wanneer je net begonnen bent al helemaal los. Met een keramieken grillpan heb je het vlees alsnog snel gebraden mét de lekker barbecuesmaak maar zonder de het vele vet en koolstof dat daarbij komt kijken.
  • Hele pannensets met keramische pannen! Wanneer je dan toch bezig bent met verschillende keramische pannen aan te schaffen, dan ben je al snel voordeliger uit met een complete pannenset. Daarbij houd je ook je pannenset mooi in één stijl. Da’s belangrijk, omdat keramische pannen vaak in mooie, rood of wit geverfde sets komen en jij je keuken op deze manier voordelig stijl kunt geven.

Dat al deze soorten verkrijgbaar zijn, is niet zo raar, want steeds meer mensen maken bij het koken gebruik van de kracht van keramiek!

Modern koken, dat draait om gemak, smaak en gezonde voeding. Aan al deze vereisten voldoet de keramische pan. Het is dan ook logisch dat deze pannensoort in steeds meer keukens de boventoon voert. Pure smaken van de ingrediënten zorgen voor de lekkerste gerechten!

 

Aankomende sales