Kersenhouten eettafel

Kersenhouten eettafel

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKersenhouten eettafel

Kersenhouten eettafels, kasten, salontafels en stoelen kom je superveel tegen. Waarom, vraag jij je nu misschien af. Nou, kersenhout is super te bewerken. De houtsoort is licht, lichter dan bijvoorbeeld zwaar eikenhout, en er kunnen heel gemakkelijk allerlei vormpjes in gezaagd, gesneden en geschaafd worden. Ideaal voor bijvoorbeeld salontafels, maar ook voor grotere meubels zoals een kersenhouten eettafel.

Bij een kersenhouten eettafel denk je al snel aan een donkerrode kleur tafel. Kersenhout is helemaal niet per se rood van kleur. Die kleur is niet eens de natuurlijke kleur van het hout, maar een aangebrachte kleurlaag voordat het hout verder wordt afgewerkt. Een kersenhouten eettafel en andere kersenhouten meubels laten zich dus net zoals andere houtsoorten gewoon gemakkelijk verven in allerlei kleurtjes! Zo kun je kersenhouten meubels altijd mooi in jouw interieur kwijt, want een donkerrode kleur kun je eventueel ook eraf schuren!

Een kersenhouten eettafel

Een eettafel van kersenhout is een vrij duurzame eettafel. Kersenhout, ook wel kersen genoemd, is heel flexibel in de bewerking. Zo kunnen er naast kersenhouten eettafels ook bijpassende stoelen gemaakt worden. Kersenhout laat zich zelfs gewoon buigen tot armleuningen! Je kunt er dan ook allerlei modellen tafels van maken.

Verder kun je behalve een kersenhouten eettafel heel easy houten woonaccessoires van kersen maken. Denk maar eens aan houten boekenstandaarden, houten sterren voor op de deur van de kinderkamer, kleine kistjes voor je sleutels of andere dingen in te doen, en houten krantenbakken of wijnstandaards.

Aan de slag!

Ga je zelf aan de slag met kersenhout? Volg dan deze tips om lang van je kersenhouten eettafel of ander kersenhouten meubeltje te genieten:

  • Gebruik geen normale schroeven en spijkers, het hout kan door schroeven en spijkers verkleuren. Neem daarom roestvrijstalen schroeven en spijkers om bijvoorbeeld je kersenhouten eettafel te maken.
  • Plak onder de poten van je kersenhouten eettafel viltjes. Dit dient ter bescherming van je vloer, maar het houdt het hout ook langer mooi. Kersenhout is matig duurzaam. Als je jouw vloer mooi dweilt, ziet dat er wel net uit, maar als je kersenhouten eettafel hierdoor steeds een beetje nat wordt, gaan de poten niet zo lang mee.
  • Gebruik kersenhouten eettafels, stoelen en andere meubels liefst alleen binnenshuis. Het hout is namelijk niet optimaal weersbestendig, al gaat het toch wel zeker 25 jaar mee als je het wél besluit buiten te zetten. Eigenlijk dus geen compléte ramp.
  • Behandel je kersenhouten eettafel, salontafel of kast met meubelolie. Zo blijft je meubel van kersenhout nog langer mooi!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.