Kerstkaarten

Kerstkaarten

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKerstkaarten

Wanneer het jaar weer bijna voorbij is, komen de feestdagen om de hoek kijken. Gezellig samenzijn met de familie, lekkere diners aan een lange tafel, kaarsjes, een kerstboom, en natuurlijk: kerstkaarten! Hoe leuk is het om een lief kaartje te ontvangen, of jouw vrienden en familie blij te maken met een kerstkaart met mooie tekst?

Dit jaar maak jij jouw kerstkaarten gewoon zelf. Maak voor iedereen in je omgeving een persoonlijk kaartje met een mooie foto en een hartverwarmende boodschap. Dat is waar Kerstmis om draait: de mensen die je lief zijn verrassen, verwennen of een hart onder de riem steken. En hoe kan dat beter dan door zelf een originele, gekke, lieve, grappige of mooie kerstkaart te maken.

Wist je dat…

…de eerste kerstkaart in 1843 werd verstuurd door Sir Henry Cole? De Londense topambtenaar kon door zijn grote sociale netwerk niet op bezoek bij al zijn vrienden en familie en besloot hen in plaats daarvan een kaartje te sturen. Hij was dus de ‘ontdekker’ van de kerstkaarten.

Online of per post?

Nu, ruim 170 jaar later, is het versturen van kerstkaarten een echte traditie. Wel worden kerstkaarten steeds vaker via e-mail verstuurd. Mensen ontwerpen hun eigen kaarten met foto’s van kinderen, huisdieren of hun huis in kerstsfeer. Het versturen van online kerstkaarten bespaart tijd doordat je niet iedere kaart apart hoeft te schrijven.

Toch blijven oude vertrouwde kaartjes per post het leukst, omdat je ze mooi ergens op kunt hangen in huis. Helemaal het krijgen van een zelfgemaakte kaart is toch wel een feestje!

DIY: persoonlijke kerstkaarten

Een kerstkaart ontvangen wordt nóg leuker als de persoon van wie je hem krijgt de kaart zelf gemaakt heeft. En kerstkaarten knutselen is helemaal niet zo moeilijk. Het enige wat je nodig hebt is creatieve ideeën en de volgende materialen:

  • Lege kaarten
  • Kartel schaar
  • Stiften en kleurpotloden
  • Leuke stofjes
  • Kerstplaatjes/stickers
  • Zilveren en gouden pen
  • Tekst stickers
  • Lijm
  • Plakband

Tip!

‘Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar’ is niet een erg originele tekst voor op een kerstkaart. Wil jij dit jaar eens iets anders voor op jouw zelfgemaakte kerstkaarten? Schrijf dan een lief gedichtje of haal herinneringen op aan het afgelopen jaar. Geen inspiratie? Het internet staat vol met leuke en ontroerende teksten!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.