Keukenbank

Keukenbank

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKeukenbank

De keukenbank is een meubel dat we steeds vaker zien in hedendaagse keukens, maar eigenlijk heeft het een antiek karakter. Vroeger werden houten keukenbanken gebruikt om met het hele gezin aan te eten. Het bood immers veel zitplaats en nam minder ruimte in dan aparte stoelen. ‘s Avonds werd de bank opengeklapt en als bed gebruikt.

Extra slaapplaatsen in de keuken is niet meer zo snel nodig, maar de multifunctionaliteit van een keukenbank geldt nog steeds. Woon je klein en heb je geen aparte woonkamer? Dan kan een keukenbank goed dienst doen als gezellige zithoek en de ruimte in of onder het zitvlak gebruiken om spullen op te bergen. Zit de niet automatisch in de keukenbank verwerkt, dan kun je er opbergdozen, manden of houten (fruit)kisten onder zetten. Deze zichtbare accessoires geven een leuke sfeer, helemaal als ze matchen met de stijl van je keuken! In een keukenbank schuilt dus meer dan je denkt!

Van antiek tot hedendaags

Een keukenbank geeft een nieuw effect aan je keuken. Afhankelijk van de stijl van andere woonaccessoires en meubels als stoelen, kasten en tafels die al in je keuken staan, kies je de keukenbank die bij jou past.

  • De meest klassieke keukenbank is een vrij eenvoudig model van hout met hoge houten leuningen.
  • Een antieke keukenbank heeft soms houten spijlen in de leuningen of versiersels in het houtwerk en kan worden opengeklapt als bed.
  • De banken van sloophout of steigerhout zijn vaak in een wat zwaardere en robuustere stijl, maar is de bank wat ‘opener’, dan past hij ook goed in een romantische of brocante keuken.

Pimp je keukenbank!

Wil je wat kleur in je keuken brengen? Verf de keukenbank dan in de door jou gewenste kleur! Of maak gebruik van een vrolijke, nieuwe stof.

Voorzie de keukenbank van een aantal goed gecombineerde kussens. Die doen heel veel met de sfeer!

En zorg ten slotte voor bijpassende accessoires op de bijbehorende tafel voor een complete, stijlvolle zithoek in de keuken.

De moderne keukenbank

Er bestaan ook modernere varianten van de keukenbank.

  • De meest simpele versie is het basic bankje zonder leuningen. Als je van minimalistisch houdt, is een dergelijke keukenbank in de kleur wit, grijs of zwart perfect.
  • Houd je meer van natuurlijk, dan is een grof houten basic bank in een donkere houtkleur mooi, vooral als je de nerven of jaarringen in het hout kunt zien.
  • Een hoekbank of keukenbank in U-vorm straalt gezelligheid en comfort uit, zeker als de bank gestoffeerd is of er losse (gekleurde) kussens op liggen.

Originele keukenbanken

Je kunt natuurlijk ook voor originelere banken kiezen. Heb je wat meer ruimte, dan is een picknick bank in het midden van je keuken een echte eye catcher. Je hebt verschillende soorten picknick banken, variërend van de zware en robuustere soorten tot de wat lichtere, mooie afgewerkte picknick banken.

Voor een simpele of moderne keuken kun je met een mooie designbank het verschil maken. Zorg dan wel voor een bijpassende tafel die niet alle aandacht van de bank wegneemt.

Of wat dacht je er van om je keuken om te toveren tot American diner? Een hoekbank of keukenbank in U-vorm is hiervoor uiterst geschikt. Je creëert eenvoudig een retro stijl met zachte lederen bekleding, het liefst in (donker)oranje of rood. Met bijpassende jaren ’50 stoelen, wat vintage reclameposters aan de muur, een ketchupflesje op tafel en, voor de echte fanaat, een jukebox in je keuken, lijkt het iedere avond of je uit eten gaat in de fifties!

Style experts en ontwerpers geven exclusief voor Westwing een kijkje in hun mooi ingerichte huis. Laat je hierdoor inspireren en blijf up to date over de laatste trends! Kijk voor een nieuwe keukenbank en de aankleding van je keuken rond in deze exclusieve, online webshop en verras jezelf dagelijks over de aanbiedingen en nieuwste selecties..