Keukenkasten

Keukenkasten

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKeukenkasten

Keukengerei zoals borden, potten, pannen, glazen en bestek zijn onderdeel van de basisuitrusting die in vrijwel iedere keuken terug te vinden is. Belangrijk is dat al deze items, tezamen met andere keuken apparaten, veilig, netjes, overzichtelijk  en praktisch binnen handbereik opgeborgen kunnen worden. Keukenkasten brengen simpelweg orde en behoren tot de basis voor elke keuken.


Wat wenst u dat uw keuken heeft? Op deze vraag zijn vele antwoorden mogelijk die variëren van functionele- en moderne apparatuur, een extra zitgedeelte tot meer werkruimte. Echter, de kern van al deze wensen komen op hetzelfde neer, namelijk, meer opslagruimte. Keukenkasten zijn hiervoor de perfecte oplossing aangezien ze de basis voor iedere keuken vormen en ten alle tijden in het ontwerp van de ideale droomkeuken worden geïntegreerd. De aantallen en diversiteit van deze kasten is natuurlijk essentieel en bepalend voor de aanwezige ruimte in een keuken. Of het nu een grote of kleine keuken is – de selectie aan keukenkasten is enorm en er zijn altijd kasten te vinden die aan uw behoeften voldoen.

Als u regelmatig in uw keuken verblijft is naast het feit dat de keukenkasten functionele bergruimte bieden het eveneens van belang dat ze er aangenaam uit zien. Op deze manier ziet het er niet alleen overzichtelijker uit wanneer u aan het koken bent of gasten ontvangt, maar geeft het ook een netter totaalbeeld van uw appartement weer. Daarentegen, heeft het evenzeer alles met veiligheid te maken.

Naast de klassieke keukenkasten in de vorm van boven- en onderkasten zijn er ook stijlvolle unieke stukken, zoals een antieke buffetkast of een modieus dressoir die als keukenkast gebruikt kunnen worden wat de keuken een zeer authentieke en gezellige charme zal geven. Waar men in ieder geval wel op moet letten is dat het materiaal van de kasten ook daadwerkelijk geschikt is voor het gebruik in keukens. Tenslotte wil iedereen dat zijn of haar meubels lang mee zullen gaan zonder er te veel werk en verzorging in te moeten investeren.

Keukenkasten – het aanbod en de selectie

Klassieke keukenkasten kunnen worden onderverdeeld in de categorieën van wandkasten, onderkasten en hoge kasten. Idealiter worden al deze soorten overwogen en in het keuken ontwerp geïntegreerd. De hoeveelheid keukenkastjes die van elk type gebruikt kan worden is afhankelijk van de beschikbare ruimte en de individuele behoefte aan opslagruimte.

Een wandkast biedt voldoende ruimte om keukengerei, zoals glazen, mixers of borden te plaatsen. Tegelijkertijd hebben deze kasten het voordeel dat ze gemakkelijk met schroeven en muurpluggen aan de wand te bevestigen zijn. Daarnaast, zijn naast de bovenkasten met eenvoudige deuren, ook wandkasten met glazen deuren en verlichting te krijgen die als highlight tussen de anderen opgehangen kunnen worden.

Onder deze wandkasten, of ook wel bovenkasten genoemd, zijn vaak onderkasten te vinden. Onderkasten worden in de meeste gevallen op heuphoogte geplaatst en vormen de basis voor het aanrecht, zodat men op deze manier alles bij de hand heeft. Tevens zijn in veel van deze kasten laden geïntegreerd waar al het bestek en andere kleine items in opgeborgen kunnen worden wat het kookgedeelte praktisch en overzichtelijk maakt. Daarentegen worden ook vaak verschillende soorten inbouwapparatuur achter deze keukenkasten verscholen zoals een vaatwasser of koelkast wat de keuken een strakke look geeft.

Hoge kasten, daarentegen, zijn erg handig, passen in elke keuken en bieden net zoals een apothekerskast veel bergruimte. Doordat hoge kasten vaak lang en dun zijn is er altijd wel een plekje in de keuken te vinden waar dit type gesitueerd kan worden.

Een echt hoogtepunt in keukens is en blijft toch wel een buffetkast of dressoir. Deze kasten bieden extra opslagruimte en zien er tevens klassiek uit. Bij buffetkasten is het mogelijk kopjes en borden in het bovenste gedeelte achter de glazen deuren op te bergen, zodat uw speciale servies altijd zichtbaar is. Bovendien, kunt u hierdoor ook sneller bij het servies wanneer u iets nodig heeft. Verder, zijn sommige buffetkasten voorzien van een wijnrek die net dat beetje extra stijl in uw keuken creëert. Een dressoir, daarentegen, is in verschillende vormen en en groottes te verkrijgen wat eveneens in ieder huis welkom is.

De grootte van de keukenkastjes

Bij het selecteren van de keukenkastjes speelt de opslagruimte een grote rol en is afhankelijk van wat u nodig heeft. Wel moet de hoogte, breedte en diepte van de kasten nauwkeurig worden opgemeten, zodat uiteindelijk alles past en er een harmonieus totaalbeeld ontstaat.

Een combinatie van verschillende grootte is echter ook mogelijk en kan er eveneens modieus uit zien als het goed wordt verwerkt. Kortom, uw creativiteit en combinatie mogelijkheden zijn eindeloos.

De materialen van de keukenkasten

Voor in de keuken bieden zich verscheidene onderhoudsvriendelijke materialen aan zoals kunststof en hout. Beuken, essen of berken zijn bij uitstek de meest populaire houtsoorten die graag in een keuken gezien worden. Deze houttypes zijn verkrijgbaar in zowel gepolijst als hoogglans keukenkastjes wat de keuken een zeer bijzondere en moderne flair geeft. Anderzijds, kan men met kunststof keukenkasten een beetje kleur in de keuken aanbrengen, omdat deze in vrijwel elke kleur verkrijgbaar zijn.

Voor welke stijl u ook kiest, er zijn vele manieren om uw keuken tot een speciale plek om te toveren. Goed gecombineerde afzonderlijke stukken die een perfect totaalbeeld vormen maken van uw keuken een bijzonder hoogtepunt. Op deze manier kunt u ontspannen koken en uw gasten in een stijlvolle sfeer entertainen.

Fotos © Living4Media