Keukenmes

Keukenmes

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKeukenmes

Keukenmessen heb je nooit genoeg op voorraad als je veel in de keuken staat en veel snijwerk verricht voor jouw huisgemaakte maaltijden. Of je nu een stamppot maakt of een viergangendiner voorbereidt met allemaal andere soorten groenten, vlees, vis en aardappeltjes, messen komen in de keuken altijd wel van pas.

Ben jij zo’n geluksvogel met een compleet 12-delig messenblok? Dan hoef je niet lang te zoeken naar je keukenmes bij een snijklusje. Je hebt in een messenblok allerlei messen zitten: een keukenmes van 20 cm, een keukenmes van 30 cm en veelal ook wel vleesmessen van 40 cm. Het keukenmes gebruik je elke dag wel en is dan ook handig om te hebben als je géén messenblok hebt. Lees verder om te weten te komen hoe je jouw keukenmes goed onderhoudt.

Pracht & praal in de keuken

Daar ligt hij dan: jouw prachtige nieuwe keukenmes, in de keuken. Je koos hem, omdat hij er zo mooi en stijlvol uitzag. Als je jouw paksoi er grof mee snijdt of je gerookte kipfilet in dunne plakjes snijdt, voel jij je een hele keukenprinses. Hoe lang zal jouw prachtige keukenmes meegaan? Hoe lang kun jij nog van dit gesmede prachtmes genieten? Jaren! Mits je de tips gebruikt!

Tips voor jouw keukenmes

Een keukenmes gebruik je veelvuldig en bijna elke dag. Dat zal wel snel slijten… Dat klopt, maar je kunt er van alles aan doen om zo lang mogelijk van jouw mooie keukenmes te kunnen genieten. Volg je de tips nauwkeurig op, dan kan jouw keukenmes jarenlang meegaan!

  • Kies je keukenmessen uit op hardheid. De hardheid geeft aan hoe goed jouw keukenmes bestand is tegen vervorming. Eens vervormd, kun je een mes niet meer terugkrijgen. Niet handig als je mes bijvoorbeeld scheef wordt, want dat snijdt niet makkelijk. Wil je een keukenmes zelf goed kunnen bijslijpen? Dan ga je voor een hardheid van minimaal 52 HRC en maximaal 58 HRC.
  • Keukenmessen die een grotere hardheid hebben, zijn scherper en gaan langer mee, maar ze zijn lastiger te slijpen. Weeg dus af wat jij belangrijker en makkelijker vindt.
  • Schaf voor je messen de juiste slijpsteen aan. Heb je harde, stalen messen? Zet dan voor je veiligheid een veiligheidsbril op. Dan kun je geen splinters en vonken in je ogen krijgen bij het slijpen.
  • Slijp geregeld je messen. Hoe lager de hardheid, hoe vaker je het mes moet slijpen. Met een scherp mes snijd je het gemakkelijkst.
  • Stop goede messen niet in de vaatwasser, maar was ze met de hand af en droog ze meteen.

Wil jij jouw keukenmes niet uit het oog verliezen, omdat je hem zo mooi vindt? Zet hem dan in een messenblok van glas. Zo zie je aan de buitenkant ook meteen welk mes je moet pakken voor jouw snijklus.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.