Keukenstoelen

Keukenstoelen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKeukenstoelen

In de keuken kan er soms flink gezwoegd worden. Staand kokkerellen en een flink heen en weer geloop. Vandaar dat het ook wel fijn kan zijn om tussendoor, tijdens het schillen van de aardappels of het snijden van de groenten, even te zitten. Heel prettig na een lange werkdag! Heerlijk om dan in de keuken even op adem te kunnen komen.  

In de keuken wordt geleefd! Maak er daarom een fijne plek van waar iedereen volop van kan genieten. Vooral in een woonkeuken is dit erg fijn, aangezien deze keukens niet alleen als kookgedeelte worden gebruikt. Hier zitten we misschien wel het liefst met vrienden en familie. Op de keukenstoelen kan eindeloos veel tijd worden gespendeerd. Van ontbijt tot een nachtelijke borrel.. keukenstoelen zijn natuurlijk onmisbare meubelstukken!

Keukenstoelen bij de eettafel

In een keuken worden de keukenstoelen meestal bij een eettafel of  in een zithoek geïntegreerd en hebben ze een permanente aanwezigheid in de ruimte. Hierdoor vormen de meubelstukken het sociale centrum van de keuken of in sommige gevallen het gehele appartement. In kleinere keukens is er echter vaak niet genoeg ruimte voor een keukentafel, keukenstoelen of zelfs een eethoek.

In deze gevallen kun je, om toch een eethoek te kunnen creëren wanneer dat nodig is, van flexibelere keukenmeubels gebruikt maken.

Stoelen, zoals

.. zijn ruimtebesparend en kunnen weer handig opgeborgen worden. Daarbij hebben ze hetzelfde doel en kan de vorm van stijlvolle en bijzondere exemplaren keukenstoelen een visueel hoogtepunt in elke keuken zijn.

Ridge Rib, eetkamerstoelen of klapstoelen

Ga je op zoek naar stoelen, dan is er werkelijk een eindeloze selectie te vinden. Keukenstoelen, eetkamerstoelen, schommelstoelen, tuinstoelen of stoelen voor in de woonkamer hebben allemaal een brede selectie die de keuzes enorm maken.

Verschillende kleuren, het gewenste materiaal en de vorm zijn een aantal besluiten waar over na gedacht moet worden. Voor keukenstoelen in het bijzonder is het eveneens van belang dat er rekening wordt gehouden met de beschikbare ruimte.

Doordat de ruimte invloed heeft op de vorm en functies van de keukenstoelen kunnen de klassieke stoelen of de Ridge Rib bijvoorbeeld, als men de ruimte heeft, ook eetkamerstoelen en een eettafel voor de keuken plaatsen.

Op deze manier wordt er een knusse woonsfeer gecreëerd die iedereen een warm welkom geeft in de keuken. Heb je beperkt de ruimte, dan zijn stoelen als klapstoelen, barkrukken of barstoelen de juiste alternatieven, die tevens ook bij het aanrecht of werkblad kunnen worden geplaatst.

Keukenstoelen

Keukenstoelen

De keuken is een plek waar gewerkt en gekookt wordt. Daarom is het belangrijk om er zeker van te zijn dat de gekozen keukenstoelen van een gemakkelijk te onderhouden materiaal zijn gemaakt, aangezien het zeker in de keuken meer kans heeft om vuil te worden door spatten en knoeien.

Om er dus voor te zorgen dat de keukenstoelen (en stoelen in het algemeen) er altijd weer als nieuw en representatief uit kunnen zien, is het verstandig om kussens en dekens die gemaakt zijn van gevoelige stoffen te vermijden.

Naast het feit dat deze vaak niet gewassen kunnen worden, kunnen ze gemakkelijk geuren opnemen die er moeilijk uit te krijgen zijn. Hierdoor is het verstandig om makkelijk te reinigen materialen te nemen voor het gebruik in de keuken.

Een mooie en ook elegante manier, ook al niet meteen geschikt voor continu gebruik, kunnen keukenstoelen gemaakt van geolied massief hout goed tegen een hoge luchtvochtigheid die tijdens het koken kan ontstaan.

De meest geschikte stoelen voor in de keuken

  • Makkelijk te onderhouden,
  • snel te reinigen en
  • wasbare materialen zoals geïmpregneerd hout, MDF, kunststof, roestvrij staal, chroom of metaal kunnen zonder aarzeling in de keuken worden gebruikt.
  • Daarnaast zijn keukenstoelen van leer of kunstleer eveneens praktisch die de ruimte een elegante en klassieke touch geven.

Kortom, keukenstoelen maken van de keuken een visueel hoogtepunt!

Of je de keukenstoelen nu aanschaft om stilistische redenen of praktische overwegingen, maakt niet zo veel uit, aangezien het in beide gevallen het werken in de keuken aangenamer en comfortabeler zal maken.

Vind jouw favoriete keukenstoelen bij Westwing! Deze webshop biedt dagelijks een gevarieerd aanbod meubels en accessoire voor in en om het huis. In Westwings online magazine lees je alles over de nieuwste trends en kun je binnenkijken bij interieurexperts en stylisten. Raak hierdoor geïnspireerd en maak van jouw keuken een hele mooie keuken!