Keukentafel

Keukentafel

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKeukentafel

Keukentafels zijn onmisbaar en multifunctionele meubels. Naast dat ze een plek zijn waar we kunnen eten of werken is het tegelijkertijd een decoratief element! In veel huishoudens is naast de woonkamer, de keuken het centrum van het gezinsleven. Hier wordt namelijk niet alleen gekookt, maar ook samen gegeten en gekletst. Hier worden de meest leuke en interessantste gesprekken gevoerd!  

Hoe klein de keuken ook is, de keukentafel is en blijft een integraal onderdeel van de keuken uitrusting. Zelfs als de keuken niet alleen gebruikt wordt om te eten. Laat je inspireren door verschillende soorten keukentafels en decoratie tips!

Een keukentafel met planken – extra opbergruimte voor elke keuken

In kleine keukens is plek meestal schaars, waardoor je creatief met opbergmogelijkheden moet zijn. In zulke gevallen zorgt een kleine keukentafel met opslag mogelijkheden zoals planken, voor extra bergruimte waar we de keukenapparatuur, zoals een koffiezetapparaat, waterkoker of broodrooster, een plek kunnen geven. Bovendien, kunnen hier kookboeken, fruitschalen of accessoires zoals potten, schalen of bloemenvazen worden geplaatst om de sfeer mee op te vrolijken.

Afhankelijk van het gewenste gebruik van de keukentafel zijn er verschillende varianten te verkrijgen:

  • Een keukentafel met een legplank,
  • Een keukentafel met ingebouwd wijnrek,
  • Een keukentafel met opbergruimte onder het tafelblad of
  • Een keukentafel met lades. In deze lades kan men makkelijk kleine items zoals een kurkentrekker of blikopener opbergen.

kitchen table

Uitschuifbare keukentafel – een werkblad en eettafel voor familie en gasten

Wordt de keuken niet gebruikt om te koken, dan wordt het wel gebruikt om er te eten, te werken of gewoon samen te zitten. Mocht er ineens meer ruimte nodig zijn, omdat onverwachts bezoek aan de keukentafel plaats wil nemen, is een uitschuifbare keukentafel de reddende engel.

Een ingeklapte keukentafel bespaart ruimte in de keuken, uitklappen hoeft alleen als echt nodig! Ongeacht het model van de keukentafel: rond of vierkant, er kan snel en eenvoudig extra ruimte worden gecreëerd voor het eten, het bakken, of het maken van huiswerk.

Daarnaast zorgt een keukentafel voor sfeer. Een chique, uitschuifbare eettafel gemaakt van glas, metaal, hout of MDF is als een blikvanger die eenvoudig kan worden versiert met een decoratieve schaal, vaas of tafelkleed. Naast dat dit de keukentafel mooier zal maken, verdoezelt het ook de eventueel zichtbare grens die op de keukentafel te zien is.

Een keukentafel met stoelen

Aan een tafel horen stoelen! En dat is zeker ook het geval bij de keukentafel. Of het nu om een eettafel of een keukentafel gaat, die hoofdzakelijk als werkblad gebruikt wordt, stoelen horen erbij.

De combinatie van een tafel met stoelen kan natuurlijk afzonderlijk van elkaar gekocht worden. Het is echter wel aan te raden, dat als je een goed matchende set wilt hebben, om het ook als set te kopen of in ieder geval op dezelfde dag te doen, zodat je zeker weet dat het bij elkaar past.

Hoe dan ook, de combinatie zal de keuken huiselijker en comfortabeler maken.

Keukentafel op wielen of als klaptafel

Niet elk huis heeft een grote woonkeuken waar een zithoek met eettafel in past. Gelukkig zijn ook voor deze keukens bijpassende kleine keukentafels. Woon je klein, dan is een keukentafel op wielen of klaptafels een praktische oplossing. Deze modellen kunnen namelijk als ze niet in gebruik zijn eenvoudig naar de zijkant worden geklapt of gewoonweg worden weggerold.

Het uiterlijk van dit type tafels doet niets af aan de functionaliteit, omdat ze ondanks het materiaal, hout of MDF, er in elke keuken stijlvol uit kunnen zien.

Dining room

De keukentafel stijlvol versieren en verlichten

Functionele keukentafels kunnen, vooral als het een groot model is, een decoratief middelpunt in de kamer zijn. Door met kleuren en materialen te spelen harmoniseren we de keukentafel met de rest van het interieur.

Bovendien kunnen decoratieve elementen, zoals verschillende woonaccessoires, er voor zorgen dat de keukentafel op een subtiele manier nog meer naar de voorgrond treed.

  • Door schalen, vazen, rustieke kruidenpotten en kookboeken te gebruiken creëren we een stijlvolle èn nuttige decoratie. Hierbij kan men er voor kiezen om de accessoires in dezelfde kleuren te houden zodat het kan samensmelten met de rest van het interieur. Gebruik juist tegenstrijdige kleuren om de gebruikte decoratie extra te laten opvallen! Denk dan bijvoorbeeld aan een blauwe vaas op een witte vintage tafel. Erg stijlvol terwijl er wel met contrasten gewerkt wordt.
  • Daarbij kan de keukentafel in het juiste licht worden gezet door middel van bijpassende verlichting. Als de ruimte het toelaat, zetten één of enkele aparte hanglampen de keukentafel in scene terwijl het efficiënt wordt verlicht. Vanzelfsprekend kan er ook met tafellampen worden gespeeld, maar het is dan wel aan te raden om lampen aan te schaffen die niet aan een snoer vast zitten om vrij te kunnen blijven bewegen zonder verstrengeld te raken.