KitchenAid

KitchenAid

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKitchenAid

Keukengadgets zijn in bijna elk huishouden deel van het dagelijks leven en worden meestal alleen maar zo gezien wanneer ze nodig zijn en gebruikt moeten worden. Er zijn echter ook gadgets die ook gewaardeerd worden wanneer ze niet gebruikt worden en zelfs een soort van nuttig statussymbool zijn – de foodprocessor van KitchenAid.

Vele huisvrouwen worden bij het horen van de naam KitchenAid heel enthousiast, want KitchenAid is zoals het merk Ferrari bij auto’s onder de vele fabrikanten van keukenapparatuur. Dankzij het opvallende uiterlijk en ontwerp is een KitchenAid altijd aanwezig en hoeft deze niet in de kast opgeborgen worden.Vooral in de Verenigde Staten is de KitchenAid mixer veel gebruikt en ook aanwezig in vele tv-series en films als er scènes in een klassieke Amerikaanse keuken voorkomen. In andere landen zal man echter ook niet zonder een KitchenAid doen als er eenmaal mee gewerkt is.

KitchenAid – Keukenapparatuur met traditie

Het is altijd het doel geweest van talloze uitvinders en creatieve geesten om het huishouden met praktische en baanbrekende apparaten te versnellen en te vereenvoudigen. Dat was ook het doel van Herbert Johnston, toen hij in 1914 de eerste mixer op de markt bracht in de Verenigde Staten. Deze mixer had een capaciteit van 75 liter en was bedoeld voor bakkerijen in plaats van privé huishoudens.

Na de Tweede Wereldoorlog werd in 1919 door Herbert Johnston de eerste mixer voor privégebruik ontwikkeld onder de naam van H5. Tijdens de testperiode van de mixer werd de naam KitchenAid gevonden door een uitspraak van zijn vrouw. Zo kreeg de beste keukenhulp ooit zijn naam en de merknaam KitchenAid was geboren en geregistreerd bij de US Patent Office.

De oprichter legde veel nadruk op de kwaliteit van zijn KitchenAid mixer voor het huidhouden en produceerde daarom in het begin maar vijf stuk per dag in een fabriek in Springfield/Ohio. In het jaar 1919 kwam de eerste KitchenAid accessoire in de vorm van een citruspers en een vleesmolen op de markt en zo werd de basis gelegd voor een multifunctionele mixer, waar KitchenAid vandaag nog zo beroemd voor is.

In de daarop volgende jaren genoot de mixer van KitchenAid een groot succes en is voortdurend verder ontwikkeld en uitgebreid. In 1927 is er uiteindelijk een opvolger voor de mixer op de markt gebracht en deze bereikte zowel record verkopen als een zeer hoog niveau van bekendheid en de mixer van de sterren. In de eerste drie jaar nadat de eerste mixer van KitchenAid op de markt gebracht was werden er 20.000 eenheden verkocht. Voor zijn tijd was dit een groot succes.

KitchenAid met design tot een wereldwijd merk

De Mixer van KitchenAid was functioneel en populair, maar pas in 1936 maakte de samenwerking met een designer en het daaruit voortvloeiende model “K” KitchenAid onvergelijkbaar. Deze mixer heeft een cultstatus bereikt en is nog steeds de inspiratie voor het ontwerp van de huidige mixers van het merk KitchenAid. Dit model vertegenwoordigd namelijk natuurlijk de fusie van stijl en moderne technologie.

KitchenAid – Revolutie in de keuken

Maar mixers zijn niet de enige producten van KitchenAid. In 1949 werd er namelijk de KD-10 vaatwasser ontwikkelt die in de kleuren wit en roze op de markt gebracht werd. Tot op heden werken alle vaatwassers op de basis van deze innovatieve technologie.

KitchenAid de innovatie van kleuren

Toen KitchenAid zich al lang gevestigd had als een kwaliteitsmerk, revolutioneerde het bedrijf het beeld van de keuken op een nieuwe en net zo slimme als eenvoudige manier – ze brachten kleur in de keuken. In 1955 verschenen naast het traditionele wit ook andere kleuren zoals roze, geel, groen, koper en chroom. Met dit idee had KitchenAid weer succes en bracht ten slotte in 1994 meer kleuren op de markt – de nieuwe pastel tinten werden snel heel populair. Met de introductie van verschillende kleuren werd de KitchenAid mixer nog sterker een eye-catcher en een visueel hoogtepunt in de keuken, want door hun enorme en hoogwaardige constructie is het te moeilijk de mixer gewoon zo op te bergen in de keukenkast. Maar dit wordt ook in de zeldzaamste gevallen gewenst, want iedereen moet natuurlijk kunnen zien dat u een KitchenAid mixer in de keuken heeft staan.

KitchenAid’s producten van vandaag

In aanvulling op de klassieke mixer, waaraan iedere huisvrouw direct denkt als zij het merk KitchenAid hoort, heeft KitchenAid ook vele andere producten op de markt. Producten van de huidige Artisan serie en ovens, magnetrons, kookplaten, vaatwassers en koelkasten tot uitgebreide accessoires die alles bieden wat u in een moderne keuken nodigt heeft. Het maakt niet uit om welk product het hier gaat, hun eigen normen van kwaliteit en functionaliteit staan voor KitchenAid altijd in de voorhoede.

Waar staat KitchenAid voor

Het traditionele merk KitchenAid had het doel de technieken van de professionele chef-koks in de eigen keuken te brengen en kwaliteit en comfort in het dagelijks leven aan te bieden. De bedrijfsfilosofie is dan ook “For The Way It’s Made”. Vanaf het begin was KitchenAid een bedrijf dat wilde voldoen aan de behoeften van iedereen die graag wil koken en bakken met een stijlvol design en robuuste kwaliteit.

Als er producten zijn waarop gerekend kan worden dan zijn het de keukenmachines van KitchenAid, die zowel duurzaam als stijlvol en mooi zijn en al vele jaren en decennia het hoogtepunt van vele keukens zijn.