Klapstoelen

Klapstoelen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKlapstoelen

Klapstoelen zijn erg veelzijdig. Deze handige stoelen kunnen niet alleen binnen de vier muren in huis gebruikt worden, ook buiten het appartement of huis zijn klapstoelen een handige en veelgebruikte woonaccessoire. In de tuin, het balkon en zelfs evenals reisgezel op de camping.

Het voordeel van klapstoelen is dat ze makkelijk ingeklapt kunnen worden en daardoor weinig ruimte innemen. Ze zijn gemakkelijk te vervoeren en staan in een handomdraai klaar voor gebruik. Daarnaast, bieden deze stoelen altijd extra zitplaatsen als er onverwacht bezoek komt.

Verschillende klapstoelen

Zo flexibel en gevarieerd de klapstoelen kunnen worden gebruikt in het dagelijks leven, zo gevarieerd zijn de aangeboden vormen, kleuren en modellen evenzeer.

Naast dat er verschillen zijn in het ontwerp en de kleuren geldt dit ook voor de gebruikte materialen. Een klapstoel in het zwart, rood of blauw gemaakt van aluminium, metaal, leer of eenvoudige plastic – alles is mogelijk, zolang de gebruikelijkheid van dit type stoel maar wordt waarborgt. Of het nu voor binnen, buiten of onderweg is.

Klapstoelen in huis – van eenvoudig tot speciaal

 • In de keuken
 • In de woonkamer

Klapstoel, houten klapstoelenKeuken
Een van de meer voorkomende locaties voor klapstoelen in het huis is de keuken, omdat velen van ons in deze ruimte wel een stoel willen, maar te weinig ruimte hebben voor een vaste tafel en met bijbehorende keukenstoelen. Om de beschikbare ruimte in de keuken dan zo goed mogelijk te kunnen gebruiken zijn opvouwbare of inklapbare keukenstoelen en tafels de ideale oplossing.

 • De stoelen klap je snel en eenvoudig uit.
 • Klapstoelen nemen niet veel plek in van de werkruimte.
 • Ze zijn net zo gemakkelijk weer weg te zetten.

Woonkamer
Verder, zijn klapstoelen naast de keuken evenzeer in de woonkamer populair. Klapstoelen voor in het huis zijn in verschillende vormen en maten verkrijgbaar. Van een eenvoudige vouwkruk naar een klapstoel met bijzondere en stijlvolle vormen, klapstoelen zijn populaire zitmeubels. Vervolgens bestaat de klapstoel uit een grote selectie die voor bijna elke smaak en prijs een matchende stoel heeft.

Comfortabele klapstoelen

Voor degenen die een klapstoel aanschaffen, hoeven zeker bang te zijn voor een zekere mate van comfort. Tegenwoordig zijn er genoeg comfortabele uitvoeringen die zowel over armleuningen evenals gestoffeerde zitting beschikken. Bovendien, kan er met behulp van verschillende kussens het comfort en het uiterlijk worden verbeterd.

Daarbij heeft het materiaal waar de klapstoel van gemaakt is evenzeer een grote invloed op het gebruiksgemak. Het materiaal bepaalt het aanzien en de sfeer van de kamer.

 • Hout
 • Staal
 • Leren bekleding
 • Textiel bekleding

Outdoor flexibiliteit – campingstoelen en klapstoelen als tuinmeubelen

Flexibele en praktische zitmeubelen zijn vandaag de dag redelijk populair. Daarbij groeit de vraag naar flexibele stoelen zelfs voor in de tuin, op het balkon evenals voor het gebruik bij verschillende reizen. Dit betekent dat dit type stoelen naast het gebruikt in het huis of appartement evenzeer voor buiten veel worden gebruikt.

De voordelen van een klapstoel in de tuin

Een inklapbare tuinstoel biedt op het terras of het balkon dezelfde voordelen als een klapstoel in de woning. Dit is dan ook de voornaamste reden dat men klapstoelen vaak in plaats van een eenvoudige tuinstoel in een tuinset hebben zitten.

 • Ruimtebesparend
 • Flexibel
 • Snel opgeruimd

Klapstoelen op de camping

Het voordeel van de ruimtebesparing van een klapstoel maakt het ook een populaire reisgenoot. Op het strand of de camping komen extra zitplaatsen goed van pas. In de auto is ruimte beperkt, dus klapstoelen kunnen als prima opties voor onderweg dienen. Een camping stoel, ligstoel of strandstoel heeft het vermogen om plat opgevouwen te worden, wat in een kofferbak of op de achterbank kan worden geplaatst wat daardoor maar op een bepaalde plek kan liggen. Met een klapstoel is dit niet het geval, aangezien deze net nog wat compacter kunnen worden opgevouwen. Daarbij, hebben klapstoelen evenzeer de mogelijkheid om in de armsteun van een opbergruimte of bekerhouders te zijn voorzien wat de andere versies niet hebben.

De combinatie van functionaliteit, design en comfortabele stoelen maken van de klapstoel echte musthaves. Tevens kunnen deze gemakkelijk de overstap naar tuinmeubelenmaken die het leven outdoor vergemakkelijken en stijlvol maken. Desalniettemin, kan een klapstoel in huis zeker als trendy highlight in de kamer dienen.