Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKlassiek interieur

Een klassiek interieur is stijlvol en tijdloos. Het kenmerkt zich door symmetrie, ornamenten en zuilen. Een woonaccessoire, zoals een kroonluchter, zul je bijvoorbeeld vaak in een klassiek interieur terug zien. 

Door het gebruik van landelijke en klassieke meubelen geef je je huis een rustige maar moderne look. Landelijk en klassiek worden vaak gecombineerd. Bang alleen dat een klassiek interieur al snel ouderwets is? Combineer het met modern en je creëert meteen een hele andere sfeer!

Ga voor een klassiek interieur

Je interieur is een weerspiegeling van je persoonlijkheid. Je huis richt je in op de manier waarin jij je het meeste op je gemak voelt.

Kies je voor een klassiek interieur in een modern jasje? Dan kun je de klassieke sfeer in het interieur toch behouden, door onder andere combinaties te maken met moderne elementen. Ga bijvoorbeeld voor een moderne kroonluchter in plaats van een traditionele, dan heb je gelijk een heel andere sfeer in huis.

Gebruikte materialen

In een klassiek interieur:

  • Kom je op de vloer visgraat parket tegen;
  • En op het plafond sierlijsten en ornamenten;
  • Dit wordt waarschijnlijk aangevuld met meubels die een royale en luxe uitstraling hebben, met stoffen zoals velours of leer.
  • In de accessoires wordt veel gebruik gemaakt van de kleuren goud, zilver en zwart.

Kies je voor een moderne versie van een klassiek interieur, dan kun je kiezen voor lichtere accessoires in grijstinten.

Een klassiek interieur kenmerkt zich door veel sierlijke vormen en grote meubels. Combineer eens een sierlijke bank met een oversized vloerkleed om zo je kamer optisch groter te laten lijken. Ook dat is een goede combi van een klassieke stijl met moderne touch.

Strak & symmetrisch

Probeer je huis in klassieke stijl wel symmetrisch te houden. Symmetrie zorgt voor rust. Zet aan elke kant van de bank hetzelfde bijzettafeltje of koop twee dezelfde kandelaren voor op de eettafel. Deze mogen best opvallen, maar kies je er twee, die je of bij elkaar of apart op de tafel neerzet, dan creëer je rust.

Een grote eettafel past ook perfect in een klassiek interieur. Als je houdt van lekker lang tafelen, dan is een grote eettafel echt wat voor jou.

  • Kies voor een donkere eettafel om in de klassieke stijl te blijven, maar omring deze met moderne eettafelstoelen.
  • Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een moderne strakke eettafel, maar deze omringen met sierlijke stoelen.

Een klassiek interieur is aan te passen aan jouw stijl en datgene waar jij je prettig bij voelt, maar wees dus niet bang dat het niet modern kan zijn. Een klassiek interieur is tijdloos. Kies dus voor meubels die neutraal zijn. Met accessoires kun je eenvoudig sfeer creëren en gemakkelijk veranderen.

Laat je inspireren door Westwing

Ben je op zoek naar meer woonaccessoires en meubels in een bepaalde stijl? Kijk dan eens op Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw woonaccessoires en meubels zijn nog maar één klik bij je vandaan. 

En benieuwd naar hoe je een stijl het best kan integreren in je huis? Vergeet dan niet een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing. Hier vind je inspirerende ideeën en styling tips & tricks om van jouw huis een uniek gedecoreerd huis te maken.