Klassieke banken

Klassieke banken

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKlassieke banken

Het middelpunt van de woonkamer is doorgaans de bank. Een bank bepaalt hoe je interieur eruitziet, maar zorgt tevens voor een bepaalde sfeer. Door de juiste bank te kiezen, creëer je jouw droompaleisje, waarin de bank de hoofdrol speelt. Zijn moderne varianten je iets te veel, dan zijn klassieke banken ideaal. Denk aan heerlijke Chesterfield banken met grote krullen, luxe materialen en bijzondere details.

De klassieke woonstijl is vaak sierlijk te noemen, doet luxe aan en heeft een tijdloze uitstraling. Waar moderne stoelen en fauteuils vaak in trek zijn, blijft ook de klassieke stijl een absolute winnaar. Klassieke bankstellen brengen sfeer met zich mee en geven je woning een hoogstaand sfeertje, net alsof jij je waant in de oude Engelse tijd. Met klassieke banken zit je dan ook zeker goed.

Interieurinspiratie

Klassieke banken zijn erg mooi van zichzelf en hebben weinig poespas nodig om als eyecatcher uit de hoek te komen. Of je nu gaat voor een lange hoekbank, een paar 2-zitters stalt naast elkaar of juist een bank combineert met een losse zetel, banken in de klassieke stijl staan in elk interieur goed. Stoffen banken doen wat warmer aan dan leren banken, die je weer het gevoel geven dat er een verhaal wordt verteld.

Je kunt klassieke banken wel erg mooi combineren met moderne accenten. Ga voor een industriële lamp, een moderne salontafel met glasaccenten en een grote klok aan de wand. Zo komt jouw bank nog meer tot leven!

Waan je in klassieke sferen met klassieke banken

Klassieke banken kenmerken zich door allerlei dingen. Met het volgende lijstje weet jij zeker dat je niet de plank misslaat en je een prachtige klassieke bank in huis haalt:

  • Kleuren: natuurlijke kleuren zijn kenmerkend voor klassieke banken. Een klassiek bankstel is vaak rustig en heeft een accentkleur in grijs en bruin. Denk aan warme tinten, van bruin tot paars.
  • Materialen: rijke stoffen doen eer aan een hoekbank in klassieke stijl. Denk aan stoffen als velours, fluweel, zijde en linnen. Glad leder dat een beetje doorleefd is, kan ook zeker een aanrader zijn!
  • Vormen: lekker comfortabel zitten in klassieke banken betekent artistieke vormen en volumineuze vormen. Ga voor authentiek en robuust met een elegante knipoog naar de moderne vormen.
  • Dessin: rond is key bij klassieke banken. Meubelen in de klassieke stijl hebben vaak een ronde basis. Ze doen wellicht wat barokachtig aan en hebben diverse printjes en texturen.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.