Kledingkast

Kledingkast

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKledingkast

Al onze bloezen, truien, jeans, pakken, jurken en alle andere verschillende kledingstukken moeten we natuurlijk wel kunnen opbergen. Hiervoor is een kast erg functioneel en een essentieel meubelstuk die werkelijk in elk huis aanwezig is. Kledingkasten hebben namelijk veel bergruimte waar we onze kleren schoon en georganiseerd kunnen opbergen zonder het in een hopeloze chaos te laten wegzakken. Doordat de kledingkast essentieel is voor het opbergen van de kleding is het aan te raden goed na te denken over de grootte en functies die het moet hebben.

 

Kledingkast – modellen

Voordat er een kledingkast  in de kamer staat, stel je jezelf twee vragen:

  • Hoe groot is de slaapkamer? 
  • Hoeveel ruimte is er voor de kledingkast?

Heb je antwoord op beide vragen? Dan kan de zoektocht naar de ideale kledingkast beginnen.

Wat zijn ideale kasten? Dat zijn kasten die tot het plafond reiken en niet zo veel ruimte in de breedte innemen. Op deze manier wordt de ruimte in de kamer perfect benut. Om ervoor te zorgen dat het totaalbeeld van de kamer in harmonie is, kun je het beste de look & feel van een kledingkast in dezelfde stijl als de slaapkamer kiezen. Dit oogt rustig en netjes.

Wie er niet in slaagt de kledingkast met de rest van de meubels te combineren, kan altijd nog een nachtkastje gebruiken, aangezien dit meubelstuk de twee verschillende stijlen met elkaar kan verbinden als het van beide stijlen karakteristieke eigenschappen bevat.

kledingkastDe formaten van een kledingkast

Tijdens de zoektocht naar de perfecte kledingkast komt er heel wat bij kopen.

 

  • Hoe breed en hoog wordt jouw kledingkast?
  • Komen er schuif-, draai- of spiegeldeuren in?
  • Komen er lades in de kledingkast?
  • Leg je je kleding op planken of hang je je setjes op?

Tip!
Het is het beste om de grootte van de kast op te meten en dan naar de functies te kijken die u wilt dat de kast heeft en door de beschikbare ruimte in acht te nemen. Schuifdeuren bijvoorbeeld. Welke kastdeuren kun jij het beste kiezen?

  • Schuifdeuren kunnen alleen worden geplaatst als het geraamte van de kast een zekere breedte heeft, anders werkt de techniek van schuifdeuren niet.
  • Hoogglans- of spiegeldeuren, daarentegen, zijn een geweldige manier om de slaapkamer een beetje royaler te laten lijken. Dit komt doordat, met behulp van de reflecties van de spiegel, aan de voorkant van de kledingkast, het de ruimte groter doet lijken.

Kortom, er zijn verschillende kasten, zoals een linnenkast, schuifdeurkast, draaideurkast of zweefdeurkast, te verkrijgen die een invloed hebben op het uiterlijk van de ruimte waar de kledingkast in gestationeerd is.

Het plaatsen van de kledingkast

Het plaatsen van een kledingkast wordt door de meeste mensen tegen de muur geplaatst. Waarom? Op deze manier neemt de kast het minste plek in. Daarbij is de kast vaak net zo lang en breed als de wand van de kamer, wat het vrijwel vanzelfsprekend maakt dat het daar wordt gesitueerd.

Een andere goede mogelijkheid om een kledingkast te plaatsen is als men het als een scheidingswand gebruikt. Achter de kast kan namelijk makkelijk het bed of een bank worden geplaatst zodat de kast het meubelstuk aan de andere kant als het ware verstopt. Dit kan erg prettig zijn, aangezien bezoekers hierdoor geen direct uitzicht op het slaapgedeelte hebben wanneer ze de slaapkamerbinnenkomen.

Bovendien, is er nog een andere zeer goede en slimme oplossing. Door de kledingkast ongeveer één of anderhalve meter van de muur te plaatsen en tegelijkertijd met één van de zijkanten tegen de muur staat. Op deze manier staat de rug van de kast richting het bed en openen de kastdeuren zich in de richting van de wand.

Hiermee heb je in een mum van tijd de kast omgetoverd in een kleine inloopkast. Vergeet er alleen niet voor te zorgen dat de achterkant geverfd is om het zo een mooier uiterlijk te geven.

De binnenkant van de kast

Hoeveel ruimte heb je nodig? Gaat de voorkeur uit naar een kast met meer vakken, laden of kledingrekken? Hierdoor is het noodzakelijk om aandacht aan de ‘innerlijke waarden’ van de kast te besteden.

Door de vele verschillende designs biedt de binnenkant van de kast verschillende mogelijkheden van ordening. Lades of inzetstukken zijn de perfecte opbergsystemen voor ondergoed, sokken of sjaals.

Bovendien, werkt een praktische uitklapbare boekenrek eveneens handig, omdat op deze manier er geen kreukels in de broeken kunnen komen. Daarnaast, heeft men hierdoor simpelweg gewoon een beter overzicht over wat er in de kast hangt.

Ontdek Westwing

Wil je een exclusieve kledingkast in de kamer hebben staan? Dan ben je bij Westwing aan het juiste adres. Bij Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, vind je een grote variatie aan kledingkasten en accessoires. Want  naast een prachtige kledingkast heb je ook kledinghangers en hoezen nodig om al je kleding in de kast op te bergen.

Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw kledingkast en accessoires zijn nog maar één klik bij je vandaan! Waar wacht je nog op?