Kleine bank

Kleine bank

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKleine bank

Televisiekijken, kletsen met vrienden, een boek lezen, slapen, werken. Banken bieden eindeloos veel mogelijkheden. Het is niet voor niets één van de belangrijkste meubelstukken in huis. Heb je in de woonkamer geen ruimte voor een grote hoekbank of ben je nog aan het sparen voor een luxe loungeset? Dan is een kleine bank de perfecte oplossing. Leuk aankleden met woonaccessoires, zoals kussens en dekentjes, en jouw zithoek is net zo gezellig!

Bij een kleine bank kun je denken aan een tweezitsbank of een loveseat, maar ook aan een houten tuinbank of een leuk keukenbankje. Een kleine bank past vanwege het formaat eigenlijk in ieder huis. Houd je van een stoffen bank of heb je liever een chique exemplaar van leer?

Klein is fijn!

Een grote bank is handig voor als je regelmatig bezoek over de vloer krijgt, maar het kan ook heel bepalend zijn voor je interieur. Een grote bank, en zeker hoekbanken, kunnen vaak maar op één of enkele manieren in je zithoek worden geplaatst. Als je het leuk vindt om af en toe wat te veranderen aan de inrichting en met meubels te schuiven, is het aan te raden kleine bankstellen te kopen. Om toch meerdere zitplekken te creëren, koop je twee losse kleine banken, of je combineert een kleine bank met twee fauteuils.

Maak zelf een kleine bank

Wil jij eens een keer iets anders dan een standaard kleine bank? Met de volgende tips maak jij jouw eigen originele bank.

  • Een bank van oude pallets is helemaal trendy. Verzamel vier pallets die je naast elkaar legt en op elkaar stapelt. Leg er vervolgens grote kussens op, bijvoorbeeld oude bankkussens of kussens van 80×80 cm. Als finishing touch nog wat sierkussens erop en klaar is jouw loungebank!
  • Maak zelf een houten bankje. Zoek een bouwtekening op internet en verzamel de benodigde materialen. Als je niet zo handig bent, is het verstandig om houten planken op maat te laten zagen, zodat je de kleine bank alleen nog met schroeven in elkaar hoeft te zetten.
  • Is je kleine bank nodig aan vervanging toe, maar heb je geen tijd of geld om een nieuwe bank te kopen? Er zijn genoeg bankhoezen beschikbaar in de maat van jouw kleine bank. Bankhoezen zijn er in de mooiste kleuren of met een leuk dessin. Ga naar de plaatselijke markt en koop een leuke stof die je zelf om je bank naait.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.